Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow Аматьорът Прогнозира (с Боби Модев)

Входрегистрация

Аматьорът Прогнозира (с Боби Модев)
17 март 2022

Удряме дъното, но това е само, за да харесате много повече прогнозите, които предстои да направим утре с нашите истински специалисти! Големият финал за зимната купата ще се проведе в Събота, на Спортна София в Борисовата Градина и ще противопостави отборите на ФЕН и ЯМК Симитли, а ние се заехме да търсим мненията на знайни и незнайни форумно-лиго-капацитети. Започваме с един незнаен такъв и това, което той има да ни каже за вълнуващия финален сблъсък:

ЯМК Симитли - ФЕН

Статистика

Като се има предвид, че повечето от по-старите турнири за Купата не са вкарани в официалната статистика на сайта, трябва да отбележим, че ФЕН и ЯМК Симитли са играли досега 30 пъти един срещу друг, в които Симитлитата имат лек превес - 15 победи, срещу 11 загуби и 4 хикса. Така че - чисто статистически - следва да се прогнозира за тях. Тъй че с гол от съблекалнята, Симитли повеждат за 1:0

Събираемост и външни играчи

ФЕН се събират сравнително трудно за мачовете си от елиминационната фаза - отвън има доста хора, но играещите на терена се изчерпват с 10, максимум 11 човека, от които двете "външни" квоти са винаги запълнени. От своя страна нещата при Симитли не стоят така -  те като цяло разчитат на своята компактна, но изключително сериозна група играчи, която играе и в първенството, не използват външни хора и по всяка вероятност ще имат по-малко кадрови липси от своя опонент. А това в една единствена среща - ще донесе предимство на Антоний Маринов и приятели. Тук става 2:0!

Футбол и моментна форма

Според мен, футболът, който отборът на ФЕН може да играе в най-добрите си дни, е бърз, агресивен и ефективен. Срещу това Симитли могат да противопоставят тяхната стабилна игра, която лъкатуши много по-малко от тази на Георги Лазаров и неговите съотборници. Проблемите на ФЕН са повече в защита и ключова роля за победата ще бъде възможността на Геша да пресече достатъчно много от пасовете на Зайков и крилата на Симитли към левия крак на Милен Кръстев. Ако това се случи без ранен жълт картон - очаквам отборът на ФЕН да е по-мотивиран и да разгърне пълния си потенциал. Симитли имат, забележете - 20 поредни мача без загуба на големия терен - и ако трябваше да прогнозирам общия победител от 5 мача между двата отбора - щях да заложа на Симитли. Но в една среща и при това финал - 2:1 , резултатът е намален. 

Както е казал класикът - ПРОКОБО МРЪСНА

Изумително е как отборът, който е спечелил Първа Лига цели шест пъти, не е успял да спечели нито веднъж Зимната Купа при всичките си 16 участия в нея! ФЕН имат финали сигурно поне толкова, колкото и Симитли, но за разлика от тях - някак съумяха да загубят абсолютно всички.... някои от които - по тотално абсурден начин. Симитли, за сметка на това, този трофей са го печелили поне два пъти (може и повече) и колкото и да е невероятно, считам че ще изостанат в мотивационно отношение. 2:2, резултатът е изравнен, изпълняваме дузпи!

Дузпите

При дузпите обаче - мотивацията не играе. За разлика от... прокобата. Пет изпълнени дузпи, четири точни, една в гредата. Зимната Купа отива при Симитли.

Каквото и да стане, уверен съм, че ни очаква изключително интересен и най-важното - коректен мач. Играйте футбол и се пазете, не забравяйте - каквото и да стане, виновен е тоя с очилата! И нека по-добрият победи (о йе, какво клише!)

 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Лос Кохонес
Мачове: 6
Голове: 4

Случаен профил

Отбор: Феодалните Красавци
Мачове: 0
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal