Skip to content
Начало arrow Новини arrow Специалистът Прогнозира с Николай Шипков и 1/4-финалите за Купата

Входрегистрация

Специалистът Прогнозира с Николай Шипков и 1/4-финалите за Купата
12 февруари 2021

По принцип трябваше днес да си довършим хвалбата за мега точните ни прогнози, обаче тазседмичният специалист ни изпрати своите коментари за 1/4-финалите от Купата и не се сдържахме да ви ги споделим на мига! Няма да ви изненадаме като ви съобщим, че и този път поканихме играч на Хеттрик и Роко СФ, бивш делегат, настоящ съдия и един от най-инициативните хора в организацията на турнира - а именно Николай Шипков. Г-н Шипков не е случайна личност и като футболист - над 220 мача в Лигата в продължение на 12 години, трикратен шампион на БФФЛ с Хеттрик, бронзов и сребърен медалист... въобще "Шипката" всичко в Първа Лига де що може, е спечелил! Have fun, guys!

 

Ах тази купа.... Не мога да скрия, че на този турнир винаги съм гледал с особен интерес, от една страна заради факта, че турнирът преплита два много различни като футбол формата, а от друга страна - това е единственият турнир под егидата на БФФЛ, който в личен план не съм печелил. Иначе казано - отборът на Хеттрик имаше късмета да ме няма в състава по времето, в което са успели да го спечелят като отбор от Трета лига. Сигурно се чудите защо ви занимавам с тази история!? Ами занимавам ви, защото в лицето на отбора на ВВС виждам много сходства с това, което преди години направи Хеттрик. Същото желание, същата амбиция, много тичане по терена и много отборна игра. Млади момчета, които повече играят, отколкото говорят на терена, все достойнства, от които в последно време определено Лигата има нужда. Но нека прекратя лиричното отклонение и преминем към прогнозите. 

 
ФК Форум ЦСКА - ФВ Тийм 
Мач между два отбора, които дълги години играят в лигата и много добре се познават. Очаквам интересен и резултатен двубой, в който според мен отборът на ФК Форум ЦСКА ще има известно предимство. Просто чисто спортно-технически те изглеждат по-стабилния отбор в защита и въпреки че в редиците на ФВ Тийм отново се забелязва да играят Венци Марков и Иво Генов, смятам че това няма да е достатъчно на отбора на ФВ Тийм и традиционно силните в този турнир ЦСКА ще успеят да вземат победата.
 
Прогноза - 1
 
ЯМК Симитли - Боми Ауто 
За мен може би най-резултатният мач от четвъртфинала. От едната страна ще са ЯМК Симитли, които само преди един сезон успяха да вдигнат купата, а от другата страна ще са Боми Ауто - отбор, който изглежда нов, но всъщност в редиците му е половината състав на доскорошния участник в лигата Манчестър Юнайтед България, които в близкото минало редовно завършваха сезона в тройката на Първа лига. И двата отбора се опитват да играят атакуващо, което също предполага резултатен мач, но тук очаквам двубоят да е и изключително равностоен. Според мен в атакуващ план отборът на Симитли има известно предимство заради добрата сработеност на единиците там, докато Боми Ауто са успели да сглобят сериозна защита, която засега видимо носи и резултати.  Изключително труден за прогнозиране мач, като тук ще дам предимство на Боми Ауто, защото смятам че във формат 5+1 ще успеят някак да излъжат Симитли.
 
Прогноза - 2

Лидер Надежда - Дата.БГ
Няма мач, който с лекота да бъде прогнозиран на този етап. Тук, познавайки темперамента и на двата отбора, очаквам твърд мач, може би най-слабо резултатен от всички, с доста нерви и здрави единоборства. Дата.БГ са утвърден в лигата отбор, който за дългите години участие някак успя да запази ядрото си и тези преди млади момчета вече са мъже, което смятам се отразява положително на цялостното им представяне.  Лидер Надежда са доста интересен отбор, който за мен е може би най-труден за прогнозиране. Ако мачът е в удобно време, за да се наспят и съберат, могат да бият всеки с лекота, но никога не може да си сигурен дали всички условия за един силен Лидер са изпълнени. Спортно-технически, ако Лидер са в оптимален състав, смятам, че ще имат известно предимство. Очаквам обаче насреща Дата.БГ да са традиционно добре организирани с голямо желание и  мотивация, което ще направи мача много интересен. Може би ще изненадам много хора, но тук моята прогноза е:
 
Прогноза - Х 

BBC - Клуб Ф1 
За мен това ще е най-интересният мач от Четвъртфиналите. От едната страна ще са „изненадата” на турнира и единствен представител на Трета лига - отборът на ВВС, от другата страна ще са традиционно мотивираните да вдигат всякакви купи извън първенството на Лигата, много сериозен както на маса, така и на терена - отборът на Клуб Ф1.  Тук основният въпрос е, ще успеят ли ВВС да напълнят достатъчно кошницата на Анатоли, за да продължат победната си серия? Този мач ще е черешката на тортата от Четвъртфиналите и се надявам, че отборите ще се съсредоточат върху футбола, а не върху странични фактори и ще предложат истинско зрелище за тези, които ще имат късмета да го наблюдават. ВВС този сезон минават през Трета лига като на парад. Без много претенции, без много шум, бият наред всички и за купата. Смятам, че ако тази моя прогноза не ги притесни и натисне психически, колкото и да не му се иска на Анатоли, ще излязат победители и от този сблъсък. 
 
Прогноза - 1  

За финал, искам да пожелая на всички отбори да излязат от мачовете без контузии и с повече положителни емоции, отколкото отрицателни. Не забравяйте, че футболът е само спорт, а на другия ден всички сме на нивата, за да се борим със сивата заобикаляща ни действителност. Здравето в такива моменти е най-важно, пазете се, не се обиждайте помежду си и се уважавайте. Успех на всички!

 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Лос Кохонес
Мачове: 11
Голове: 8

Случаен профил

Отбор: ЯМР Симитли
Мачове: 6
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow