Skip to content

Boris KolevBoris Kolev

Increase font size Decrease font size Default font size
Начало arrow Новини arrow На фокус – Стоян Колев от „Слабаците“: Ние сме най-слабият отбор в Лигата

Входрегистрация

На фокус – Стоян Колев от „Слабаците“: Ние сме най-слабият отбор в Лигата PDF Печат Е-мейл
15 април 2019

На вашето внимание – Стоян Колев. Създател на „Слабаците" и участник в отбора на „Легендите“. Стоян разказва интересни случки от детството си, как се е запалил по футбола и как „Слабаците“ са попаднали във Форум Лигата.

56555862_287966725458124_7741858986911072256_n.jpg

- Здравей, представи се с няколко думи. Как се казваш? Откъде си?
- Здравейте, казвам се Стоян Колев. Роден съм и живея в София. На 42 години.

- Разкажи ни нещо повече за теб, с какво се занимаваш?
- Работил съм и работя, като професионален шофьор. В последно време доста по-рядко практикувам тази професия. Развивам и собствен бизнес. Не смятам за необходимо да влизам в подробности по тази тема. Важното е да се знае, че това не отнема много от времето ми и съм свободен да се наслаждавам на любимото хоби. Точно това ме накара да се насоча към този вид дейност.

- Откъде разбра за Форум Лигата и как попадна в нея?
- За Лигата разбрах случайно. Преди няколко години „Зимната купа“ се проведе на балона на Джеймс Баучер. По това време "младият" отбор на Слабаците участваше в друг турнир и срещите също се играеха там. Решихме да се запишем, представихме се добре и още пролетта ръководството на Форум Лигата ни покани да се включим в Трета Лига, като заемем мястото на друг отбор, който се беше отказал от участие. Така започна и нашето приключение в турнира.

- Колоритно име за аматьорски футболен отбор, ти ли го измисли? Разкажи ни някоя интересна случка при сформирането на тима.
- Името на отбора избрах аз, нарочно и на шега . Все пак сме най-слабият отбор в Лигата. (смее се) В първите мачове влизахме в ролята на аутсайдер и мислех че името ни подхожда идеално. То и сега влизаме в тази роля. (смее се). В началото ни бе доста трудно с адаптацията, но въпреки това записахме доста победи срещу силни отбори.
Създадох „Слабаците“ преди цели 6 години, от играчите, с които започнахме, има едва двама, които са все още част от отбора.


56945061_2250760801653870_4557345538147614720_n.jpg

- Доволен ли си от настоящия сезон на „Слабаците“? Какви са целите пред тима?
- Този сезон, както и в предишните нямаше особено големи цели. Играем за удоволствие и каквото стане. Важното е да има настроение на терена и да се забавляваме. Естествено победата е по-сладка от загубата, но не е на всяка цена.

- Как се запали по футбола?
- По футбола се запалих сам. В ранна детска възраст сме гонили топката по цял. Все пак израснах в квартал „Люлин“, през годините на комунизма нямаше други забавления. (смее се)

- Кой е футболният ти идол и с какво те спечели?
- Любимият ми играч е Христо Стоичков. Роден победител и невероятен футболист.

- Кои са любимите ти клубни отбори на родната и европейска сцена?
- В България съм фен на Славия, а в Европа на Реал Мадрид.

- Какво ти е мнението за съдийството и организацията в турнира?
- Съдийството във Форум Лигата не е на много високо ниво, но със сигурност е по-добро от това, в така наречения български професионален футбол. Все пак играем в аматьорски турнир и не може да очакваме чудеса. Организацията е добра. Има удобства, като лайвскор, камера, сайт, статистики, галерия, фейсбук страница и т.н.. Достатъчно е отборите да са доволни и да играем играта, за която сме дошли.

- Какво ще пожелаеш на себе си, на съотборниците си и на останалите отбори?
- Няма по-важно нещо от здравето, пожелавам го на всички. Късмет и до нови срещи на зеления килим!

31250428_1246134942187205_8830762113825776607_n.jpg

 

 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: ФВ Тийм
Мачове: 0
Голове: 0

Случаен профил

Отбор: ФВ Тийм
Мачове: 0
Голове: 0