Skip to content
Начало

Входрегистрация

Регламент и Правила
16 октомври 2005
Раздел 1: Формат на турнира

 Последно обновяване на правилата: 03.09.2018 г. 


1. Българската Футболна Форумна Лига (БФФЛ) се състои от три групи
--> Първа Лига, в която участват 14 отбора
--> Втора Лига, разделена на две групи с 12 отбора всяка или общо 24 участващи отбора
--> Трета Лига, чийто брой участващи отбори ще стане ясен след края на записването за новия сезон (04.09.2018 г.)

2. Мачовете във всяка Лига, се провеждат по системата всеки срещу всеки както следва:
2.1 Първа Лига и Трета Лига:
--> Отборите играят всеки срещу всеки по два пъти, след което се определя крайното класиране.

2.2 Втора Лига:
--> 12-те отбора във всяка от двете групи играят по два пъти по системата всеки срещу всеки. Общо 22 кръга.
--> Точковият актив на всички отбори се разделя на две (нечетен точков актив се закръгля нагоре) и отборите формират два потока - Плейофен и Изпадащ. В плейофния поток участват първите шест отбора от всяка от двете групи. В потока на изпадащите участват последните шест отбора от всяка от двете групи.
--> Отборите в двата потока играят шест кръга - като всеки един от отбор играе срещу шестте отбора дошли от другата група в неговия поток.

3. Определяне на изпадащи и промотиращи се отбори
3.1 Първа Лига
--> Отборите, завършили на 13-то и 14-то място в Първа Лига изпадат във Втора Лига
--> Отборите, завършили на 11-то и 12-то място в Първа Лига играят бараж за оставане в Първа Лига срещу отборите, завършили съответно на трето място и четвърто място във Втора Лига

3.2 Втора Лига
--> Отборите завършили на първо и второ място във Втора Лига печелят промоция за Първа Лига
--> Отборите, завършили на трето и четвърто място във Втора Лига, играе бараж за класиране в Първа Лига срещу отборите, завършили съответно на 11-то и 12-то място в Първа Лига
--> Отборите, завършили на 23-то и 24-то място във Втора Лига изпадат в Трета Лига.
--> Отборите, завършили на 21-во и 22-ро място във Втора Лига играят бараж за оставане във Втора Лиг асрещу отборите, завършили на трето и четвърто място в Трета Лига

3.3. Трета Лига
--> Отборите, завършили на първо и второ място в Трета Лига печелят промоция за Втора Лига
--> Отборите, завършили на трето и четвърто място в Трета Лига играят бараж за влизане във Втора Лига срещу отборите, завършили на 23-то и 24-то място във Втора Лига.
--> Отбор не може да изпадне от Трета Лига

Забележка: Всички баражи се играят във формат 8+1 играча.

Раздел 2: Провеждане на срещите от турнира
Секция 1: Административна информация

 
4. Мачовете от БФФЛ се провеждат в Понеделник, Вторник, Четвъртък, Събота или Неделя. Всеки кръг започва в Четвъртък и завършва във Вторник следващата седимца.
--> Ръководството на турнира има правото да прави промени и да провежда отложени срещи в работни дни през седмицата (или официално работни съботни дни), с изричното съгласие на двата отбора!
--> Ръководството на турнира се задължава да обяви пълната програма по кръгове с дати и часове на срещите преди началото на всеки полусезон.

5. Броят играчи от един отбор на терена (начален състав за мача) е както следва:
5.1 Първа и Втора Лига - 8+1 играча (8 полеви + 1 вратар)
5.2 Трета Лига - 5+1 играча (5 полеви + 1 вратар)
5.3 Срещите баражи в края на сезона се играят във формат 8+1

6. Времетраенето на срещите е 2 полувремена по 35 мин. с почивка от 5 мин.
7. Всеки отбор от Първа или Втора Лига има правото да извърши максимум 7 смени  по време на футболната среща като излязал играч има правото да влезе отново в игра. В мачовете от Трета Лига максималният брой смени е 8.
8. Минимален брой състезали за започване на срещата
8.1 Първа и Втора Лига: Минималният брой състезатели за започване на срещата е 7.
8.2 Трета Лига: Минималният брой състезатели за започване на срещата е 5.
8.3 Ако даден отбор започне срещата с по-малко играчи (но с поне минималният брой), то този отбор има право да вкара нов свой играч по време на мача без това да се счита за смяна до достигане на максимално допустимия брой играчи на терена.

9. Минимален брой играчи по време на срещата
9.1 Първа и Втора Лига: Минималният брой играчи от един отбор, които могат да присъстват едновременно на терена е 6.
9.2 Трета Лига: Минималният брой играчи от един отбор, които могат да присъстват едновременно на терена е 4.
9.3 Ако отбор остане на терена с по-малък брой от необходимите играчи, се присъжда служебна победа за неговия съперник като към допуснатите до момента голове се прибавя броят голове за служебна загуба, а вкараните голове се нулират. Пример: Отбор А от Първа Лига остава с 5 човека при резултат 1:3 - присъжда се загуба с 0:6.

10. Преди всеки мач на участниците може да бъде поискан документ за самоличност от делегата на срещата. При непредставяне на такъв, делегатът на срещата има право да не допусне до игра съответния играч.

11. Всеки мач се провежда в присъствието на осигурени от БФФЛ съдия, делегат и медицинско лице. При липса на някое от лицата, срещата не може да започне.

Секция 2: Екипировка на отборите

12. Всеки отбор е длъжен играчите му да участват с екипи с еднакъв цвят в рамките на футболната среща. Задължително е цветовете на фланелките да са еднакви, докато еднаквостта на гащетата и калците е препоръчителна, но не и задължителна.

13. Играч с екип, различен от цвета на отбора си няма право да участва в срещата.

14. Всеки стартов играч е задължен да играе с фланелка с номер на гърба. Този номер не може да бъде носен от друг играч на същия отбор по време на срещата. Преди началото на сезона всеки отбор трябва да заяви постоянен номер за всеки свой състезател. В случай, че даден играч трябва да участва с различен от своя номер в определена среща, то представителят на отбора трябва да уведоми за това делегата на срещата. В противен случай състезателят ще бъде санкциониран от съдията с жълт картон.

15. Играч без номер на екипа си може да започне срещата и да участва в нея.
--> Такъв играч се счита, че играе с номер 0 по време на срещата.
--> В рамките на срещата в един отбор може да има само един играч, който е взел участие в нея без да има номер на екипа си! На терена НЕ МОЖЕ да се появи друг играч от отбора без номер на гърба си, без значение дали първият играч е бил заменен или е още на терена. Вратарят не се включва в това правило.
--> Не е позволено лепенето на номер на гърба с лекопласт!

16. Играчите са задължени да участват в срещите с подходящи футболни обувки. Забранени са футболни обувки със следните особености:
--> Обувки с гладка подметка
--> Обувки с пластмасови или метални бутони
--> Обувки с големи гумени бутони (тип “Бутонка”).
Препоръчва се използването на футболни обувки за изкуствена трева тип “Стоножки”.

17. Играчите нямат право да играят с остри и опасни предмети (гривни, ланци и др.) по себе си съгласно правило No 4 на ФИФА. Ако делегатът или съдията на срещата установят, че даден състезател носи в себе си такива предмети по време на срещата, то той ще бъде санкциониран с жълт картон.

18. В случай, че и двата отбора играят с еднакви или близки на цвят екипи, отборът - гост е длъжен да играе с потници.

Секция 3: Правила на играта

19. Нерегламентираните в тази секция правила и ситуации по време на футболната игра се регулират съответно футболния и съдийски правилник на ФИФА и УЕФА.

20. Засади не се отчитат.

21. Размяната на вратар с полеви играч по време на мача се извършва при спряла игра и след разрешение на съдията, като не се счита за смяна.

22. Извършване на смени по време на срещата:
--> Смяната се извършва като играчът, който ще влезе в игра, отива при делегата и бива придружен от него до терена.
--> Делегатът дава знак на съдията, който впоследствие разрешава извършването на смяната.
--> При извършване на неразрешена смяна, нарушилите правилата играчи получават жълт картон. (Това важи, както за напускащия, така и за влизащия състезател.)

 
Раздел 3: Класиране и служебни резултати
Секция 1: Класиране


23. За победа се присъждат 3 точки, а за равенство по 1 точка на двата отбора.
24. При два или повече отбора с равни точки в края на сезона, класирането се определя както следва:
--> Гледа се таблица от резултатите от срещите на отборите помежду им по критерий: Спечелени Точки ; Голова Разлика ; Повече отбелязани голове.
--> При пълно равенство в точките, головата разлика и отбелязаните голове в таблицата, се гледа общата голова разлика от всички срещи в турнира.
--> При равенство в головата разликата и отбелязаните голове от всички срещи, се тегли жребий за това кой отбор кое място в класирането да заеме, освен ако спорните места не се отнасят за изпадане, промоция, бараж или призово класиране. В този случай се играе допълнителен мач (или мачове, ако отборите са повече от два) за разпределяне на крайното класиране.

25. При напуснал или изваден от групата отбор до 5-ия кръг (включително), на негово място може да бъде допуснат до участие друг отбор - по решение на организаторите. Отборът наследява резултатите на своя предшественик.

26. При напуснал или изваден от групата отбор между 5-ия кръг и полусезона, резултатите от срещите на този отбор се анулират.

27. При напуснал или изваден от групата отбор след първия полусезон, отборите, които по програма играят срещу него, получават служебна победа. Отборът завършва на последно място в класирането в своята Лига.

Забележка: Понятието "Полусезон" означава приключването на толкова кръгове в съответната дивизия, че всеки един отбор да е играл поне по веднъж срещу всеки съперник от своята група.

Секция 2: Служебни резултати


28. При неявяване на отбор до 15 минути след началото на предвидения час за начало на срещата, се налага служебна загуба. При неявяване и на двата отбора се присъждат 0 точки и на двата тима. За неявяване се счита ситуация, при която отборът не разполага с минимално допустимия брой редовни играчи за започване на срещата.

29. Резултатът, присъждан при служебна загуба е както следва:
29.1 Първа и Втора Лига - 3:0
29.2 Трета Лига - 5:0

30. Отбор, който регистрира служебна загуба в дадена среща от турнира е длъжен да заплати пълната такса за срещата (т.е. включително таксата на своя съперник). Отборът има право да ползва футболния терен по предназначение за времето на срещата! Делегатът, медицинското лице и съдията са освободени от задължения, след като установят служебния резултат.

31. Отбор, който не се яви за мача си и не плати таксата за срещата до края на следващия кръг, ще бъде изваден от турнира.

32. Отбор, който не се яви за мача се наказва и по следния начин:
--> При Първо неявяване - Без последствия
--> При Второ неявяване - Отнемане на 3 точки от актива на отбора
--> При Трето неявяване - Отнемане на 3 точки от актива на отбора
--> При Четвърто неявяване - Отборът може да доиграе сезона в съответната дивизия, но след приключване на сезона, ще трябва да започне новото си участие в Трета Лига! Отборът автоматично заема последното място в крайното класиране.
--> При Шесто неявяване - Отборът губи правото да участва във Форумната Лига през следващия сезон. Това означава, че ако в турнира се регистрира нов отбор с повече от 50% от участниците от изгонения отбор, то той няма да бъде допуснат за участие.

33. При отказване на отбор по време на мач се налага служебна загуба на отбора. Крайният резултат се формира като към броя отбелязани до момента голове за спечелилия отбор се прибавят головете за служебна победа, а головете отбелязани от отказалия се отбор се нулират. Пример: В Първа Лига при резултат 1:4 се отказва отборът домакин. Крайният резултат е 0:7. Отказалият се отбор е длъжен да плати пълната такса за срещата (т.е. включително таксата на своя съперник).

Раздел 4: Условия за участие и трансфери
Секция 1: Условия за участие


34. В БФФЛ участие могат да вземат отбори, съставени от състезатели, които са потребители на Интернет форума на БФФЛ - www.forumsleague.org/forum

35. Максималният брой играчи в един отбор е както следва:
35.1 За Първа и Втора Лига - 25 играча.
35.2 За Трета Лига - 23 играча.

36. Минималният брой играчи, за да може да съществува един отбор, е както следва:
36.1 Първа и Втора Лига - 14 картотекирани състезателя
36.2 Трета Лига - 11 картотекирани състезателя

37. Право на участие нямат играчи, които нямат регистриран профил в Интернет форума на БФФЛ.

38. Право на участие нямат играчи, които нямат навършени 16-години.

39. Състезатели, които са имали или текущо имат картотеки в системата на БФС (за А, Б, В групи и окръжните дивизии) имат право да участват в БФФЛ при следните условия:

39.1 За играч, картотекиран в А група на БФС - ако са изминали поне 10 години от края на сезона, за който е неговата последна картотека
39.2 За играч, картотекиран в Б група на БФС - ако са изминали поне 5 години от края на сезона, за който е неговата последна картотека
39.3 За играч, картотекиран във В група на БФС - ако са изминали поне 2 години от края на сезона, за който е неговата последна картотека
39.4 Играч, който в момента е картотекиран, участва или е имал мачове в Окръжните групи на БФС - има право да участва в БФФЛ без ограничение.
39.5 В един отбор от БФФЛ може да има максимум двама играчи, които отговарят по членове 39.1 , 39.2 и 39.3
39.6 В един отбор от БФФЛ може да има максимум трима играчи, които отговарят по член 39.4

40. Ако състезател участва без прекъсване в БФФЛ в продължение на четири сезона, то той няма да попада в бройката от двама играчи по чл. 39.5

41. Състезател, който участва в БФФЛ и реши да се запише за участие в А, Б или В група на БФС, е длъжен да информира ПРЕДВАРИТЕЛНО ръководството на турнира и да прекрати участието си в срещи от БФФЛ. В противен случай той ще се счита за нередовен играч и той и отборът му ще бъдат санкционирани съгласно регламента (точка 42 по-долу)

41.1 Такъв играч може да се върне и да участва от следващ сезон в БФФЛ, след като приключи участието си в А, Б или В група на БФС без да трябва да отговаря на критерия за години, изминали от картотеката, НО влизайки в бройката от двама играчи на отбор.
41.2 Играч, който участва в БФФЛ и реши да се запише за участие (или участва) в окръжните групи на БФС е длъжен да информира ПРЕДВАРИТЕЛНО ръководството на турнира, но няма нужда да прекратява участието си в срещи от БФФЛ. В противен случай, ако той се явява в нарушение на правило 39.6, то той и отборът му ще бъдат наказани съгласно регламента (точка 42 по-долу).

42.  От сезон 2018 / 2019 ще се налагат следните наказания за участник в отбор от БФФЛ, който нарушава правилото за футболисти от системата на БФС:
--> Ще се отнемат по три точки за всеки двубой, в който играчът е участвал, но резултатите и статистиката от тези двубои ще останат валидни.
--> В случай че играч или отбор сами признаят нарушението си, ще им бъде отнета по една точка от всеки мач, в който състезателят е участвал.
--> Състезателят няма да има право на участие, докато не започне да отговаря на условията по точка 39, по-горе.

43. Допълването и замяната на играчи се извършва съгласно графа „Трансфери”.

Секция 2: Трансфери и текущ контрол


44. Трансферите са разрешени само преди началото на сезона, както и в зимната пауза на турнира. Точните срокове за подаване на трансферните бланки се определят преди съответния период.

45. Броят разрешени трансфери за отбор, който желае да запази участието си в лигата, е ограничен както следва:
--> 5 трансфера преди началото на сезона и 3 трансфера в зимната пауза.

46. Допълването или заменянето на играчи в отбор се извършва след спазване на регистрационната процедура за новия играч и одобрението му от екипа на БФФЛ.  

47. Ако някой отбор направи повече от разрешения брой трансфери преди началото на сезона, то той се счита за нов отбор.

48. Всеки играч, който през последните две години е бил картотекиран в друг отбор в БФФЛ е със статут на “чужденец” в своя отбор. Един отбор има право на максимум трима чужденци в състава си, освен ако не е нов отбор за лигата. Тогава това ограничение не важи. играчи от разпаднали се отбори не се считат за чужденци.

49. Изтеглен Трансфер - Всеки отбор може да направи изтеглен трансфер извън времето на трансферните прозорци при следните условия:
--> Отбор може да направи изтеглен трансфер повече от веднъж
--> Отбор не може да изтегли повече трансфери, отколкото има в предстоящия трансферен прозорец
--> За картотекирането на всеки един играч чрез изтеглен трансфер, отборът заплаща еднократна такса от 20 лева.
--> Отбор може да направи изтеглен трансфер като замрази до края на полусезона или разкартотекира четирима свои играчи за всеки един новокартотекиран! Допускат се всякакви комбинации от замразени и разкартотекирани играчи, стига техният общ брой да е 4.
Например: Можете да замразите трима и да разкартотекирате един играч, за да картотекирате един нов състезател по време на сезона.
--> Замразените играчи продължават да присъстват в списъка на отбора и се броят в разрешената максимална бройка играчи. Не може да картотекирате 26-ти играч чрез изтеглен трансфер.
--> Всеки един изтеглен трансфер намалява бройката трансфери, на които отборът има право през следващия трансферен прозорец.
Например: Ако извършите два извънредни трансфера, замразявайки 8 човека през месец Април, то в предстоящия Летен Трансферен прозорец ще можете да направите три трансфера, а не пет.
--> Не може да се направи изтеглен трансфер, ако до началото на предстоящия трансферен прозорец остават по-малко от 3 кръга (т.е. 1 или 2 кръга)

50. Всеки отбор има право на един играч, който да е взет под наем от друг отбор. Максимален срок за отдаване под наем - една година, минимален - 6 месеца. Отбор има право на само един регистриран играч под наем. Играчът под наем е със статут на "чужденец" за новия си отбор и трябва да отговаря на всички условия като играч на ФЛ. Отдаденият играч не се брои за трансфер на новия си отбор. За преотстъпване на играч под наем е нужно писменото съгласие на двамата представители на отборите, изразено в раздел "Съвет на представителите, в специална за целта тема, където се описва срокът за отдаване, както и резултатът от проверката на УС по случая. Сроковете за подаване на молби по тази процедура са същите като сроковете за нови картотеки.

Раздел 5: Размествания в програмата и отлагане на мачове


51. Отлагане на срещи

--> Всеки отбор има право на максимум три отложени по негово желание срещи в рамките на целия сезон като максимум две от тях могат да бъдат в един полусезон
--> Ръководството на БФФЛ е длъжно да уважи желанието за отлагане, ако то е изпратено до Понеделник 23:00 часа в седмицата от съответния кръг.
--> Отборът, пожелал отлагане е длъжен да се съобрази с дата и час, която неговият съперник ще избере за изиграване на срещата. Свободните дати и часове се поддържат в тема в Съвета на Представителите
--> Отбор, пожелал отлагане след Понеделник 23:00 часа, е длъжен да има съгласието на своя съперник, за да може да се осъществи това отлагане.
--> При отложен мач отборът, поискал отлагането трябва да заплати такса от 30 лева, а ако отлагането е поискано след Понеделник 23:00 часа - освен тази сума трябва да се заплати и сумата за терена.
--> Когато отлагането се иска след Понеделник 23:00 часа и има съгласието на съперника, двата отброа трябва да изберат дата и час на изиграване на двубоя ПРЕДИ да информират Форум Лигата за отлагането на двубоя.

52. Отлагане или изтегляне на среща от последния кръг не е позволено.

53. Размествания в програмата са възможни, само след изричното съгласие на представителите на всички замесени в разместването отбори и не по-късно от Сряда 23:59:59 часа преди съответния кръг

54. Организаторите на турнира запазват правото си да отлагат срещи по административен път (поради организационни причини или при получаване на молба от даден отбор за настъпили черезвичайни обстоятелства, които налагат отлагането на срещата) като са длъжни да осигурят изиграването на срещата на друга дата съгласно точка 4.

 

Раздел 6: Задължения на организаторите
 
55. Организаторите на БФФЛ са длъжни да осигурят нормалното провеждане на футболните срещи, като:
- Осигурят терен за провеждане на срещата;
- Осигурят съдия и делегат за срещата;
- Осигурят лекар за срещата;
- Осигурят топка за провеждане на срещата;
- Информират отборите за часовете и служебните лица, осигурени за всяка среща (до Четвъртък 23:59:59 часа преди съответния кръг);
- Осигурят потници за отборите, когато двата отбора са с еднакви екипи на терена;
- Когато спортният комплекс го позволява – да осигурят съблекални за отборите;
- Когато началото на дадена среща бъде забавено с повече от 30 минути по вина на организаторите, то двата отбора няма да заплащат такса за мача;


56. Организаторите са длъжни да осигурят информационното покритие на турнира като:

- Записват точно и коректно статистическите събития, които се случват по време на срещите и нанесат информацията на уеб сайта на турнира. Информацията за всички мачове от кръга трябва да е отразена на сайта до 23:59 часа в понеделник след съответния кръг.
- Цялостно поддържат уебсайта и форума на турнира, за да се осигури максимална информираност на отборите.
- При важни и спешни събития да информират своевременно представителите на отборите участници в турнира на посочените за това координати.
- Да следят и обявяват своевременно наказанията на играчи и отбори, възникнали по време на турнира. (До Сряда 23:59:59 часа след приключване на съответния кръг, освен когато наказанието не изисква специално разглеждане, което да отнема повече време. В този случай организаторите са задължени да обявят, че такова разглеждане тече в момента)
- Да отговарят своевременно на всички подадени жалби и контестации, както и на въпросите по отношение провеждането на турнира, зададени от представителите на отборите.
- Да осигурят ежемесечен финансов отчет на представителите на отборите при поискване на такъв.

57. Организаторите са задължени да регламентират правилата за участие в турнира и да осигурят тяхното тълкуване при неяснота от страна на отборите.

58. Организаторите са задължени да свикват събрание на Управителния Съвет на всеки шест месеца.


Раздел 7: Комисии и Управление
Секция 1: Дисциплинарна и Апелативна Комисия

59. Дисциплинарни наказания. Дисциплинарните наказания се налагат от Дисциплинарна Комисия към БФФЛ съгласно Дисциплинарния правилник на турнира. (Отправяме благодарност за изготвянето на дисциплинарния правилник към г-н Милен Шопов.)

60. Дисциплинарната Комисия към БФФЛ е съставена от трима членове - по един представител на отбор от Първа, Втора и Трета Лига.

61. Членовете на ДК към БФФЛ се избират от членовете на Съвета на Представителите преди началото на всеки сезон.

62. Отбор може да обжалва решенията на ДК към БФФЛ чрез пускане на молба до Апелативна Комисия в двудневен срок от излизане на решението на ДК.

63. Минимални дисциплинарни наказания. Настоящите наказания са описани подробно в дисциплинарния правилник на БФФЛ, но се поместват и тук за информираност на състезателите:
63.1 При получаване на трети жълт картон играчът пропуска една среща на своя отбор.
63.2 При получаване на пети жълт картон играчът пропуска две срещи на своя отбор
63.3 При получаване на 7-ми, 9-ти и т.н. Жълт картон, играчът пропуска три срещи на своя отбор
63.4 При получаване на червен картон играчът пропуска минимум една среща на своя отбор
63.5 При получаване на втори червен картон играчът пропуска минимум една среща на своя отбор, ако картонът не е за груба игра, а за административно нарушение и минимум две срещи на своя отбор, ако картонът е за груба игра.
63.6 При получаване на трети и всеки следващ червен каротн играчът пропуска минимум четири срещи на своя отбор

64. Изтърпяване на наказания.

64.1 Наказания за брой мачове се изтърпяват непосредствено в следващите срещи, които отборът на наказания играч изиграе без значение дали тези срещи са от редовната програма на турнира или са изтеглени/отложени двубои. Например: Ако играч А е наказан за два мача в 14-ти кръг, той би трябвало да пропусне срещите от 15-ти и 16-ти кръг на своя отбор. В случай че срещата от 16-ти кръг бъде отложена, играчът ще изтърпи втория мач наказание в срещата от 17-ти кръг на своя отбор и ще може да играе в срещата от 16-ти кръг (ако разбира се, не бъде наказан непосредствено преди нея отново).

64.2 Наказания по време се изтърпяват в конкретните мачове, които попадат по редовната програма на турнира в периода на наказанието. Ако мач от редовната програма бъде отложен и се играе след периода на наказанието, играчът ще бъде наказан за този мач и няма да има право на участие в него. Обратното също е валидно - ако двубой, който е трябвало да се изиграе след периода на наказанието, бъде изтеглен и се играе по-рано, наказаният играч ЩЕ ИМА право да участва в него. Пример: Играч А е наказан до 22.10.2015 г. Среща, предвидена за 20.10.2015 г. е отложена за 25.10.2015 г. - играчът няма да има право да играе в нея.

65. Апелативната Комисия към БФФЛ се събира в състав, както следва:

--> Георги Христов
--> Николай Рамунски
--> Борис Модев
--> Николай Бошняков
--> Анатоли Лалчев
--> Петко Кафеджийски (резервен член на АК)

66. Апелативната Комисия към БФФЛ може да увеличава или намалява наказанията на ДК към БФФЛ, позовавайки се на дисциплинарния правилник на турнира и на взети решения в други подобни казуси. Апелативната Комисия е длъжна да отговори на всяка подадена жалба в срок от 5 дни като по своя преценка може да потърси мнението на засегнатите по казуса страни.

67. От 01.02.2018 г. се въвежда минимално наказание от 2 мача за получен директен червен картон за състезател, освен когато:
--> Червеният картон не е за извършване на безопасно за съперника нарушение (игра с ръка на празна врата, задържане за фланелка на откъснал се състезател и т.н.)

Секция 2: Съвет на представителите и Управителен Съвет

68. Съветът на представителите се състои от всички представители на отборите, участници в БФФЛ

69. Управителния Съвет се състои от избраните от Съвета на Представителите управленски лица, които извършват реалното управление на турнира.

70. УС е задължен да свиква събрание на Съвета на Представителите преди всеки полусезон на турнира. При гласуване с мнозинство, Съвета на Представителите може да подмени членовете на УС.

Секция 3: Комуникация с отборите


71. За официална комуникация между УС и отборите се счита единствено кореспонденция между член на УС и оторизирания за целта представител на отбора. При отсъствие на представителя на отбора той може да бъде заместен от заместник-представителя, ако такъв е посочен.

72. За осъществяване на комуникация с УС отборите трябва да използват един от трите метода:
--> Изпращане на писмо до Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
--> Изпращане на лично съобщение до член на УС във форума на турнира
--> Позвъняване на посочените телефони в раздел Контакти.

73. При подаване на контестация или оплакване от какъвто и да било вид, то трябва да се подаде задължително в писмена форма. УС е задължен да върне отговор в рамките на пет дни от получаване на оплакването или да се ангажира със срок кога ще бъде върнат отговора.

 

Политика лични данни

 

  В съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 679/2016 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, и за отмяна Директива 95/46/ЕО, разработихме нашата политика за защита на лични данни в прозрачна, разбираема и лесно достъпна форма.

I.Ние сме:

1. “Форумна лига” ООД, ЕИК 206003350, със седалище и адрес на управление: гр.София, район Витоша, бул.”Черни връх” №175, вх.В, ап.19

2. Дружeството е отговорно за защитата на личните данни, които ни предоставяте; администратор на лични данни по смисъла на законодателството за защита на лични данни

II. Компетентен надзорен орган за защита на личните данни:

3. Комисия за защита на личните данни

4. Адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

5. Телефон: 02 915 3 518

6. Интернет страница: www.cpdp.bg

E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

III. Информация и лични данни за Вас и основанията, на които събираме и обработваме тези данни:

1.Основания, на които „Форумна лига“  ООД обработва лични данни:

• „Форумна лига“ ООД събира, обработва и съхранява Вашите лични данни на основание чл.6, ал.1 от Регламент 2016/679 в качеството си на администратор на лични данни по смисъла на Регламента.

• „Форумна лига“ ООД се задължава данните, които получава и/или събира от Вас, да се обработват в съответствие с действащото законодателство и принципите въведени с Общ регламент за защита на личните данни (ЕС) 679/2016 и за целите, посочени в настоящата политика.

 

IV. Цели, за които обработваме лични данни:

· с цел спазване условията и правилата при провеждане на всяко събитие;

· с цел запознаване на всеки един участник с условията и правилата за участие;

· с цел удостоверяване обствоятелствата за предварителна информираност относно възможни и евентуални имуществени и неимуществени вреди;

· с цел администратора на лични данни да спазва съответни задължения, които са предвидени в нормативен акт;

 

     V. Предоставяне на Вашите лични данни на трети лица:

„Форумна лига“ се задължава да не разкрива никакви лични данни за клиентите на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен ако:

има изрично съгласие на участника;

информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са в правото си да изискват и събират такава информация и търговецът е длъжен да предостави информацията по силата на закона;

информацията е необходима на трети лица за изпълнението на услуга

 

   Вашите лични данни могат да се обработват от наше име и от наши доставчици в посочените случаи.

       VI. Вашите права:

Във връзка с Общ регламент за защита на личните данни (ЕС) 679/2016, вашите права се изразяват в:

Право на информираност: По всяко време можете да получите информация за предоставени от Вас лични данни, както и за:

1.служител на дружеството – отговорник за защитата на лични данни;

2.намерението на :“Форумна лига“  ООД  да предаде данните Ви на трети страни;

            3.срока на съхранение на данните Ви;

    4. информация относно правата, които имате, включително правото на жалба до Надзорния орган – Комисия за защита на личните днни.

5.Вие имате право по всяко време да поискате информация относно това дали и как се съхраняват Ваши лични данни. Можете да се свържете с „Форумна лига“ ООД на предоставените в настоящата политика контакти.

6.Вие имате право да получите копие от Вашите данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат.

7.Вие имате правото да поискате прехвърляне на данните Ви на друг администратор на лични данни, когато това е възможно. Всичките тези права са ограничени само до личните данни, които сте ни предоставили.

8.Вие имате право да поискате коригиране на Вашите лични данни, ако те са неточни, както и допълване на лични данни Ви.

 

Вие имате право, когато пожелаете, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие

VII. Задължения на „Форумна лига“ ООД :

Ние предприемаме всички необходими технически и организационни мерки за сигурност, за да защити администрираните от нас данни от манипулации, загуба, унищожаване и достъп от страна на неоправомощени лица.

Определен е служител по защита на лични данни, като данни за контакт с него са посочени настоящата политика;

Ние обработваме данни, като се основава на всички принципи на Общ регламент за защита на лични данни (ЕС) 679/2016;

Водим регистър на дейностите по обработване на лични данни;

Ние ще Ви окажем съдейства за упражняване правата Ви като субекти на данни по посочените в тази политика начини;

Ние управляваме риска по защита на личните данни в съответствие с разпоредбите на Общия регламент за защита на личните данни (ЕС) 679/2016. 

 

Звезден рожденик

Днес никой не празнува

Случаен профил

Отбор: BBC
Мачове: 0
Голове: 0

We inform you that this site uses cookies to make sure our web page is user-friendly. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies..

More Information Allow