Skip to content
Начало arrow Новини arrow На фокус: Борис "Хашо" Киров oт Арсенал България: "Запален съм по футбола откакто се помня"

Входрегистрация

На фокус: Борис "Хашо" Киров oт Арсенал България: "Запален съм по футбола откакто се помня"
20 февруари 2020


На вашето внимание една легенда на Форумната Лига. 
Борис Киров е отбелязал 51 гола, записал е на сметката си над 11 000 минути игра или около 250 мача в турнира. В допълнение, никога не е получавал червен картон. Истински пример за "fairplay" състезател.

В следващите редове ще научите интересни случки от живота на "Хашо", как се е запалил по футбола и как е попаднал в турнира.

87178233_600440050502185_3894357635964600320_n.jpg

- Повечето участници във Форум Лигата те познават, но все пак, представи се с няколко думи. Как се казваш? Откъде си?

  - Аз съм от хората, чиито прякори са по-известни от истинските им имена (смее се).

Казвам се Борис Киров и съм роден в София.

  

- Разкажи ни нещо повече за теб, с какво се занимаваш?
- Занимавам се с подбор на персонал от около 10 години вече, като в момента съм мениджър на recruitment екип в една от най-големите световни компании за iGaming.

  

- Разкажи ни някоя интересна случка от детството си, как се запали по футбола? И откога си фен на лондонския Арсенал, има ли конкретна история, която те накара да бъдеш верен "артилерист"?
- Запален съм по футбола откакто се помня. Нашите твърдят, че съм хванал топката откакто съм проходил и общо взето не я пускам до ден днешен, надявам се и никога да не я изпусна. Фен на Арсенал станах някъде 94-95 година от когато са ми и първите реални спомени за футбола извън България, като по „онова“ време освен Милан, другите по-известни отбори, които знаех бяха Арсенал и Ливъруп. В Арсенал тогава имаше един играч, който не спираше да бележи и на когото станах голям фен – Ian Wright, към него се присъедини и геният Бергкамп което категорично затвърди избора ми на отбор.

  

- Ще си позволя да те върна назад във времето, откъде разбра за Форум Лигата и как попадна в отбора на Арсенал България? От теб ли дойде идеята за сформирането на клуба?
- Чрез фенклуба на Арсенал в България ме бяха поканили да участвам още в първият сезон на форумната лига, но тогава активно играех на още доста места и отказах и реално се присъединих към отбора от 2рият сезон, когато и завършихме 4ти (слOчаеност?) в 1-ва лига. Все още играехме на сгурията на Раковски, преди да се преместим на сгурията на Спортна София. Идеята за сформирането не беше моя, но след отказването на тогавашния ни представител, отбора ме избра за представител и така вече може би около 10тина години.

  

- Кой е футболният ти идол и с какви качества те спечели? 
- Първият такъв определено беше Ван Бастен от престоя си в Милан в началото на 90те и макар като малки всички да искахме да подражаваме на него, Бергкамп е човека, който е оставил най-силни отпечатъци в моето съзнание. Лекотата и грацията с която твореше по терена и футболната интелигентност, която притежаваше според мен остават неповторими и до ден днешен. Вижте само фамозното попадение срещу Нюкасъл, перфектното резюме за него като футболист.

  

- Кой е любимият ти клуб на родната сцена и защо? Какво ти е мнението за футбола в България?
- Докато бях още млад и заблуден и все още се вълнувах от български футбол, бях част от синята половина на феновете, но всичко приключи преди около 10тина години след като понатрупах няколко мача на живо по английските стадиони. Дори и на Спортна София се забелязва по-качествен и атрактивен футбол от този по официалните терени.

86853699_484902689084395_7607515274635378688_n.jpg 
- Какво ти е мнението за организацията и съдийството в турнира? С какво може да се подобрят?
- Организацията винаги е била на доста високо ниво, което доста е било подлагано под въпрос през годините. Факт е, че Форум Лигата (БФФЛ) се ръководи от хора, които имат голямото желание всичко да върви както трябва, но физически не им достигат сили да се справят с всичко. Има доста дребни детайли, които ако се изчистят, ще е доста по-приятно за всичко и ще намалее мрънкането. Най-вече според мен трябва да се обръща по-стриктно внимание на правилата, виждали сме доста казуси, които се подминават с лека ръка и такива, които се отстояват, трябва да има еднакакъв аршин за всички и ако ще има правила да се спазват, ако не, по-добре да ги няма. Лигата се напълни с недоказани футболисти, които да, вдигат средното ниво, но водят след себе си редица безумни изблици на комплекси и проблеми.
Съдиите са друг от основните проблеми на лигата, с изключение на може би 1-2 съдии, нивото на останалите е под всякаква критика. Ставали сме свидетели не един път, как съдията може тотално да опорочи супер коректен и спортсменски мач с неадекватни отсъждания и действия. Знам, че е трудно да се намерят качествени съдии, но може би е едно от нещата над които трябва да се помисли по-сериозно. Най-малкото, трябва да има еднакакъв критерий, не може една и съща ситуация да се свири различно от различните съдии.


- Какво ще пожелаеш на себе си, на съотборниците си и на останалите отбори?

- Най-вече да продължаваме да правим това за което сме излезнали на терена, а именно да се забавляваме. Ако излизаме повече с мисълта за това да играем fairplay и да се забавляваме и по-малко с мисълта да счупим крака на човека отсреща, цялото първенство ще стане доста по-приятно.

87147762_3045900855419961_5590448742370115584_n.jpg

 

 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Дианабад Юнайтед
Мачове: 7
Голове: 2

Случаен профил

Отбор: Дебелите Старчета
Мачове: 21
Голове: 5

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow