Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow Промени в регламента за сезон 2021 / 2022

Входрегистрация

Промени в регламента за сезон 2021 / 2022
10 септември 2021
- След съдействие от комплекс Спортна София и заемането на още един седмичен час - Четвъртък 19:00 - увеличаваме броя отбори във Втора Лига от 24 на 28. Отборите ще бъдат разпределени в две групи по 14 отбора, в които ще се играе стандартно по два пъти всеки срещу всеки. Другият час, който ще се използва, ще бъде този в Сряда от 22:00, който досега се използваше за отложени срещи. Поради това няма да има баражи, а отборите завършили на 3-то, 4-то, 5-то и 6-то място в Трета Лига се качват директно във Втора Лига

- Отложените през първия полусезон срещи ще се изиграят след административно насрочване в уикендите през Януари и Февруари, съобразно метеоролигичните условия. Програмата за отложените срещи ще се обяви поне две седмици преди началото на срещите. Предимство в избора на дата и час ще има отборът, потърпевш от отлагането. По този начин възнамеряваме да сложим край на безкрайното търсене на дати. Разбира се, в случай че се освободи адекватен седмичен час, в него може да се изиграе отложена среща.

- Отложените през втория полусезон срещи ще се изиграят в специално оставена празна седмица непосредствено преди изиграването на последния кръг.

- Правилото за играчи от дивизиите на БФС се променя като вече времето, след което състезателите могат да участват в БФФЛ ще се брои от датата на последния изигран мач, а не от края на състезателната година, за която играчът има картотека. Например - ако играч е участвал последно в среща от Б група на 05.08.2018-та година, той ще има право да участва в БФФЛ след 05.08.2023-та година (разбира се, ако играчът няма картотека за текущия сезон).

- Извънредни трансфери ще могат да се правят при замразяване/разкартотекиране на ТРИМА състезателя

- Извънреден трансфер ще може да се направи и ако отборът има три празни слота в бройката си (например, ако имате 24 картотекирани играча, при позволени 28, не е нужно да замразявате някого, за да направите един извънреден трансфер. По този начин се цели да се спре съществуването на картотекирани играчи, които стоят само с цел да бъдат замразени за извънреден трансфер. Един свободен слот не може да се използва два пъти за извънреден трансфер.

- Всеки отбор в Трета Лига може да има до ДВАМА състезателя, които участват и в Първа или Втора Лига без това да влияе на правото му да се бори за промоция. Ако отбор има повече от двама такива играчи, той участва в турнира, но няма право да се качи в горната дивизия.

- Отпада правилото за брой "чужденци"

- Финансовите параметри за участие се запазват, но отбори, които НЕ СА покрили своите такси за полусезона до четвъртия изигран мач от него (включително) ще бъдат наказани с отнемане на една точка от актива, която НЕ МОЖЕ да бъде възстановена. Молим ви за коректност в това отношение. Таксите можете да заплатите по банков път, с кредитна карта или кеш. За всяко заплащане е напълно задължително да получите касова бележка.

- Правят се следните корекции в правилата за служебни загуби и отлагания:
--> Ако отбор обяви служебна загуба (или поиска отлагане, прието от съперника) между 0 и 24 часа преди срещата - трябва да заплати пълната такса за срещата и за двата отбора
--> Ако отбор обяви служебна загуба (или отложи мач) между 24 и 72 часа трябва да заплати такса от 50 лв (допълнително над 30-те лв такса за отлагане).
--> Ако отбор обяви служебна загуба по-рано от 72 часа преди срещата, дължи такса от 30 лв за срещата (колкото би била и таксата за отлагането).

Целта на последното правило е да се изиграват срещите максимално много по програма, защото всички си правят плановете и отлагането на срещите е трудно както за отлагащия, така и за потърпевшия отбор. Спазването на програмата ни позволява, също така, да поддържаме и ниските цени, на които играем. Поради това правилата за картотеки и трансфери са максимално олекотени.
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Клуб Ф1
Мачове: 9
Голове: 3

Случаен профил

Отбор: Ментета FC
Мачове: 7
Голове: 2

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal