Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow Две дузпи не спряха полета на ФЕН към лятната купа

Входрегистрация

Две дузпи не спряха полета на ФЕН към лятната купа
28 септември 2022
Най-сетне, след две нулеви години, в които пандемията "изяде" лятната купа, Форумната Лига има своя летен шампион. И за добро или за лошо, той е същият като зимния такъв. В неделя вечер, на комплекс Спортна София в Борисовата Градина, на ФЕН се наложи да поизпотят сериозно новите си лилави екипи срещу отбора на Лидер Надежда, за да завоюват трофея, побеждавайки с 3:2. 

В прекрасно време за футбол двата отбора бяха събрали най-доброто, с което разполагат като групите за мача включваха по над 15 човека готови да се борят във финалния двубой. Началният сигнал на главния съдия Николай Рамунски прозвуча и мачът започна вихрено, но леко еднопосочно - гол на Андрей Банковски в 5-тата минута изведе виолетовите (вече така ще им викаме, дано не ни се сърдят от Етър Велико Търново) напред в резултата. Център за Лидер и две минути по-късно преднината бе удвоена - този път Даниел Петров асистира на Мартин Александров и доста рано в мача задачата за Лидер стана сложна... пак център за тях.

Ако беше мач от професионалното ни първенство, треньорът на единия отбор щеше гарантирано да изплюе клишето "Имахме план за мача, но всичко се обърка с тези ранни голове и не успяхме да реагираме". Това, обаче, не би било в стила на Васко Младенов от Лидер и за да избегне клишетата в интервюто след мача (което така и не взехме), му се наложи да вдигне отбора си на крака. Лидер поизравниха играта до края на полувремето като успяха да върнат един гол след дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на ФЕН. За огромно тяхно съжаление, буквално в добавеното време на първата част - Георги Лазаров реализира ново попадение за 3:1 и отново изпрати Младенов пред клише: "Да получиш гол в последната минута на полувремето е много тежко. Това ни разколеба."
 
 
fen_lider_summercup2022.jpg
 
Вероятно този път това наистина бе така, защото през втората част Лидер Надежда не успя да осъществи кой знае какъв натиск, а ФЕН бяха напълно доволни да бранят преднината си от два гола и да играят на контраатаки. За да бъдем обективни, ще кажем, че малкото голови положения след почивката бяха пред вратата на Кристиан Павлов, докато Ники Шекерджиев не беше поставен пред реални изпитания. Полувремето беше равностойно, но това не бе достатъчно за Лидер в преследване на трофея. Единственото чисто положение за тях се откри пред Георги Шаламанов, който с глава прати топката на сантиметри от страничната греда. Все пак в 66-тата минута Николай Рамунски, след кратка консултация с делегата Теодор Вълков, отсъди втора дузпа, отново за игра с ръка - този път на Кристиан Дъхтев. Георги Шаламанов я реализира три минути по-късно, понеже отне известно време да се потушат споровете на момчетата в лилаво, които разпалено, но същевременно с това културно, искаха обяснение от главния съдия.

Човек би очаквал, че при 2:3 и няколко минути до края ще настане суматоха или поне стихиен натиск, но това не се случи и без кой знае какво за отбелязване - срещата приключи, а Георги Лазаров вдигна трофея като капитан на отбора на ФЕН!

И последно, но може би най-важно - изключително коректен и мъжки мач, в който единствено по един опасен фаул от Георги Пейчев и Мартин Александров доведе до някакво напрежение. Такива финали обичаме ние!
 
А Васко Младенов би казал: "Получи се здрав мач за българските стандарти, борихме се много, но малко не ни достигна." Отсреща, треньорът-организатор и вратар на виолетовите - Константин Праматаров - щеше бодро да заяви "Лидер са изключително тежък съперник, срещу когото винаги е трудно. Радвам се, че започваме сезона с трофей, това ще ни помогне в борбата за титлата , поздравявам момчетата." ... ако ги бяхме интервюирали, разбира се.
 
fen_lider_summercup2022_2.jpg 
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: BBC
Мачове: 1
Голове: 1

Случаен профил

Отбор: ЯМР София
Мачове: 0
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal