Skip to content
Начало arrow Новини arrow На фокус: Георги Игнатов - най-важно е да се забавляваме, но Боми Ауто е създаден, за да доминира

Входрегистрация

На фокус: Георги Игнатов - най-важно е да се забавляваме, но Боми Ауто е създаден, за да доминира
17 септември 2020
Денят е трети септември, 2020-та година, някъде около 22:28 часа. На терена на Спортна София отборът на Боми Ауто  вече математически е станал шампион на Трета Лига и играе отложения си двубой срещу ФК Глобол. Минутата е 16-та, а резултатът бързо е набъбнал на 4:0 в полза на шампионите. Те провеждат поредната си атака, следва центриране, удар с глава и... топката профучава на сантиметри от страничната греда на Глобол. В този момент двама от играчите на Боми се хващат за главата и от устата им излиза вик "Майка му да...." . В аматьорския спорт почти всичко опира до хъс и мотивация и точно в този момент разбираш защо Боми са безусловни първенци на Трета Лига в дебютния си сезон на Форум Лигата - когато вече си шампион, водиш с четири гола, но продължаваш да търсиш нови и нови голове със същата страст, с която си го правил през целия сезон.

По този повод се срещаме с организатора на Боми Ауто - Георги Игнатов , който има пет сезона и над 60 мача зад гърба си в Първа Лига с екипа на Манчестър Юнайтед България преди да застане на кормилото на Боми. 

 
ForumsLeague: Здрасти Жоро,

Първо и основно - честита титла на Боми Ауто в Трета Лига. Напълно заслужена и предсрочно спечелена. Вие тръгнахте с високи амбиции от ден първи, така че - очаквана ли беше за теб и отбора?

Георги Игнатов: От самото начало целта беше само една. Бърза, експресна промоция за следващото ниво. Същите цели си поставяме и за втора лига и продължаващия път към върха във висшата лига. Отборът е създаден само с тази цел - да детронираме всички и в най-близко бъдеще да станем шампиони на висшата лига.

FL: От гледна точка на Форум Лигата вие сте нов отбор, тъй като това е първият ви сезон в турнира. Зная, че участвате и на други места. Разкажи ми малко повече за Боми Ауто - през 2019-та година ли започнахте или отборът има история и преди?

ГИ: Отборът на Боми Ауто е създаден през 2019 и е чудесна колаборация между Бнс 33, дългогодишен участник в Бамф от самото им създаване и за жалост вече несъществуващия топ отбор на Манчестър Юнайтед във Форум Лигата. В името на отбора, разбираемо, е залегнало и името на нашите приятели и основен спонсор Автокъща Боми Ауто. Благодарим им за подкрепата и се стремим, както тях, да сме лидери в областта, в която се занимаваме.

FL: За голямо съжаление - компаниите, които спонсорират аматьорския мини-футбол в България, не са никак много. Така че - всяка една от тях заслужава поздравления и благодарност за това.
Ти сам спомена за Манчестър Юнайтед България и малко изпревари въпроса ми - с тях имаш сребърни и бронзови медали в Първа Лига. Можеш ли да направиш сравнение между футбола на малкия терен и този във формат 8+1?

ГИ: Общото е, че се използва футболна топка, но като цяло са доста различни като формати. От над 10 години сме редовни участници по всички лиги 5+1. Спечелили сме какво ли не. От кен за бира до двуметрова купа, но този формат вече се изтърква. За повечето от нас 8+1 е много по-интересен и доста по-близък до действителния футбол 11.

FL: В този ред на мисли - смяташ ли, че на големия терен формат 7+1 би бил по-удачен от 8+1?

ГИ: Не мога да коментирам. Случвало се е един-два пъти да излизаме на терените на Спортна София във формат 7+1. Със сигурност мога да кажа, че има повече пространство, което е плюс за по-бързите и издръжливи играчи, но предполагам, че ще е по-трудно за защитниците. Ако решите да направите 7+1, с радост ще се пуснем и там. Размерът на игрището е от основно значение.

FL: Прието. Един по-личен въпрос имаме към теб - титлата с Боми Ауто има ли по-висока стойност от медалите с Манчестър Юнайтед България? Предвид факта, че си лидер и организатор на Боми?

ГИ: Титлата в Трета Лига дойде прекалено лесно и очаквано. Без особени усилия. Над 20 точки разлика и за жалост - след отказване на основните ни конкуренти и мои приятели от 442. Поздрави за Иван Димов и бъдещ трансфер при нас /тук сме силно изненадани, но доволно потриваме ръце, защото интервюто продуцира една очевидно гореща трансферна новина/. Не я омаловажавам, но за момента медалите с Манчестър Юнайтед ми носят по-голямо удовлетворение. Мнението ми се чуваше и тогава от капитана и организатор Краси Станев, но не достатъчно. Бъдеща титла във висшата лига с Боми Ауто ще бъде апогея в ролята ми на играещ треньор, в личен план за мен. Планът ми е да я спечелим и за радост на всички мои съотборници - да се пенсионирам от футбола /лукаво се усмихва/. Нищо, че нямам един ден трудов стаж в този спорт. Искам, също така, да добавя, че ще премерим сили с отбора на 442 и ще определим кой е по-добрият извън Лигата.

FL: Хехехе, да. Щеше да е по-добре това да се случи наистина в последния кръг, както беше по програма, но уви... Ще чакаме да кажете как е свършил двубоят. Накрая да те попитам - Тасев май няма да стане голмайстор на Трета Лига, освен ако не стане чудо. Това, защото го върнахте да играе защитник тук-таме в последните мачове или защото изпусна около 14 гола срещу Клетката преди две седмици?
 
 
ГИ: Той е поливалентен футболист. Не сме го пробвали само на врата, но и това ще стане. Пасва идеално навсякъде и то без особени усилия. Обикновено показва между 30 и 40% от възможностите си като най-вероятно пази 100-те за горните нива, където всички от отбора се надяваме да разкрие пълния си потенциал. Мотивацията на играчите сме я оставили в ръцете и краката на нашия капитан Васил.

FL: А той справя ли се с тази задача?

ГИ: За момента държи всичко под контрол. Само с Чочо не успя. Поздрави. /засмива се/ Моето и негово желание е да играем хубав, подреден, доминиращ, качествен футбол като отбор и същевременно да се забавляваме. Взаимно си помагаме с организацията и подреждането на отбора. Все пак 23-ма мъже с различни характери не е лесна задача.
 
Ще видим, как ще е, когато дойдат по-оспорваните мачове. Чакам с нетърпение срещите с отборите на Уайскаут, Форум ЦСКА, заради Краси Станев, Арсенал, Анти Конти и да не забравя - 6-кратния шампион Фен. Да треперят. /пак се засмива, ама повече от предния път/

FL: То както е тръгнало, вие като стигнете в Първа Лига, ФЕН вече ще са поне 7-кратен шампион... Но сме напълно уверени, че отбор, завършил сезона с 29 поредни победи и 1 загуба (в първия кръг) приковава вниманието на бъдещите си съперници върху себе си. Силно ти благодарим за отделеното време, Жоро. Желаем успех на теб и на твоя отбор и съвсем скоро ще се срещнем отново по терените на Спортна, надяваме се.

ГИ: Благодаря и аз на Форумната лига. Избрали сме нея, защото се опитвате да спазвате правилата и вътрешния регламент, който сте въвели. Както и това, че запазвате приятелския дух и тон, който е основен за една аматьорска лига и не толерирате агресия и селски прояви. До нови срещи.
 
 ... срещата ни приключва, а ние използваме възможността да благодарим не само на Жоро, а и на всички останали хора, които се занимават с организация на аматьорски футболни отбори - без тях турнир не би могло да има.
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: ФК Задунайска Сич
Мачове: 1
Голове: 0

Случаен профил

Отбор: Дианабад Юнайтед
Мачове: 2
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow