Начало форум ‹ Forums League ‹ Идеи и Препоръки ‹ Да поставим здравето на играчите над всичко!

scoot.bg

Да поставим здравето на играчите над всичко!

Можете да предлагате нови идеи, мнения и препоръки за развитието на лигата.

Модератор: Организатори

wcwc Покер

rogertaylor написа:
wcwc написа:
@rogertaylor, и аз не бих чакал и до 5 - на третото бих го изгонил завинаги от лигата, без право на замяна. Дефиницията за грубо нарушение, което застрашава здравето и живота на друг състезател може да бъде подробно разписана, с конкретни примери от вече налични такива нарушения. Има практика по въпроса. ДК е свикнала да разглежда подобни казуси, сигурен съм. Не е rocket science да разбереш кога едно влизане може да счупи крак/коляно/глава. Една комисия с достатъчно добро представителство може да разглежда такива казуси.

Единственото, което трябва да направи е да увеличи строгостта на наказанията. В Лигата има играчи, които системно застрашават здравето на други играчи. Време е лидерството на лигата да покаже визионерство и постави здравето ни над всичко.

@meto'o - ти тук поставяш голям философски въпрос: казваш, че строгите правила и тяхното спазване не могат да променят поведението на хората. Мисля, че човешката история е доказала обратното. И който не може да се съобразява с това да пази здравето на другите, и системно го нарушава, то той няма място в този турнир. Това трябва да каже Ръководството и да промени правилника. Толкова е просто. Ама наистина. Обаче засега конкретни действия не виждам.

Повечето от касапите, за които знаем, ще започнат сезона на чисто, със спокойствието, че могат да направят 10-15 груби фаула, да пропуснат 2-3 мача и всичко да си продължи по старо му.

Иво, "визионерство"? Не знам дали знаеш, но Елон Мъск не е в Лигата...И имам усещането, че даже не ни знае, че съществуваме :) Толкоз с визионерството ;)

Има влизания, които могат да доведат до тежка контузия, но не се стига дори до контакт. Има и напълно безобидни влизания, които причиняват тежки контузии. Ако не се лъжа точно Мето беше контузен супер нелепо в мач с нас от нищо и никакъв фал (дори не беше срещу него ако помня правилно). Виждал съм и потресаващи влизания в Лигата само и единствено заради подхлъзване на мокрото. Да се дефинира подобно влизане е супер сложно в конкретика. Може единствено да се напише субективно "застрашаващо здравето на противника" и оттам ще се интерпретира по запис и прочие. Не че не съм съгласен с генералната идея, но посоката е грешна и ще стане качамак.

Роджи, решенията свързани с определеянето на правилата (за каквото говоря аз) за отношение между представителите на една общност (каквато общност е лигата) също могат да са визионерски. Така какато могат да са глупави, посредствени, революционни и всякакви други.

Ето ти определеното, за да ти спестя време да ровиш. Понеже си приятел: visionary - one having unusual foresight and imagination

Както виждаш, срещу нея не стои условие за броя хора, който би засеганала дадената визия. Толкова за разбирането ти за визионерство.

Второ, къде видя да говоря за "тежка контузия без контакт", "безобидни влизания, които водят до контузии", "застрашаващи влизания заради подхлъзване на мокро"? Никъде не говоря за това.

Говоря за умишлено грубо влизане, застрашаващо здравето на играча. Детайлна дефиниция за това може да потърси, създаде, разпише подробно, да се сложат кртерии, така че да се разпонзава от всички еднакво и т.н. Говооря за комисия с достатъчно опит и широко представителство, което да преценява дали дадено влизане е такова или не. Говоря за натрупване на определен брой такива нарушения по принцип, а не на сезон, които да водят до изгонване от лигата с цел предпазване здравето на играчите.

Не приемам аргумента, че комисия в достатъчно широк състав ще оцени 5 (например) нарушения на конкретен играч, които всъщност не са застрашили здравето на играча, а са били подхлъзване, като умишлено грубо влизане, застрашаващо здравето на играча. Един човек, в една ситуация може да прецени грешно подхлъзване или неволно влизане. Обаче една комисия, в 5 ситуации ми се струва, че намалява риска от това да бъдат гонени играчи, които всъщност не заслужават това.

Предишна

Назад към Идеи и Препоръки