Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow Вратарите на Хеттрик прогнозират!

Входрегистрация

Вратарите на Хеттрик прогнозират!
18 март 2022

Всички знаем, че хората, дето стоят на вратата, често не всичко им е наред. Затова и потърсихме двама от редовните ни прогнозиращи, които по стечение на обстоятелствата стоят под рамката на вратата на Хеттрик. Мартин Иванов и Николай Шипков дадоха своето мнение за предстоящия финал и особено едното - тотално потвърждава първото изречение на тази статия!

 

Николай Шипков: Силата и на двата отбора е в атаката

 

Въпреки няколкото климатични отлагания на единия полуфинал, най-после дойде ред и на последния мач от зимната купа на БФФЛ. Точните резултати ми убягнаха, обаче финалистите бяха отстреляни в предишните ми прогнози. Както и очаквах, там се озоваха два отбора - бивши шампиони, но с достатъчно амбиция отново да попаднат под светлината на прожекторите. Познавам много добре и двата състава и очаквам изключително интересен, напрегнат и, надявам се, резултатен финал. Силата на ФЕН, а и на ЯМК Симитли, е в атаката и това е достатъчна предпоставка за атрактивен футбол, голове и радост за кибиците отвън. За съжаление, само един може да вдигне трофея, а формата на двата отбора прави мача много труден за прогнозиране. 

 

По пътя към финала ФЕН се представиха по-убедително. Осем победи от осем мача са шампионски показатели, а единствената им загуба, до колкото разбрах, е фланелката на Геша, която потъна някъде в кръчмата на терени „ВИА” и сигурно вече се предлага в Ибей за колекционери на потни футболни екипи.  И ако приемем, че статистиката е някакъв фактор, изглежда ФЕН са в по-добра форма, защото ЯМК Симитли имаха известни проблеми по пътя към финала. Загубиха от нас (Хеттрик) в последния мач от групите, а във фазата на елиминациите на цели два пъти късметът ги покри при дузпите. 

 

Ако погледнем по-задълбочено в съставите на двата отбора, като че ли ФЕН-овете и там имат известно предимство. Дълга и сравнително равностойна скамейка от играчи, натрупали много опит и отличия по терените на БФФЛ. От страна на ЯМК Симитли се забелязва една зависимост от 2-3 имена, които ако ги няма, предполагам, че ще изпитват сериозни трудности както в организацията, така и в завършването на атаките. Ако трябва да сравнявам линиите, с предполагаемите от мен състави, мисля че в защита, в това число и вратарите, ФЕН са едни гърди напред. В средата на терена нещата са по-равностойни, като може би и там ФЕН биха дръпнали с малко, само защото имат повече възможности за промени в хода на мача, заради сравнително равностойните единици в тази зона, които имат в състава си. Тази преднина според мен може да се окаже решаваща в края на мача, когато започнат да се изчерпват силите и на двата отбора и дойде време за смените. В атака нещата са малко по-различни. Там Симитли в последните години показват впечатляваща игра и резултати. Ако Зайков и Милен Кръстев имат ден, със сигурност ще създадат доста неприятности за защитата на ФЕН и Ники Шекерджиев на вратата. 

 

Въобще очаква ни един много интересен финал, който аз, бидейки набеден за специалист, трябва да прогнозирам. След всичко написано до момента, най-логичното е да предположа, че ФЕН ще измъкнат трудна победа. Може би с един гол разлика, но не мога да не обърна внимание, че във футбола, когато на един отбор му тръгне в даден турнир и късметът го покрие няколко пъти, често това се случва и на финала. За край на мисловната ми мъка пожелавам и на двата отбора да изиграят коректен и интригуващ финал, да завършат участието си в турнира без контузии, а съдията да остане незабележим на терена.  

 

Прогноза: 2:2 и предимство за ФЕН при дузпите 

 

Мартин Иванов: РазбирачЪт за мачЪт

 

Изписа се много, изприказва се повече, но сега е време за една истинска прогноза, достоверна, обоснована, анализирана и правилно апострофирана и парафирана с подписа и печата на специалистЪт. Обаче, докато чакаме да бъде написана (и да пуснат Ергенът), ще си позволя да Ви обадя какво ми предрече кожената топка, щом си я потърках.

 

Задраскайте статиската, не поглеждайте прогнозата за времето, не обръщайте чашата с кафе, тук значение нямат те. Това е финал и който го е играл, знае, че значение имат само страстта и написаното на листа от Фортуна. 

 

Аз и моито скромно мнение, 

пиша всяко изречение 

и държа в ръката коз, 

че съм много прост 

и от футбол не разбирам. 

Но пък тъй се амбицирам

да позная аз веднъж,

не дали ще вали дъжд,

а на мача резултата.

Кой със топка във краката

ще успее да бележи,

кой на кой ще се изежи,

брой картони - дет се дават

или фаула подминават.

Ето мойто предсказание,

то за някои – наказание,

а за други съм пророк,

ще ме черпят с гроздов сок.

 

Броят тъчове обратни,

те на Нула ще са кратни, 

Съдията е от клас,

той голям е ...професионалист.

Щом Рамунски мача свири,

отворете две...три бири,

тъй... за малко настроение,

не финал, а приключение

ще е мач между титани,

всичките от сой подбрани.

Симитли - ще поведе!

ФЕН, не ще се той даде,

ще обърне резултата,

гол ще има с двата крака:

и със ляв и със десен

и животът ще е песен.

 

Но това си е финал!!!

Няма как да си познал.

Време има! Симитли

ще нацелят три греди

и накрая те ще вкарат

мач до дузпи да докарат.

Ала мача подценили,

ФЕН събрали нови сили,

пълни с вдъхновение

от  свежо попълнение,

ще създадат положение

и ще има попадение.

Симитли ще ги боли!

ФЕН, ще пият бирите от кен

и с купата ще се окичат.

Туй звездите ми предричат.

 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Феодалните Красавци
Мачове: 12
Голове: 1

Случаен профил


We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal