Skip to content

Boris KolevBoris Kolev

Increase font size Decrease font size Default font size
Начало arrow Новини arrow Момчетата от Роко СФ: Няма нищо по-важно от любовта към играта

Входрегистрация

Момчетата от Роко СФ: Няма нищо по-важно от любовта към играта PDF Печат Е-мейл
30 януари 2019
rokosf1.jpg
Без значение дали си врял и кипял в мачовете от Форум Лигата или днес отваряш сайта за първи път, ако кликнеш на резултатите от група B за Зимната Купа, няма как да не забележиш наличието на полугол мъж, скромно прикрил гениталиите си с футболна топка и обграден от не особено добре нарисувано сърце... А ако си мъж на място - несъмнено ще ти направи впечатление, че топката е Brazuca! Не?... Не обърна внимание?!?... Shame on you!

Отборът на Роко СФ е дебютант в турнирите на Форум Лигата, но същото не може да се каже за неговите състезатели - всъщност в ядрото на тима са основно играчи, натрупали над 10-годишен опит в турнира с отбора на Хеттрик. За да научим малко повече за това любопитно явление, се срещнахме с двама от тях - Михаил Минков и Николай Шипков, които - сигурен съм - са добре познати на повечето от вас. Не?... Не са?!?... Shame on you!

Q: Момчета, давам директно на въпроса - Що за чудо е Роко СФ?

Михаил Минков: Осмо, девето, десето...с две думи безгранично чудо, създадено с голям респект към нашия юношески гуру мистър Роко Сифреди, който е спомогнал доста за нашето съзряване... Предвид това, че интервюто ще се чете от доста наши непълнолетни последователи ще се постараем да не нарушаваме общоприетия морал, колкото и размит да е той.
Много важно е да се подчертае, че ние не сме Роко София, ние сме Роко Сф - група застаряващи ентусиасти от отбора на Хеттрик, за които футболът е страст, но бирата след футбола е по-важна, това сме ние...разбира се отдаваме почит на един необятен жанр от филмовата индустрия...

Роко Сф е изражение на колелото на живота - доста по-поетичен е Николай Шипков, с широка усмивка на уста - С годините, скоростта на терена намалява, размерът се увеличава, и остава опитът като плод на претръпналата психика, както и все по-извратените мисли в главата. Това, както и любовта към играта, създала корените на едно дългогодишно приятелство в отбора на Хеттрик, къде на майтап, къде по неволя - роди Роко СФ. Някои от нас са дарили от времето си повече от 10 години в отбора на Хеттрик, и все по-трудно намираме място на терена. Желанието е същото като едно време и решихме да предприемем тази стъпка, която ни даде като възможност ръководството на турнира, за да можем да поиграем, а и други наши приятели от лигата, които иначе не участват в турнира за купата, също можеха, и изявиха желание да се включат в този проект, както и стана. Сега... дали са припознали футболните качества на отбора или любовта към нашия патрон ги докара в нашите редици, за сега само можем да гадаем. Съдейки по временните резултати, има и от двете.

Q: Дотук добре... но защо Роко, а не Джена?

НШ: Ако някой иска да е Джена, не е за този отбор!

ММ: О, Джена, Трейси и сие изобщо не са били приоритет. Голямата дилема беше Роко или Рон, двамата най велики..., но след кратко обсъждане и след представен убедителен филмов видеоматериал от г-н Васил Първанов, нашият треньор и вдъхновител, решението беше взето много лесно.

Q: Не намираш ли това за сексистко?

ММ: Ха ха, абсолютно не. Това все пак са нашите вдъхновители, чиито филми на видеокасети се предаваха апокрифно от ръка на ръка...както искаш можеш да го приемеш това за ръцете... 

(леко смутен от лукавия поглед на Минков и посоката на разговора, решавам рязко да сменя темата)
 
rokosf2.jpg
 

Q: ОК... към една малко по-сериозна тема - Планирате ли да се запишете за участие в лигата?

ММ: За записване за участие в лигата го обмисляме и обсъждаме още от миналото лято, като най-вероятно ще бъдем отбор като Легендите, защото нямаме амбициите да се качваме нагоре, но пък сме отворени за нови попълнения, споделящи идеята. Неслучайно при нас играе една от легендарните фигури на форум лигата Петър Георгиев - Дойча, също така известен и като Дояча... по незнайно какви причини (иконка на объркано човече).

Младата ни надежда Виктор Иливанов - Трента се включи с голямо желание и амбиция в отбора след като се запозна с голяма част от творчеството на нашия гуру, и да попие от опита на старите кучета...
 
(Изражението на Шипков става сериозно и веднага става ясно, че  ...)
 
НШ: Коментираме го. Много зависи какъв кворум от желаещи да се включат ще успеем да съберем. Кворумът пък зависи от условията, при които ще се включим. Въобще, много зависимости, които тепърва ще уточним, и след това ще решим дали да се включим в Трета лига.

Q: Така като спомена желаещи... какви са условията някой да се запише в отбора?

НШ: Единственото условия е, да не го е срам да си каже, че има желание.

Q: А трябва ли да знае кой е Роко СФ?

НШ: Добре би било за него хахаха. Все пак, може да попадне в резултатите на търсачката редом до легенда в медицината, добре ще е да е наясно хахах

Тук някъде, с леко закъснение, бодро се включва отново другият ни участник:

ММ: Към отговора на Шипков искам да добавя само, че единственото условие е да е редовен и сериозен участник, като качествата са на втори план, защото след многото години в лигата съм се нагледал на несериозни хора.

Q: Смятате ли, че едно евентуално участие на Роко СФ в Трета Лига догодина, ще се отрази на отбора на Легендите, където очевидно вече има Роковци?

НШ: Съмнявам се. В отборът на Легендите са картотекирани голям брой хора, за да може да ги бутне отсъствието на 2-3 човека. Смятам, че като проект отбора на Легендите е нещо гениално, и трябва да продължи да съществува на всяка цена. Ние ако направим Роко, ще е единствено заради възможността да включим външни наши приятели в турнира, без да бъркаме организацията в Хеттрик.

ММ: Лично аз не смятам, че това ще се отрази по някакъв начин на Легендите, освен, че ще намалее божествения опит и редовно присъствие от моя страна, защото колкото и странно да звучи е имало случаи от 30 души отбор да присъстваме само 6 човека...

Q: Времето напредна... вашият гуру позастаря... и е време и тук да се ориентираме към приключване. За мен беше удоволствие да разговарям с вас, но все пак за финал - кое е по-яко... да победиш или да свършиш?

ММ: Най-добре е след победа да има и свършване, но на тези години трудно се случват и двете..
НШ: Нито едно от двете не е на всяка цена. Здравето преди всичко! - лаконичен, ясен... и съвършено прав по един особен начин. 
 
rokosf3.jpg
 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Шисел България
Мачове: 3
Голове: 0

Случаен профил

Отбор: Дебелите Старчета
Мачове: 0
Голове: 0