Начало форум Forums League Идеи и Препоръки История на лигата

scoot.bg

История на лигата

Можете да предлагате нови идеи, мнения и препоръки за развитието на лигата.

Модератор: Организатори


Мнение Нед Дек 05, 2010 1:38 am

Мнения: 1253
Местоположение: някъде там :)

Здравейте, нещо ме е хванала носталгията по миналото и с един приятел се сещахме за началото на съществуването на Лигата.

По мои спомени първия ми мач беше като играч на Дир-а срещу Ф1, някъде 2004-2005 (не помня вече кога точно беше ;) .

Тогава една прекрасна традиция за "Футбол в неделя", която се реализираше години наред във форумното пространство на потребителите на дир.бг :) получи своето продължение в това състезание , създадено за удоволствие , приятни изживявания и незабравими моменти с приятели.

После създадохме отбора на "Еврофутбол" и започнахме приключението ни в тази лига.

Днес разглеждах историята на лигата в сайта и не открих никакви данни за тези първи мачове и отбори.

Не знам дали организаторите от това време пазят някакви данни и списъци, снимки и т.н.

Ако им се намират някъде по архивите , предлагам да ги въведат в сайта и да създадат една секция за "История", където да опишат тези моменти.

А второто ми предложение е за ветераните или както се наричаме с моя приятел "пенсионерите" от тази протоепоха на лигата ;) да се съберем в един - два отбора и да изиграем едина среща. (може да е около някое от събитията на лигата - финал, награждаване, бараж) Разбира се с последващо засядане в някоя бирария за оквасяване на спомените. Примерно аз ще се радвам да се видя с Бобо Колев и другите от първия организационен екип.

Дали ще се намерят още ентусиасти сред нас?

Както и дали ще получим подкрепата на организаторите на лигата с информация за историята и вместване на събитието в календара.


Поздрави!

:twisted:
Краси Веселинов
Еврофутбол - Легендата се завръща.

Мнение Нед Дек 05, 2010 10:38 am

Мнения: 4353
Местоположение: София/Oberursel
krasram написа:
Краси Веселинов


Ех Краси хубави времена бяха . Спомняш ли си я тая машина за победи Дир-а ?. Мого играчи даде на лигата този отбор . Да ти мкажа повече ми липсва "Футбол в неделя" . уди мачове . Хората ги чакаха цяла седмица .
Сега лигата се опоручи . Отборите търсят недоказали се футболисчета и единствената им мисъл е само победата . Няма я емоцията . Водещите (а и не само те) отбори гледат да откраднат звездите на по малките отбори . Мислят за победите все едно че от това зависи жиота им . По време на мачоветеима безумни шпагати , псувни ,закани и безброй отрицателни емоции . Абе с две думи : Изчезна романтиката .
Иначе аз съм за идеята ти . Брой ме .
Изображение

Мнение Нед Дек 05, 2010 11:44 am
Goa Еврофутбол ДД Аватар

Мнения: 3429

Мдам :D Пазят се впрочем снимки от най-първия мач на дира - на едно асфалтно игрище цялото на бабунки от корени на дървета 8) - май някъде 2002-2003 година.

Мнение Нед Дек 05, 2010 12:25 pm

Мнения: 634
Гонзо написа:

Ех Краси хубави времена бяха . Спомняш ли си я тая машина за победи Дир-а ?. Мого играчи даде на лигата този отбор . Да ти мкажа повече ми липсва "Футбол в неделя" . уди мачове . Хората ги чакаха цяла седмица .
Сега лигата се опоручи . Отборите търсят недоказали се футболисчета и единствената им мисъл е само победата . Няма я емоцията . Водещите (а и не само те) отбори гледат да откраднат звездите на по малките отбори . Мислят за победите все едно че от това зависи жиота им . По време на мачоветеима безумни шпагати , псувни ,закани и безброй отрицателни емоции . Абе с две думи : Изчезна романтиката .
Иначе аз съм за идеята ти . Брой ме .

Според мен по този начин мислим не само ти и аз, ами страшно много от гореспоменатите "ветерани", които за огромно мое съжаление са на изчезване в лигата. тъпа работа, но както има една мъдрост - "каквото сам си направиш... "
Изображение

Мнение Нед Дек 05, 2010 1:37 pm

Мнения: 1425
+1
Изображение

Мнение Нед Дек 05, 2010 3:02 pm
ZeppeR Легендите

Мнения: 1795

Да си направим нов "Футбол в неделя" ама само тия като нас, куците. :lol:

Мнение Нед Дек 05, 2010 3:21 pm
L-U-D-I-A ФФК ХардуерБГ Аватар

Мнения: 573
Местоположение: под гредата

Е тогава за повечето от нас тва беше нещо ново... помня като се събрахме форума на ФМ на академик да ритаме. После дойде идеята за ФЛ, първите мачове, първите екипи.. беше си лудница, тези от нас които не са тренирали за първи път се докоснахме да такова нещо. После съвсем нормално се позагуби ентусиазма, почнаха да идват нови и нови хора. Но пък най-виновни сме ние "ветераните", защото ние трябва да запазваме духа на тва, което започнахме, а повечето от нас дори вече не влизат в тукашния форум.
x3m написа:
...а вратаря им е пълно копие на Ники Михайлов

Мнение Нед Дек 05, 2010 4:13 pm

Мнения: 96

Ей така между другото днес си сложих фланелата от първият ни екип - защото беше студ, а той е с дълги ръкави и сега си дадох сметката че това е било преди повече от 5 години .... как минава времето.

2005 започна лигата и първият мач наистина бе историческият Ф1-Дир бихме с 8:1 или нещо подобно вторият май бихме с 5:0. Победителите отиваха в А лига, победените в Б.

Първите мачове бяха на някаква поляна на НСА. Паднахме със супер нещастен гол от ЦСКА в някакво бледо подобие на футбол защото терена не приличаше на нищо и всъщност въобще не беше игрище подготвено за някакво спортуване, а блато.
Изображение

Мнение Нед Дек 05, 2010 9:03 pm
5ko ФМБългария

Мнения: 3988
Еее, и аз си го спомням началото. Първите ни мачове бяха в едно приятелско турнирче на Академик: ние, Дир.бг и ПМЛ (тогава още си ритаха заедно като Футбол в Неделя от форума на Дира).

Радвам се, че повечето момчета от първия ни отбор все още са в Лигата, макар някои да не ритат толкова често вече: Deo, awesomeo, Geno, Manfred, Страйки и аз в ФМ, L-U-D-I-A във Фенмания, x/\aneTo и Embata до лятото бяха в Байерн, viksis е в Датата.. За мен първият сезон, когато играехме на Раковски беше най-хубавият му период: макар, че беше отвратителен прахоляк и вратите бяха малки и без мрежи, отивахме там, ритахме и пиехме бири цяла неделя, докато останалите играеха мачове. Яко беше..

Оттогава нивото се качи доста, повечето момчета от първия сезон ги няма, но все пак турнирът става все по-интересен и докато ни има и нас, които помним началото, ще се пази донякъде и духа му :P

Мнение Нед Дек 05, 2010 11:49 pm

Мнения: 550
Местоположение: forums.f-e-n.net

Дам, и аз реших да си припомня разни теми из нашия форум и като всички "старци" в лигата (макар и по никакъв начин да не съм част от нея вече), ще върна малко лентата така, както е в моите очи. :)


В събота предстои едно от най-старите дербита с отбора на ФенМания.
За тези, които отскоро следят форум лигата, както и за някои от по-новите играчи на ФЕН, ето кратка история и защо двата отбора са толкова близки.
Във вече далечната 2005 година, няколко ентусиаста от форума на ФЕН решават да направят форумен мач, който постепенно се превръща в традиция. Сред тези момчета личат имената на няколко състезатели на днешния отбор на ФенМания като Lqlik, Kocil, ludia_ralf, scalcho(минчу), Blue2 и The Peacemaker. Няколко месеца по-късно MasterX създава отделен форум където тези мачлета да се организират и го кръщава ФенМания.
Август месец на същата година на Blue2 и ludia_ralf им хрумва брилиянтната идея да създадат надпревара между футболните отбори на по-големите форумни общества. В този момент Сър Алекс както е известен в момента, решава да напусне "манияците" и да създаде отбор, който да представя изключително популярния ни по онова време форум. Така се ражда FEN team като от основоположниците, с днешна дата са останали единствено nicky_6, vasso, slimareste, MRva1n, _Shemeto_ и bgtalk.
През тези три години двата отбора изираха много мачове, но запомнящите се бяха 4-те официални за лигата до момента. В първото издание на турнира Фен Мания измъква победата с 4:2, но в първия мач на следващото понасят изключително тежка загуба с 1:9, за която частично се реваншират през втория полусезон - 2:1. В началото на този сезон в драматичен мач, "феновете" успяват да вземат крехка победа с 4:3 и така балансът преди съботния мач е равен и предстои да разберем кой ще излезе с едни гърди напред или нещата ще се запазят в сегашния ред.
Въпреки приятелските отношения на двата отбора, мачовете помежду им винаги са били много оспорвани и моментната форма не е била от значение за крайния победител и затова дербито в събота е крайно непредсказуемо.


Изображение
ИзображениеИзображение

Мнение Пон Дек 06, 2010 12:18 am

Мнения: 10876

Еее, аз помня още контролите в подготовка за Лигата... първите сблъсъци с Шодана от Арсенал в една контрола, после ФМ, които ни смазаха в едни локви на сгурията на Спортна.... първият мач с Фенмания, когато аристократично подхождах към леко пълничкия К Р, който ми провря топката около 13 пъти между краката впоследствие :-D

Квалификациите на сгурията... и разбира се - мачът на НСА с Ф1. Най-великият мач, който някога съм играл :D :D

Трябва да изровя малко материали :) Можем да помислим нещо да се направи и ад видим някои познати лица :)
Титла, Купа, битка до последната минута...
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall.

Мнение Пон Дек 06, 2010 12:45 am
hammer Лос Кохонес Аватар

Мнения: 1210
5ko написа:
...


КАК МОЖА ДА ЗАБРАВИШ СЪКИС :?: :!: :?:

Мнение Пон Дек 06, 2010 1:22 am

Мнения: 66
Местоположение: Sofia
Браво за темата, не забравяйте и нас, ветераните, но без кавички :)
ИзображениеrnИзображение

Мнение Пон Дек 06, 2010 1:35 am
EL_DIablo Арсенал България

Мнения: 193
Пффф аз помня, че играхме квалификация за влизане в лигата (А или б група) с 1АЕГ... Бяха 2 фамозни мача на сгурията на СС... Спечелихме с един гол разлика и влезнахме в А група и оттам всичко вече е история... :)

Мнение Пон Дек 06, 2010 2:13 am
5ko ФМБългария

Мнения: 3988
hammer написа:
5ko написа:
...


КАК МОЖА ДА ЗАБРАВИШ СЪКИС :?: :!: :?:
Сакис по това време беше само фен (на Цска.бг) :P

Следваща

Назад към Идеи и Препоръки