Начало форум Отдих Spam Zone Полезна информация и любопитни факти

scoot.bg

Полезна информация и любопитни факти

Място за спам, кино, музика и всичко останало от живота

Модератор: ОрганизаториМнения: 424
Футболното „Оле-оле-оле” произхожда от Испания, където се употребявало главно по време на кориди и танца фламенко. Интересното обаче е, че това възклицание се е появило чрез трансформация на думите „Аллах, Аллах”, които произнасяли при молитва арабите, владеели Испания през 8 век.


Мнения: 424
Световноизвестният певец Хулио Иглесиас в младостта си е бил футболен вратар и играел за „Реал” (Мадрид). Кариерата му обаче приключила на едва 20-годишна възраст, когато той претърпял автомобилна катастрофа и изкарал 3 години по болници. Иглесиас бил парализиран и можел да движи само ръцете си. Така испанецът се научил да свири на китара, а след това станал световна знаменитост.


Мнения: 424
По време на футболен мач в Бразилия вятърът довял група парашутисти на стадиона. Един от тях пък се приземил върху вратаря на единия отбор в момент, когато той се приготвял да хване топката. Така тя се оказала във вратата, а съдията зачел гола въпреки протестите на злощастните футболисти. Реферът оправдал решението си с обяснението, че появата на парашутистите е „вмешателство свише”.


Мнения: 424
Бразилският защитник Пинейро получил прозвището рекордьор по голове… в собствената си врата. Само за един сезон той вкарал 10 гола на своя вратар. Затова и пратили футболиста в нападение, но още в първия мач той се изхитрил и отново забил топката в своята врата. Заради тези си изцепки съотборниците му измислили страхотен подарък за 25-ия рожден ден – компас, на който било изографисано „Помни, противникът е на тази страна”.


Мнения: 424
Майкъл Джордан е една от легендите на съвременния баскетбол, като неговия рекорд от 5,987 отбелязани точки в плейофите все още не е подобрен. С изключителния талант, който притежава Джордан ще остане запомнен завинаги в баскетболната история.


Мнения: 424
На 2-ри март 1962 година центърът на Филаделфия Уилтън Норман “Уилт” Чембърлейн поставя рекорд по най-много отбелязани точки за един мач, като нанизва сто точки в двубоя срещу Ню Йорк.


Мнения: 424
Цялото население на света може да се побере в Лос Анджелис.


Мнения: 424
Четири бебета се раждат всяка секунда.


Мнения: 424
Ако имате 10 долара в джоба си и никакви дългове, значи сте по-богат от 25% от американците.


Мнения: 424
48% от населението на САЩ е класифицирано като бедно.


Мнения: 424
Теодор Рузвелт е имал хиена за домашен любимец

Името на хиената било Бил и тя била подарък от императора на Етиопия.


Мнения: 424
Пуйките се изчервяват

Когато са уплашени, притеснени или са привлечени от представители на отсрещния пол.


Мнения: 424
Проучване твърди, че кучето ви може истински да ревнува, когато вижда, че проявявате обич към друго същество.


Мнения: 424
Кучетата имат усещане за време. Доказано е, че те знаят разликата между час и пет минути. Ако са обусловени от това, те могат да предскажат бъдещи събития, като например редовното време за разходка.


Мнения: 424
Проучване твърди, че кучето ви може истински да ревнува, когато вижда, че проявявате обич към друго същество.

ПредишнаСледваща

Назад към Spam Zone

cron