Skip to content
Начало arrow Новини arrow Прогнозите на старите кучета - с Никса и Мето

Входрегистрация

Прогнозите на старите кучета - с Никса и Мето
18 февруари 2021

След като упорито залагахме на специалистите от Роко СФ и Хеттрик, трябваше да стигнем до полуфиналите на Купата на Лигата, за да внесем малко разнообразие сред нашите "гост специалисти". Помолихме четирима души да прогнозират двата полуфинални двубоя, които ще се изиграят през уикенда и ви представяме коментарите на първите двама. А те не са случайни хора... Николай Петров (Никса) и Методи Данев (meto'o) играят в БФФЛ от първия ни сезон... 16 години... още от сгурията на Раковски и Спортна София. А ето и техните прогнози, надлежно събрани с любезното съдействие на Вайбър ... без редакторска намеса:

 

Методи Данев (260 мача, 99 гола, трикратен бронзов и двукратен сребърен медалист в Първа Лига) 

 

Форматът на турнира преминава към по-близкия до истински футбол формат, респективно започват да прогнозират истински специалисти (не се смее).

 

ФК Форум ЦСКА - Боми Ауто

  

От финалната четворка, на хартия, най-сериозен претендент изглежда отборът на най-старото, истинско ЦСКА. Далеч от дефанзивния антифутбол, който предлагаха преди години, но пък донесъл им няколко отличия, в момента играят много грамотно и приятно за окото. Опитът в турнирите под егидата на БФФЛ винаги си казва думата, а те имат в изобилие.

 

Повечето хора биха определили Боми Ауто като приятната изненада в турнира, но уменията и мотивацията им далеч не са плод на случайност. А напротив, имат ясно поставени цели, които още при присъединяването към Лигата афишираха, и които подплатяват с много футболни достойнства.

Мачът между тези два отбора се очертава изключително оспорван, надявам се и с повече голове, като давам леко предимство на ЦСКА – победа с 1 гол разлика.

 

Лидер Надежда - Клуб Ф1

  

В другата двойка имам два почти непредвидими за такъв формат отбора.

От една страна Ф1 се представят изключително стабилно в турнира, но излизането на големия терен ще им се отрази негативно. Просто нямат достатъчно на брой класни единици, за да попълнят перфектен състав за 8+1.

  

От друга, Лидер са отбор, който пряко зависи от това колко и кои точно играчи ще съберат кворума за съответния мач. Могат да изглеждат коренно различно, но винаги целта им е да играят атакуващо, доколкото могат, и да побеждават. Сериозен минус е развитието на мачовете не по техен вкус. Именно тогава се изнервят и започват вътрешни препирни, както и такива с противника. Ако запазят самообладание обаче, ще е друго. 

 

Залагам на резултатен, но много изнервен мач, в който за финала ще продължи Ф1.

 

Николай Петров (272 мача, 146 гола, бронзов и сребърен медалист във Втора Лига)  

 

Вече сме на финалната права и купата се подава иззад завоя, останаха 4 отбора които смело протягат ръце към нея, но както се казва - интересното тепърва предстои. Крайно време е организаторите да сключат договор с Диема, за да може такива дербита да не остават "скрити" от широката аудитория на феновете.

 
Лидер Надежда - Клуб Ф1
Един срещу друг ще се изправят Клуб Ф1 и Лидер Надежда. Тук на статистика не може да се вярва, двата отбора са изиграли официално 1 мач по между си и не излъчиха победител. Идва ред на условностите и фазата на луната. Почвам да хвърлям боб и да редя съставите, мммм не - тук и това няма да помогне.  И двата състава са изключително добре обиграни и мотивирани. Мачът е в прилично време, така че има време и за напиване и доспиване. На хартия Лидер Надежда са с предимство, все пак са отбор от първа лига, но хитрините на Анатоли и бирите на Чочо нямат край, като прибавим и скритото оръжие за Ф1 - Михаил Гешев, очаквам Ф1 да вземат последния завой преди финала.

ФК Форум ЦСКА - Боми Ауто
В другият полуфинал се изправят два доста интересни съперника. Боми Ауто - млад отбор (за историята на БФФЛ), който не спира да реди силни мачове, срещу ФК форум ЦСКА (един от основоположниците на БФФЛ). Интересното е, че и до ден днешен ЦСКА използва същото ядро, както в началото. Тук също е трудно да се даде предимство за някой от съставите. Боми Ауто ще се по настървени, защото имат какво да доказват, най-вече на себе си, докато ЦСКА са спечелили почти всичко от егидата на БФФЛ и ще подходят по-спокойно и ще изиграят мача тактически и търпеливо  ще изчакат своя момент.  За мен този мач ще се реши с дузпи, които Боми Ауто ще спечелят 

Както и да свършат, тези полуфинали ще бъдат празник за феновете. Важното е да няма контузии, да има бира и нека по-добрите победят =)

 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Трол Тийм
Мачове: 11
Голове: 2

Случаен профил

Отбор: ФЕН
Мачове: 3
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow