Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow Мач на фокус: Последните два носителя на купата се срещат в мач от Група B

Входрегистрация

Мач на фокус: Последните два носителя на купата се срещат в мач от Група B
22 януари 2022
Двата последни носителя на купата - ФК Форум ЦСКА и СФК Берое - бяха събрани от нашия коледен елф в група B на турнира. И ето, че дойде времето да се изправят един срещу друг. Последният път, когато това се случи в този турнир, срещата завърши при зрелищно реми 6:6, а старозагорци вдигнаха трофея. От този момент нататък обаче червените записаха три поредни победи над своя съперник и утре ще се опитат да подпечатат класирането си за следващата фаза с още една.

Общо "четири купи и един загубен финал" ще се изправят на терена на ФК Виа. Финалист от 2019-та и носител през 2020-та , СФК Берое има предимство в общата статистика срещу трикратния носител на Купата. Макар зелените да изпитват трудни времена в Първа Лига, две поредни победи им дадоха летящ старт в зимния турнир. Беройци винаги са залагали на бърз, техничен и комбинативен футбол, което прави играта им изключително подходяща за формат 5+1. Водени от Калоян Стратиев и Станимир Порязов те ще се опитат да преодолеят традиционно добре организирания отбор на Форум ЦСКА. Червените никога не са били от най-силните отбори в този формат, но през есента представяха БФФЛ в турнира за Купа на Футболните Лиги, където натрупаха опит, който ще трябва да приложат точно сега. В защита след кратко отсъствие се завръща Николай Миланов, а Димитър Митев и Красимир Станев ще имат за задача да тормозят беройската защита.

Нашият коледен елф живо се интересуваше дали Стоян Тодоров (elfa) от Берое ще вземе участие в двубоя, но на този етап треньорският щаб на зелените дума не обелва по темата. Срещата е с начален час 15:00 часа и ще се ръководи от главен съдия от хм... Стара Загора :-)

Преди да приключим искаме да отбележим, че в настоящия кръг на Купата от всички 15 срещи - в цели 8 от тях един срещу друг се изправят отбори, които никога досега не са се срещали в БФФЛ!
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: ТТЕК
Мачове: 9
Голове: 3

Случаен профил

Отбор: 851
Мачове: 2
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal