Skip to content

Boris KolevBoris Kolev

Increase font size Decrease font size Default font size
Начало arrow Новини arrow Фенмания ще участва в Трета Лига догодина. Ето кой ще заеме мястото им във Втора!

Входрегистрация

Фенмания ще участва в Трета Лига догодина. Ето кой ще заеме мястото им във Втора! PDF Печат Е-мейл
05 юли 2017

Въпросът за приемствеността и историята е доста популярен в българския спорт в последно време. Нямаше как всичко това да подмине и Форумната Лига. Въпреки че Фенмания е един от отборите, основали турнира преди 14 години и е неизменен участник в него през цялото това време, момчетата на Георги Христов имаха тежък сезон във Втора Лига. В крайна сметка тяхната упоритост и по-сериозните проблеми в част от другите участници, позволиха на Тигрите да завършат сезона на достойната 14-та позиция, далеч от зоната на изпадащите.

Съпътствани от множество контузии и други кадрови проблеми, Фенмания спечелиха едва шест победи от игра, макар да започнаха с ударно 3:1 над Лозенец Ол Старс още в първия кръг от сезона и да завършиха с експлозивно 6:5 над Арсенал България само преди броени дни. Тежкият сезон и проблемите дадоха своето отражение и отборът на Фенмания взе административно решение да не се възползва от правото си на участие във Втора Лига през сезон 2017/2018 на турнира. За общо 28 кръга единствено Петър Георгиев и Иван Трендафилов записаха повече от 20 мача, а едва 11 състезатели участваха в повече от десет срещи на отбора си - твърде малко за дългия сезон в турнира. Вместо възможни обединения с някой от другите отбори в затруднено положение, момчетата от Фенмания взеха решение да запазят отбора си и да участват догодина в Трета Лига, където по-малката бройка играчи на терена, ще им позволи да избегнат проблемите със събираемостта. Достойна постъпка на задружен отбор. Така за пръв път в своята история, те ще играят в турнира на малък терен (формат 5+1), а дали са готови за това предизвикателство, ще разберем само след два месеца, когато започва поредният сезон на турнира. 

 За Фенмания победата над Арсенал България с 6:5 се оказа последният мач на голям терен в турнира за следващата една година

На овакантеното от Фенмания място във Втора Лига през сезон 2017/2018 беше поканен да участва отборът на Уайт Уолкърс, завършил на четвъртата позиция в Трета Лига през изминалия сезон. По този начин сформираният през миналата година отбор на Белите Бродници прескача Трета Лига още в първия си сезон в турнира.

 
< Предишна   Следваща >

Звезден рожденик

Отбор: Скуадра Олд Бойс
Мачове: 7
Голове: 2

Случаен профил

Отбор: Лап.БГ
Мачове: 12
Голове: 2