Skip to content
Начало arrow Новини arrow Константин Праматаров и Мартин Иванов закриват прогнозите за финала

Входрегистрация

Константин Праматаров и Мартин Иванов закриват прогнозите за финала
27 февруари 2021
Последно и край... няма повече! Финалът е в 19 часа, а ние благодарим на Косьо от ФЕН и Марти , че намериха време да кажат няколко думи за мача.
 
Константин Праматаров (ФЕН - трикратен шампион на БФФЛ)

Дерби, което предизвиква Еврофутбол да отвори отново своите пунктове. Двата най-постоянни отбори тази зима. Успяха да устоят на вируси, на епидемии, на алкохолизъм и на контузии. Най-старото ЦДНА (извинявам се за абревиатурата, но като резерва на Шики, не смея да влизам в конфронтации) срещу отбор който притежава много качество, но липса на дрегери преди важните мачове. Лично моето мнение е, че опита на ЦДНА ще позволи да вдигнат купата с резултат 2:1, което ще накара Шами да се кара на своите съотборници, които не са го захранили с достатъчни добри топки. Финалът ще бъде изключително качествен от към игра, и Директора или ще вдигне купата, или ще я връчи, но все пак вярвам, че се е охарчил, и няма да я дава на други хора, и ще стимулира съотборниците си за титла. Прогноза 2:1 ЦДНА.

Мартин Иванов (оня с кучето, дето му беше разляло ракията)

По принцип да се прогнозира един финал си е самоубийство на компетенционално ниво, а какво остава за този финал – ЦСКА срещу Лидер Надежда. Това си е една руска рулетка с 5 патрона от 6 гнезда. Е тук ще впрегна всички мои когнитивни сили и ще отворя чакрите на всевиждащото делегатско очо, за да дам своята прогноза. За всеки случай си пуснах едно кафе на джезвето пък да видим какво ще покажат картите.

Най-лесно ще е да изстрелям един Х и после да мия ръцете, но нека опитаме да „претеглим“ двата отбора. 
ЦСКА измина един нелек път, като беше в една група с един от полуфиналистите, победи го категорично и излезе от групата с пълен набор точки и най-много реализирани и най-малко допуснати голове (като с тези показатели превъзхождаше почти всички останали участващи отбори). На четвърт финалите обаче се препънаха и показаха, че имат слаби места. А те са именно срещу корави отбори, които рушат играта и могат да упражняват тежка преса. Но рулетката на дузпите бе ясният показател, че играчите на Боби Модев притежават желязна психика и когато са притиснати до стената могат да се съберат и да победят. Това пролича в полуфинала, където с дисциплина и умения (както футболни, така и тактически) разгромиха силния отбор на Боми Ауто.

Лидер Надежда пък от своя страна беше много коментиран, от първия до последния анализ, като при тях се мяташе боб и се питаха звездите дали ще съберат звездите. Но те, без да обръщат внимание на закачките, си спечелиха групата, като изпревариха друг полуфиналист от зимната купа и дори завършиха с най-много отбелязани голове групите и едни от най-малко допуснатите. Трябва да се отбележи и че имаха мач с коравия отбор на ФЕН, който загубиха с 1 гол, но въпреки това показателите им са впечатляващи. Явно е, че нищо не може да ги бутне и са безкрайно мотивирани да спечелят Зимната Купа. Това пролича и на четвърт и полуфинала, където прегазиха опонентите си. Мачът с носителят на Етрополе феърплей къп Ф1 е показателен, че Лидер Надежда могат да пазят резултата, да не прибързват и да чакат своя миг, било то в последните 5 минути, за да вкарат една торба голове на един от най-класните вратари в тези турнири. 

По всичко личи, че мачът ще е оспорван, ще е тежък за свирене, но и за гледане от феновете. Ще има много голове, това е сигурно, но победителят ще е един и ще се реши още в редовното време, макар и в последните секунди дори. 

ЦСКА са надъхани, жадни, в подем, но имат 2 слаби места според мен 
- вратарят Иван Симеонов се е доказал като играч с рефлекс и умения, но понякога му липсва концентрация и увереност
- смените – ЦСКА има убийствено ядро, но излезе ли някой от титулярите става страшно 

Момчетата на Васко Младенов доказаха, че са мотивирани и опасни в атака, но и те допускат голове. Тяхната защита се увлича и трябва да бъде контролирана, но знаем кой е диригентът под рамките на вратата. А като смени са доказали, че могат да играят и по 8 човека равностойно срещу всеки един отбор... т.е. наличието на резерви не е определящ фактор. Проблем може да е само диалога със съдията и количество и цвят на картоните. Но вярвам, че онази необузданост в тях е преминала и сегашната им игра е много по-зряла и качествена, което е и причината да заложа на тях, като крайни победители.

Макар и с минимална разлика, с много голове и оспорвана до последните секунди игра мачът ще бъде спечелен от Лидер Надежда и те ще се увенчаят с Купата като лидери. Надеждата ми е за един коректен и красив финал! Поздравления и за двата отбора за това, което постигнаха в турнира и им пожелавам да излязат здрави преди и след мача. Нека емоцията остане на терена, а бирата да е сладка след това!
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: АЕ
Мачове: 1
Голове: 1

Случаен профил

Отбор: Физиозона
Мачове: 2
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow
https://forumsleague.org/templates/ja_zibal