Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow Специалистът прогнозира (с Николай Шипков)

Входрегистрация

Специалистът прогнозира (с Николай Шипков)
24 февруари 2022
Дойде време за полуфиналите за Купата и ние имаме нови (и стари) специалисти, готови да дадат своите няколко "реда" за това, което предстои в оставащите съвсем малко срещи от Турнира. Днес даваме думата на Николай Шипков, дългогодишен участник в отбора на Хеттрик, настоящ съдия и бивш делегат в БФФЛ. Шипката ги разбира нещата!
 
 
ЯМК СИМИТЛИ – ФЕОДАЛНИТЕ КРАСАВЦИ

Мине не мине време и Боби Модев много държи да ми даде възможност да се излагам в рубриката за „специалисти“. Мисля, че отново е уцелил идеалния момент, а е и повече от нормално мачовете да са трудни за прогнозиране, все пак са полуфинали за Купата на Лигата.  Но нека оставим директора и неговите фетиши и се насочим към двубоя между ЯМК Симитли и новаците във Втора лига с интересното име: Феодалните красавци. Симитли изглеждат сякаш не са в най-добрата си форма и последните им 5 мача (3 за купата и 2 отложени за лигата) не могат да запишат победа в рамките на редовното време. Тази статистика обаче според мен е малко подвеждаща, защото става дума за серия от изключително трудни мачове срещу много добри съперници. В двата отложени мача за Лигата те се изправиха срещу претендентите за титлата и полуфиналисти  от  другата двойка - Лидер Надежда и ФЕН, а по пътя им към полуфиналите играха с винаги организирания и готов за борба отбор на ГАД, както и срещу другата изненада на турнира за купата ФК Бели и Дебели. Самият факт, че излязоха от такава поредица без загуба, е показателен, че са отбор, който е труден за побеждаване.  От другата страна отборът на Феодалните красавци тази година се представя доста силно,  имайки предвид, че им е първа на големия терен  и за мен лично не е огромна изненада, че успяха да се промъкнат до този етап на турнира.  A по пътя си преодоляха традиционно добре представящите се за купата Дата.БГ и отбора-гост в турнира - ФК Враждебна. Тук обаче смятам, че се намираме в етап, където освен много желание и качества, каквито момчетата от Феодалните красавци със сигурност имат, трябва и доста опит. В това отношение мисля, че Симитли ще имат достатъчно предимство, за да съумеят да преодолеят новаците във Втора лига. Изглеждат по-балансирани като отбор и смятам, че опитът им ще наклони везните към победа за тях. Не съм много сигурен дали това ще се случи в редовното време, но смятам, че дори да се стигне до дузпи и там биха имали предимство. Относно мача -  очаквам бърз футбол, защото и двата отбора обичат бързо да преливат от защита в нападение. Очаквам Симитли да владеят топката малко повече, а Феодалните  да заложат на контра-атаки в началото, нещо което по време на мача може и да се промени. Като цяло не мисля, че тук ще има някакво надлъгване и дебнене, по-скоро очаквам и двата отбора още в началото да се захапят и да направят един резултатен мач. Прогнозирам резултат 4:2 за ЯМК Симитли.

ЛИДЕР НАДЕЖДА – ФЕН

Тук лично за мен ще е доста интересно, но за съжаление най-вероятно няма да мога да наблюдавам този мач. И двата отбора са пълни с качествени играчи, и двата отбора имат вече доста опит в лигата, и двата отбора са с добри шансове за титлата този сезон, като Лидер там имат известно предимство. Познават се добре и смятам, че тук ще има известно надлъгване. Лидер определено са отбор, който обича да държи инициативата и да атакува през по-голямата част от мача, докато ФЕН могат добре да се нагаждат към всеки стил на игра и имат достатъчно качества,  за да си позволят да играят както атакуващо, така и на контра-атака. Може би, с оглед резултатите този сезон, отборът на Лидер Надежда има известно предимство, но нещо ме кара да си мисля, че ФЕН-овете ще се напънат в турнира тази година и очаквам наистина изключително интересен мач, в който абсолютно всичко ще е възможно. Очаквам първото полувреме да падне голямо дебнене, като и двата отбора едва ли ще се хвърлят в някакви съществени рискове. Ако не падне някой гол, може мачът да си върви 0:0 доста време, но ако се отпуши, може да стане и голова фиеста. Аз лично се надявам на второто, за да може все пак кибиците да се насладят на футбола в пълния му блясък, за това прогнозирам резултат 2:2 в редовното време, а при дузпите мисля, че Ники Шекерджиев  е голям коз за отбора на ФЕН, та няма да се учудя, ако ФЕН са на финал.
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: ЯМК Симитли
Мачове: 0
Голове: 0

Случаен профил

Отбор: Баджо ФК
Мачове: 4
Голове: 2

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal