Skip to content
Начало arrow Новини arrow Купата Започна - Група D - ще властват ли BBC в групата на Никитата

Входрегистрация

Купата Започна - Група D - ще властват ли BBC в групата на Никитата
14 януари 2021
- "Какво е общото между Ники Бошняков, Ники Петров, Ники Шипков, Ники Радев и Ники Миланов?"
- "Всички се казват Ники" - обажда се ентусиазирано момче с червени очила
- "Това е очевидно, за Бога, седни си и продължавай да гледаш тъпо"
... мълчание... още мълчание...

След като видимо Мартин от Последния Печели не се е записал да играе футбол в БФФЛ, няма кой да отговори на така поставения въпрос. А именно - това са имената на представителите на пет от шестте отбора, които се озоваха в група D на турнира за Купата. Вярно, че името е разпространено, ама да искахме, нямаше как да го изтеглим тоя жребий така! Единствено момчетата от BBC нещо се цепят от колектива и техният представител е Дени. Момчета, помислете за промяна, не сте модерни!

Като заговорихме за BBC - момчетата са нов отбор в Лигата като до момента тотално разбиват конкуренцията в Трета Лига, записвайки 8 победи в 8 мача с едва 9 допуснати гола. Напълно ясно е, че BBC ще са сред отборите, които ще спечелят промоция във Втора Лига, но още сега Зимната Купа ще ни предостави възможност да разберем колко голям е потенциалът на този отбор.

Прищявките на съдбата или по-точно на софтуера за генериране на случайни числа, с който теглихме жребия за Купата, пратиха BBC в компанията на три отбора от Първа Лига - Физиозона, Хеттрик и Дата.БГ. В изминалия първи кръг те успяха, макар и трудно, да вземат скалпа на първия си елитен съперник, побеждавайки Хеттрик с 4:2. С интерес ще следим представянето на младежите, за да разберем дали имат потенциала да атакуват дори трофея или ще се задоволят с това да бъдат доминант в Трета Лига.

В "елитното" дерби на първи кръг Дата.БГ не оставиха съмнение в превъзходството си над Физиозона, спечелиха с 5:1 и направиха важна стъпка към класирането напред. Водени от Роджи, Рой и Крис, Дата.БГ почти винаги са преодолявали груповата фаза на турнира, демонстрирайки здрава и дисциплинирана игра на малкия терен. 

Хеттрик започнаха трудно, но поне според нас - се изправиха срещу скрития фаворит в групата. Предстоящия уикенд им предлага битка с Дата.БГ, която ще покаже колко сериозни са шансовете на зелените да продължат напред. При момчетата на Шипков обикновено е най-трудно да разбереш дали са приели турнира насериозно тази година или бирата след мача е по-силният мотиватор пред един от най-задружните състави в Лигата. Отпадане в групите би подплатило несигурния старт на отбора в Първа Лига, но пък излизане напред ще даде тласък за измъкване от негативната серия. 

Ако Никулден беше в Януари, щеше да е супер! Ама не е... поради това няма как да изкопчим почерпка от Ники Радев и неговите Дебели Старчета. Точно минаха празниците, изпълнени с ядене, отметнахме и цяла година, така че ако сега Дебелите Старчета не са хем дебели, хем старчета... няма кога друг път да е! Сигурни сме, че мосю Радев е записал своя отбор с основна цел да станат поне малко по-малко дебели, ала няма да се дадат без бой в тази група. Това се потвърди преди няколко дни при трудната победа над Хулиганите на Ники Петров. Никса, от своя страна, за 15 години в Лигата е показал, че амбицията за футболни трофеи не го блазни никак, а в основата на всичко се крие желанието да се поразтъпче. Това са и очкаванията ни за представянето на Хулиганите в тази тежичка за тях група. 

И достигаме до Физиозона - Ники Миланов и компания имаха изпълнена с перипетии есен в Първа Лига като за момента се представят доста над предварителните очаквания, заемайки второто място в класирането. При тях работата е малко като при нашите приятели от Лидер Надежда - ключово е кой точно ще дойде на мача и в какво състояние на духа и тялото. Признаваме си, че по-скоро очакваме Физиозона да се концентрират в първенството, където индикациите са, че ще са нещо доста повече от новак, борещ се за оцеляване.

Разбира се... най-упоритите ни читатели ще бъдат възнаградени и с нашите прогнози:

1. BBC и Дата.БГ ще продължат напред.
2. На срещата между Хулиганите и Дата.БГ - някой ще трябва да сложи потници, но такива няма да има в комплекса заради пандемията.
3. Хеттрик ще завършат поне един път наравно
4. Физиозона ще реализират между 13 и 17 гола в групата
5. Хулиганите ще вкарат повече голове от поне 7 отбора в турнира
6. Дебелите Старчета ще са свалили поне 10 килограма (общо) за времето на груповата фаза и ще са остарели с точно 28 дни всеки! (Бетон сме тука!) Ще използват поне 16 различни играча в турнира.
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Лозенец
Мачове: 8
Голове: 1

Случаен профил

Отбор: Легендите
Мачове: 2
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow