Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow Специалистът прогнозира (с Иво Захариев)

Входрегистрация

Специалистът прогнозира (с Иво Захариев)
11 март 2022

Първенството започна, ала Купата още си тече... оплели сме се жестоко! В събота предстоят две интересни срещи - вторият полуфинал между Лидер и ФЕН в същинската борба за Зимната Купа, както и финалът в долния поток между Баджо ФК и ФК Форум ЦСКА. И настана време за нов специалист... този път - г-н Иво Захариев.

Футболно погледнато, г-н Захариев е печелил Зимната Купа с отбора на Дата.БГ преди повече от десет години (Сезон 2011-2012), изиграл почти 200 мача във Форум Лигата, а в момента е част от силния отбор на ФК Тракия - един от фаворитите за промоция в Първа Лига. Административно - делегат, съдия и член на Дисциплинарната Комисия на Лигата. Въобще - сериозна особа, на чиито думи следва да се обърне внимание:

ФЕН - Лидер (Зимна Купа 1/2 финал)

"Футболна класика". Така определям този двубой. Повечето дългогодишни последователи и играчи на БФФЛ биха избрали точно тези два отбора да се срещнат на финал, но жрЕбието отреди един от тях да отпадне, мач по-рано.

Момчетата на Иван Димитров от ФЕН до този момент се представят повече от добре. Така познатите борбен дух, твърда (но не груба) игра и желание за победа ги виждаме във всеки един мач. Имат нови (млади) попълнения, които допълнително вдигнаха класата на отбора. 

От другата страна седят играчите на Васил Младенов, които през този сезон мачкат всичко по пътя си и то напълно заслужено. След няколко неуспешни участия и един изгубен финал в този зимен турнир, "Надежденци" изглеждат жадни и готови за титли. 

Високото ниво на дисциплина и концентрация в най-важните моменти от футболните срещи им помага значително, но ако искат да прескочат поредното трудно изпитание, може би ще е нужно нещо повече.

Очаквам труден мач за ръководене от главния съдия, сериозна битка по целия терен, множество красиви отигравания и поне 2-3 попадения, още в редовното време.

Прогнозата ми е победа за Лидер, с един гол разлика.

 

Баджо ФК - ФК Форум ЦСКА (Финал долен поток)

Играчите на господин Борис Модев, ейкейей "господин директорЕ", искат да приключат участието си в зимния турнир с купа, било то и малка. Неочаквано за всички, те попаднаха в "долния поток" след късна драма с момчетата от 73-то - явно миналогодишния спечелен "голям финал" е натежал психически на част от футболистите, които очакваха лесно достигане до призовите места. Въпреки неприятните събития (за тях) от груповата фаза, продължиха с ясната идея за запомнящо се представяне и в тази част от турнира.

Момчетата от Баджо ФК за мен са изненада, играят подредено и грамотно, придобитият опит на малкия терен си личи. Имат качество в състава си и съвсем спокойно могат да причинят проблеми, а защо не и да изненадат "армейците". 

ФК Форум ЦСКА категорично излизат като фаворити, но във футбола, особено формат 5+1, няма нищо сигурно.

Очаквам вълнуващ двубой, повече попадения за радост на зрителите и показаната игра от двата отбора следва да бъде достойна за финал.

Краен победител - ЦСКА, след изпълнение на дузпи.

Да не забравяме, че най-важната "титла" от футбола на това ниво е - удоволствието от играта. 

Винаги и за всеки един отбор ще има победи и загуби, но начинът по който печелиш и поведението, което показваш, когато губиш - казват много.

 

Бъдете здрави, играйте и покажете това, за което сме се събрали... играйте Футбол!

 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Гад
Мачове: 6
Голове: 0

Случаен профил

Отбор: Пий Си С Глобол
Мачове: 2
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal