Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow ФЕН като Новак Джокович в зимната купа

Входрегистрация

ФЕН като Новак Джокович в зимната купа
31 януари 2023
bffl-winter-cup-2023-round4.jpg
Както винаги сме твърдяли, ние сме космополитна организация и освен от футбол се интересуваме и от други спортове. Макар да сме по-скоро Roger Federer-type-of-guys не можем да отречем величието на 28-те поредни победи на Australian Open, постигнати от Новак Джокович. Разбира се вас това надали много ви интересува, тъй като ние не сме Форумната Тенис Лига.

Освен финала на Australian Open, изминалия уикенд донесе и победа на ФЕН над Хеттрик с убедителното 8:3 от груповата фаза на Зимната Купа. И понеже от нашето зорко, но същевременно леко сляпо, око нищо не може да убегне, веднага направихме паралел, че 28-ата поредна победа на Новак Джокович беше последвана от 14-тата поредна победа на ФЕН в Зимната Купа. Постижение, което нито един отбор в БФФЛ не е правил досега. (Технически ФЕН играха в Събота, но наобратно звучи по-драматично)

Когато спечелиха Купата през изминалата година, ФЕН постигнаха пет победи в груповата фаза и още четири в елиминациите. Към тях прибавяме 100%-вата им статистика (5 от 5) до момента и получаваме уникално постижение. Тъй като следващата седмица те ще спечелят служебно срещу отказалия се отбор на ФМБългария, поредните победи ще станат 15.

Последната загуба на момчетата на Косьо Праматаров в Зимната Купа бе точно преди две години - на 31.01.2021 г. Боми Ауто поднесе една от големите изненади, нанасяйки може би най-голямата загуба на ФЕН в историята - 10:2 в мач от груповата фаза на турнира. Явно загубата е подействала мотивиращо, защото от този момент нататък - ФЕН валира всичко по пътя си.

Трябва да признаем, че в последните години ФЕН изглежда се адаптират най-добре след коледните празници и правят страхотни серии от победи в периода Януари - Август. Отиват на море, нагълтват достатъчно вода, остават шести на полусезона и започват новата година в преследване на медалите... Явно шокът от нашето черноморие е трудно преодолим.
 
П.П. Междувременно - довечера има супер дерби за Купата. Banda Cojones и ФК Бели и Дебели ще си оспорват първото място в група D. Можете да следите срещата в Livescore модула на сайта.
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Пий Си Мани Я
Мачове: 5
Голове: 0

Случаен профил

Отбор: 262 Тийм
Мачове: 2
Голове: 1

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal