Skip to content

Новини

Начало arrow Новини arrow Хеттрик на Стоян Стоянов гарантира оставането на Пежо Клуб България във Втора Лига

Входрегистрация

Хеттрик на Стоян Стоянов гарантира оставането на Пежо Клуб България във Втора Лига
30 август 2021
Често обръщаме малко повечко внимание на двубоите в Първа Лига, но в Неделя един страхотен мач ни напомни, че нерядко срещите във Втора Лига са дори и по-драматични от тези в най-високото ниво на турнира. ДИР.БГ и Пежо Клуб България се срещнаха в отложен мач от плейофната фаза, който мач имаше значение само за "френските лъвчета". С убедителна игра и три победи в плейофите, ДИР-а си бяха осигурили още една година футбол във формат 8+1 и мачът с Пежо нямаше никаква стойност за тях.

Светослав Обретенов и компания обаче не разполагаха с този комфорт - само три точки ги деляха от зоната на плейофите при директен двубой срещу Уайт Уолкърс в последния кръг на Лигата. Поради това те се нуждаеха от поне една точка, за да подпечатат визата за догодина без да треперят до 11ти Септември. 

И... като се започна една голеада - точно 22 минути бяха необходими на двата отбора, за да докарат резултата до 3:2 в полза на Пежо. Два гола за ДИР, последвани от три за Пежо и нали ги знаете онези мачове, в които делегатът не може да смогне да записва... гол, смяна, гол, двойна смяна, картон... "Момчета, успокойте се малко". Те тука беше същото, само дето нямаше картони, защото мачът бе изключително коректен.

След като в 31-вата минута ДИР изравниха за 3:3 изведнъж ситуацията рязко се успокои. Вална дъждец, мачът се закучи и така чааааак до 64-тата, когато Александър Пасков вкара нов гол за ДИР - 4:3 и само пет минути до края. Пежата "а-ха" да започнат да гризат нокти пред очертаващия се решителен сблъсък Септември, когато Стоян Стоянов взе нещата в своите крака и завърши хеттрика си в срещата , вкарвайки за 4:4 ... 4 минути преди края. Златна точка... спасението е факт, Пежо са доволни... а момчетата от ДИР не можеха да преценят дали това, че са обърнали от 2:3 до 4:4 е добре или това, че са ги изравнили минути преди края, е зле. Тежка душевна дилема. При всички случаи - бирата след мача донесе необходимата доза щастие на всички!

За любителите на стаститиката трябва да отчетем, че с този хеттрик Стоян Стоянов има шест гола в пет мача за Пежо, откак премина при тях през Юни. (Извиняваме се, че поместваме снимка с шапка... с такава разполагаме... знаем, че сега е лято и по-добре по бански)
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Цифра Злина
Мачове: 2
Голове: 6

Случаен профил

Отбор: Клетката НСК
Мачове: 0
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal