Skip to content

Boris KolevBoris Kolev

Increase font size Decrease font size Default font size
Начало arrow Регламент

Входрегистрация

Регламент и Правила PDF Печат Е-мейл
16 октомври 2005
Раздел 1: Формат на турнира

 

Последно обновяване на правилата: 10.09.2016 г. 


1. Българската Футболна Форумна Лига (БФФЛ) се състои от три групи
--> Първа Лига, в която участват 14 отбора
--> Втора Лига с 20 участващи отбора
--> Трета Лига с 14 участващи отбора.

2. Мачовете във всяка Лига, се провеждат по системата всеки срещу всеки както следва:
2.1 Първа Лига и Трета Лига:
--> Отборите играят всеки срещу всеки по два пъти, след което се определя крайното класиране.

2.2 Втора Лига:
--> Отборите играят всеки срещу всеки по един път, след което се разделят на горен и долен поток всеки с по 10 отбора, където играят всеки срещу всеки в рамките на потока още веднъж, като един отбор не може да премине от единия поток в другия без значение от точковия си актив.

3. Определяне на изпадащи и промотиращи се отбори
3.1 Първа Лига
--> Отборите, завършили на 13-то и 14-то място в Първа Лига изпадат във Втора Лига
--> Отборът завършил на 12-то място в Първа Лига играе бараж за оставане в Първа Лига срещу отбора, завършил на трето място във Втора Лига

3.2 Втора Лига
--> Отборите завършили на първо и второ място във Втора Лига печелят промоция за Първа Лига
--> Отборът, завършил на трето място във Втора Лига, играе бараж за класиране в Първа Лига срещу отбора, завършил на 12-то място в Първа Лига
--> Отборите, завършили на 19-то и 20-то място във Втора Лига изпадат в Трета Лига.
--> Отборът, завършил на 18-то място във Втора Лига играе бараж за оставане във Втора Лига срещу отбора, завършил на трето място в Трета Лига.

3.3. Трета Лига
--> Отборите, завършили на първо и второ място в Трета Лига печелят промоция за Втора Лига
--> Отборът, завършил на трето място в Трета Лига играе бараж за влизане във Втора Лига срещу отбора, завършил на 12-то място във Втора Лига.
--> Отбор не може да изпадне от Трета Лига


Раздел 2: Провеждане на срещите от турнира
Секция 1: Административна информация

 
4. Мачовете от БФФЛ се провеждат във Вторник, Четвъртък, Събота или Неделя. Всеки кръг започва в Четвъртък и завършва във Вторник следващата седимца.
--> Ръководството на турнира има правото да прави промени и да провежда отложени срещи в работни дни през седмицата (или официално работни съботни дни), с изричното съгласие на двата отбора!
--> Ръководството на турнира се задължава да обяви пълната програма по кръгове с дати и часове на срещите преди началото на всеки полусезон.

5. Броят играчи от един отбор на терена (начален състав за мача) е както следва:
5.1 Първа и Втора Лига - 8+1 играча (8 полеви + 1 вратар)
5.2 Трета Лига - 5+1 играча (5 полеви + 1 вратар)
5.3 Срещите баражи в края на сезона се играят във формат 8+1

6. Времетраенето на срещите е 2 полувремена по 35 мин. с почивка от 5 мин.
7. Всеки отбор от Първа или Втора Лига има правото да извърши максимум 5 смени  по време на футболната среща като излязал играч има правото да влезе отново в игра. В мачовете от Трета Лига максималният брой смени е 6.
8. Минимален брой състезали за започване на срещата
8.1 Първа и Втора Лига: Минималният брой състезатели за започване на срещата е 7.
8.2 Трета Лига: Минималният брой състезатели за започване на срещата е 5.
8.3 Ако даден отбор започне срещата с по-малко играчи (но с поне минималният брой), то този отбор има право да вкара нов свой играч по време на мача без това да се счита за смяна до достигане на максимално допустимия брой играчи на терена.

9. Минимален брой играчи по време на срещата
9.1 Първа и Втора Лига: Минималният брой играчи от един отбор, които могат да присъстват едновременно на терена е 6.
9.2 Трета Лига: Минималният брой играчи от един отбор, които могат да присъстват едновременно на терена е 4.
9.3 Ако отбор остане на терена с по-малък брой от необходимите играчи, се присъжда служебна победа за неговия съперник като към допуснатите до момента голове се прибавя броят голове за служебна загуба, а вкараните голове се нулират. Пример: Отбор А от Първа Лига остава с 5 човека при резултат 1:3 - присъжда се загуба с 0:6.

10. Преди всеки мач на участниците може да бъде поискан документ за самоличност от делегата на срещата. При непредставяне на такъв, делегатът на срещата има право да не допусне до игра съответния играч.

11. Всеки мач се провежда в присъствието на осигурени от БФФЛ съдия, делегат и медицинско лице. При липса на някое от лицата, срещата не може да започне.

Секция 2: Екипировка на отборите

12. Всеки отбор е длъжен играчите му да участват с екипи с еднакъв цвят в рамките на футболната среща. Задължително е цветовете на фланелките да са еднакви, докато еднаквостта на гащетата и калците е препоръчителна, но не и задължителна.

13. Играч с екип, различен от цвета на отбора си няма право да участва в срещата.

14. Всеки стартов играч е задължен да играе с фланелка с номер на гърба. Този номер не може да бъде носен от друг играч на същия отбор по време на срещата. Преди началото на сезона всеки отбор трябва да заяви постоянен номер за всеки свой състезател. В случай, че даден играч трябва да участва с различен от своя номер в определена среща, то представителят на отбора трябва да уведоми за това делегата на срещата. В противен случай състезателят ще бъде санкциониран от съдията с жълт картон.

15. Играч без номер на екипа си може да започне срещата и да участва в нея.
--> Такъв играч се счита, че играе с номер 0 по време на срещата.
--> В рамките на срещата в един отбор може да има само един играч, който е взел участие в нея без да има номер на екипа си! На терена НЕ МОЖЕ да се появи друг играч от отбора без номер на гърба си, без значение дали първият играч е бил заменен или е още на терена.
--> Не е позволено лепенето на номер на гърба с лекопласт!

16. Играчите са задължени да участват в срещите с подходящи футболни обувки. Забранени са футболни обувки със следните особености:
--> Обувки с гладка подметка
--> Обувки с пластмасови или метални бутони
--> Обувки с големи гумени бутони (тип “Бутонка”).
Препоръчва се използването на футболни обувки за изкуствена трева тип “Стоножки”.

17. Играчите нямат право да играят с остри и опасни предмети (гривни, ланци и др.) по себе си съгласно правило No 4 на ФИФА. Ако делегатът или съдията на срещата установят, че даден състезател носи в себе си такива предмети по време на срещата, то той ще бъде санкциониран с жълт картон.

18. В случай, че и двата отбора играят с еднакви или близки на цвят екипи, отборът - гост е длъжен да играе с потници.

Секция 3: Правила на играта

19. Нерегламентираните в тази секция правила и ситуации по време на футболната игра се регулират съответно футболния и съдийски правилник на ФИФА и УЕФА.

20. Засади не се отчитат.

21. Размяната на вратар с полеви играч по време на мача се извършва при спряла игра и след разрешение на съдията, като не се счита за смяна.

22. Извършване на смени по време на срещата:
--> Смяната се извършва като играчът, който ще влезе в игра, отива при делегата и бива придружен от него до терена.
--> Делегатът дава знак на съдията, който впоследствие разрешава извършването на смяната.
--> При извършване на неразрешена смяна, нарушилите правилата играчи получават жълт картон. (Това важи, както за напускащия, така и за влизащия състезател.)

 
Раздел 3: Класиране и служебни резултати
Секция 1: Класиране

23. За победа се присъждат 3 точки, а за равенство по 1 точка на двата отбора.
24. При два или повече отбора с равни точки в края на сезона, класирането се определя както следва:
--> Гледа се таблица от резултатите от срещите на отборите помежду им по критерий: Спечелени Точки ; Голова Разлика ; Повече отбелязани голове.
--> При пълно равенство в точките, головата разлика и отбелязаните голове в таблицата, се гледа общата голова разлика от всички срещи в турнира.
--> При равенство в головата разликата и отбелязаните голове от всички срещи, се тегли жребий за това кой отбор кое място в класирането да заеме, освен ако спорните места не се отнасят за изпадане, промоция, бараж или призово класиране. В този случай се играе допълнителен мач (или мачове, ако отборите са повече от два) за разпределяне на крайното класиране.

25. При напуснал или изваден от групата отбор до 5-ия кръг (включително), на негово място може да бъде допуснат до участие друг отбор - по решение на организаторите. Отборът наследява резултатите на своя предшественик.

26. При напуснал или изваден от групата отбор между 5-ия кръг и полусезона, резултатите от срещите на този отбор се анулират.

27. При напуснал или изваден от групата отбор след първия полусезон, отборите, които по програма играят срещу него, получават служебна победа. Отборът завършва на последно място в класирането в своята Лига.

Секция 2: Служебни резултати


28. При неявяване на отбор до 15 минути след началото на предвидения час за начало на срещата, се налага служебна загуба. При неявяване и на двата отбора се присъждат 0 точки и на двата тима. За неявяване се счита ситуация, при която отборът не разполага с минимално допустимия брой редовни играчи за започване на срещата.

29. Резултатът, присъждан при служебна загуба е както следва:
29.1 Първа и Втора Лига - 3:0
29.2 Трета Лига - 5:0

30. Отбор, който регистрира служебна загуба в дадена среща от турнира е длъжен да заплати пълната такса за срещата (т.е. включително таксата на своя съперник). Отборът има право да ползва футболния терен по предназначение за времето на срещата! Делегатът, медицинското лице и съдията са освободени от задължения, след като установят служебния резултат.

31. Отбор, който не се яви за мача си и не плати таксата за срещата до края на следващия кръг, ще бъде изваден от лигата.

32. Отбор, който не се яви за мача се наказва и по следния начин:
--> При Първо неявяване - Без последствия
--> При Второ неявяване - Отнемане на 3 точки от актива на отбора
--> При Трето неявяване - Отнемане на 3 точки от актива на отбора
--> При Четвърто неявяване - Отборът може да доиграе сезона в съответната дивизия, но след приключване на сезона, ще трябва да започне новото си участие в Трета Лига! Отборът автоматично заема последното място в крайното класиране.
--> При Шесто неявяване - Отборът губи правото да участва във Форумната Лига през следващия сезон. Това означава, че ако в турнира се регистрира нов отбор с повече от 50% от участниците от изгонения отбор, то той няма да бъде допуснат за участие.


33. При отказване на отбор по време на мач се налага служебна загуба на отбора. Крайният резултат се формира като към броя отбелязани до момента голове за спечелилия отбор се прибавят головете за служебна победа, а головете отбелязани от отказалия се отбор се нулират. Пример: В Първа Лига при резултат 1:4 се отказва отборът домакин. Крайният резултат е 0:7. Отказалият се отбор е длъжен да плати пълната такса за срещата (т.е. включително таксата на своя съперник).

Раздел 4: Условия за участие и трансфери
Секция 1: Условия за участие


34. В БФФЛ участие могат да вземат отбори, съставени от състезатели, които са потребители на Интернет форума на БФФЛ - www.forumsleague.org/forum

35. Максималният брой играчи в един отбор е както следва:
35.1 За Първа и Втора Лига - 23 играча, като се допуска картотекиране на 23-ти състезател, само ако някой от играчите на отбора бъде вписан като “Постоянен вратар” - т.е. този играч няма да има правото да играе през сезона като полеви състезател, а ще може да участва само като вратар.
35.2 За Трета Лига - 21 играча, като се допуска картотекиране на 21-ви състезател, само ако някой от играчите на отбора бъде вписан като “Постоянен вратар” - т.е. този играч няма да има правото да играе през сезона като полеви състезател, а ще може да участва само като вратар.

36. Минималният брой играчи, за да може да съществува един отбор е както следва:
36.1 Първа и Втора Лига - 14 картотекирани състезателя
36.2 Трета Лига - 11 картотекирани състезателя

37. Право на участие нямат играчи, които нямат регистриран профил в Интернет форума на БФФЛ или имат профил без да писали мнение в него.

38. Право на участие нямат играчи, които нямат навършени 16-години.

39. Право на участие нямат бивши и настоящи професионални футболисти (играчи с професионални договори).

40. Право на участие нямат играчи, които през последните две години са играли (или в момента играят) във В или по-долни футболни дивизии в структурата на БФС.

41. При установяването на нередовен играч той се наказва с лишаване от състезателни права за една година, а от актива на отбора му се отнемат шест точки. За всеки следващ нередовен играч в рамките на сезона, от актива на отбора се отнемат по още три точки, като индивидуалното наказание на играча остава.

42. Мненията във форума на всеки участник в лигата, ще се считат за меродавни относно неговата самоличност и неговото участие в турнира!

43. Допълването и замяната на играчи се извършва съгласно графа „Трансфери”.

Секция 2: Трансфери и текущ контрол

44. Трансферите са разрешени само преди началото на сезона, както и в зимната пауза на турнира. Точните срокове за подаване на трансферните бланки се определят преди съответния полусезон.

45. Броят разрешени трансфери за отбор, който желае да запази участието си в лигата, е ограничен както следва:
--> 3 трансфера преди началото на сезона и 2 трансфера в зимната пауза.
--> Отбор, който след като е разкартотекирал определен брой играчи остава с бройка под 17 човека, има право на един допълнителен трансфер за всеки двама разкартотекирани играчи под бройката от 17. Ако броят е нечетен, се гледа в полза на отбора. Пример: Отбор има 18 играча, но маха трима от тях. Остава с 15 човека, което е двама играчи под 17. При това положение той може да картотекира 2 + 1 играча (ако е лято) и 1+1 (ако е зима). Ако разкартотекира четирима играчи и остане с 14 човека, ще може да картотекира 2+2 (лято) и 1+2 (зима).
--> Отбор, който още преди началото на трансферния прозорец има под 17 играчи се възползва от горното правило без да разкартотекира никой.

46. Допълването или заменянето на играчи в отбор се извършва след спазване на регистрационната процедура за новия играч и одобрението му от екипа на БФФЛ.  

47. Ако някой отбор направи повече от разрешения брой трансфери преди началото на сезона, то той се счита за нов отбор.

48. Всеки играч, който през последните две години е бил картотекиран в друг отбор в БФФЛ е със статут на “чужденец” в своя отбор. Един отбор има право на максимум трима чужденци в състава си, освен ако не е нов отбор за лигата. Тогава това ограничение не важи.

49. Трансфер на играч от един отбор в друг е разрешен, ако съответният участник отговаря на всички останали изисквания на Правилника на Форумната Лига – регистрация, срокове, брой мнения и т.н. Играчът ще се счита за “чужденец” в новия си отбор.

50. Всеки отбор има право на един играч, който да е взет под наем от друг отбор. Максимален срок за отдаване под наем - една година, минимален - 6 месеца. Отбор има право на само един регистриран играч под наем. Играчът под наем е със статут на "чужденец" за новия си отбор и трябва да отговаря на всички условия като играч на ФЛ. Отдаденият играч не се брои за трансфер на новия си отбор. За преодстъпване на играч под наем е нужно писменото съгласие на двамата представители на отборите, изразено в раздел "Съвет на представителите, в специална за целта тема, където се описва срокът за отдаване, както и резултатът от проверката на УС по случая. Сроковете за подаване на молби по тази процедура са същите като сроковете за нови картотеки.

51. За да може да участва в мачовете от БФФЛ един новотрансфериран играч трябва да отговаря на следните условия:
--> Да е регистриран в Интернет форума на БФФЛ и да е написал мнение в него поне 2 месеца преди датата на срещата, в която състезателят може да вземе участие.
--> Да има поне по 4 мнения в два от последните 4 месеца в Интернет форума на БФФЛ към датата на проверка за неговата редовност или (ако няма 2 месеца от датата на първото му мнение във форума) за всеки месец от датата на първото му мнение. Пример: Играч А е написал първото си мнение на 19.05.2016 г. - за да може да играе той трябва да има по 4 мнения в два от месеците Май, Юни, Юли и Август. Играч Б е написал първото си мнение на 25.08.2016 г. - той ще може да играе най-рано на 25.10.2016 г. и то ако е написал поне по 4 мнения през месеците Септември и Октомври.
--> Играчи, които се местят от един отбор в друг не подлежат на проверка за редовност на мненията си.
--> Играчи, които не отговарят на условието за брой мнения подлежат на наказание, равносилно на броя месеци, в които нямат нужния брой мнения, умножен по три. Пример: ако играчът има мнения в 1 от последните 4 месеца, ще бъде наказан с три мача лишаване от състезателни права.

52. Текущ контрол на мненията.
52.1 Всички новотрансферирани играчи подлежат на текущ контрол на броя мнения във форума на БФФЛ или броя влизания в сайта на турнира. Това важи и за играчите преминали от един отбор в друг.
52.2 За да бъде успешен текущият контрол, играчът трябва да има поне по 4 мнения във форума на БФФЛ за всеки месец (или влизания в сайта), в който е записал участие в поне 2 срещи на своя отбор!
52.3 Играчи, които не отговарят на текущия контрол ще бъдат наказвани както следва:
--> Първо провинение - пропускане на един мач на отбора от момента на обявяване на наказанието
--> Второ провинение - пропускане на толкова мачове на отбора, колкото мнения не достигат на състезателя. Важи от момента на обявяване на наказанието.
52.4 Текущ контрол се извършва за абсолютно всички състезатели на новите отбори!
52.5 Текущият контрол се извършва до 10-то число на съответния месец за предния месец. Текущ контрол не се извършва в месеците, в които няма мачове от БФФЛ.


Раздел 5: Размествания в програмата и отлагане на мачове


53. Отлагане на срещи по взаимно съгласие на двата отбора може да се извърши при следните условия:


--> Ако отлагането е обявено от двата отбора поне една седмица преди началния час на срещата, теренът няма да се заплаща за отложения час.
--> Ако отлагането е обявено от двата отбора по-малко от една седмица преди началния час на срещата, отборите са длъжни да заплатят цената на терена за отложения час. В случай на липса на разбирателство, задължен да плати терена е отборът, поискал отлагането.
--> Срещата може да бъде отложена по взаимно съгласие, единствено ако преди вземане на решение за отлагане бъде определена датата, на която срещата ще се изиграе. И двата отбора трябва да са съгласни с тази дата. Срещата може да се изиграе и ПРЕДИ датата, на която е обявена по програма.
--> Отложената среща трябва да се изиграе задължително в дата по-ранна от последния кръг за сезона!


54 Административно отлагане на срещи (без съгласието на противниковия отбор) е възможно при следните условия:
--> Всеки отбор има право да поиска едно административно отлагане на полусезон, което другият отбор и ръководството на Форум Лигата са длъжни да уважат.
-->  Отлагането трябва да се поиска поне 13 дни по-рано от датата на срещата по програма.
--> Отложената среща трябва да се изиграе в рамките на един месец от оригиналанта дата на двубоя като отборът, който е потърпевш от отлагането трябва да определи дата и час, в които да се изиграе срещата. Тези дата и час трябва да бъдат одобрени от ръководството на Форум Лигата. Отложената среща може да се изиграе и ПРЕДИ датата, на която е обявена по програма.
--> Ако до приключването на сезона (!Не полусезона, а сезона!) няма един календарен месец, срещата трябва да се изиграе преди започването на последния кръг.
--> Ако срещата не се изиграе в рамките на периода ръководството на Форум Лигата ще прецени какъв резултат да зачете от срещата съобразно направените усилия от двата отбора.


55.Отлагане или изтегляне на среща от последния кръг не е позволено.

56. Размествания в програмата са възможни, само след изричното съгласие на представителите на всички замесени в разместването отбори и не по-късно от Сряда 23:59:59 часа преди съответния кръг съгласно секция 53.


57. Организаторите на турнира запазват правото си да отлагат срещи по административен път (поради организационни причини или при получаване на молба от даден отбор за настъпили черезвичайни обстоятелства, които налагат отлагането на срещата) като са длъжни да осигурят изиграването на срещата на друга дата съгласно точка 4.

 

Раздел 6: Задължения на организаторите
 
58. Организаторите на БФФЛ са длъжни да осигурят нормалното провеждане на футболните срещи, като:
- Осигурят терен за провеждане на срещата;
- Осигурят съдия и делегат за срещата;
- Осигурят лекар за срещата;
- Информират отборите за часовете и служебните лица, осигурени за всяка среща (до Четвъртък 23:59:59 часа преди съответния кръг);
- Осигурят потници за отборите, когато двата отбора са с еднакви екипи на терена;
- Когато спортният комплекс го позволява – да осигурят съблекални за отборите;
- Когато началото на дадена среща бъде забавено с повече от 30 минути по вина на организаторите, то двата отбора няма да заплащат такса за мача;


59. Организаторите са длъжни да осигурят информационното покритие на турнира като:

- Записват точно и коректно статистическите събития, които се случват по време на срещите и нанесат информацията на уеб сайта на турнира. Информацията за всички мачове от кръга трябва да е отразена на сайта до 23:59 часа в понеделник след съответния кръг.
- Цялостно поддържат уебсайта и форума на турнира, за да се осигури максимална информираност на отборите.
- При важни и спешни събития да информират своевременно представителите на отборите участници в турнира на посочените за това координати.
- Да следят и обявяват своевременно наказанията на играчи и отбори, възникнали по време на турнира. (До Сряда 23:59:59 часа след приключване на съответния кръг, освен когато наказанието не изисква специално разглеждане, което да отнема повече време. В този случай организаторите са задължени да обявят, че такова разглеждане тече в момента)
- Да отговарят своевременно на всички подадени жалби и контестации, както и на въпросите по отношение провеждането на турнира, зададени от представителите на отборите.
- Да осигурят ежемесечен финансов отчет на представителите на отборите при поискване на такъв.

60. Организаторите са задължени да регламентират правилата за участие в турнира и да осигурят тяхното тълкуване при неяснота от страна на отборите.

61. Организаторите са задължени да свикват събрание на Управителния Съвет на всеки шест месеца.


Раздел 7: Комисии и Управление
Секция 1: Дисциплинарна и Апелативна Комисия


 
62. Дисциплинарни наказания. Дисциплинарните наказания се налагат от Дисциплинарна Комисия към БФФЛ съгласно Дисциплинарния правилник на турнира. (Отправяме благодарност за изготвянето на дисциплинарния правилник към г-н Милен Шопов.)

63. Дисциплинарната Комисия към БФФЛ е съставена от трима членове - по един представител на отбор от Първа, Втора и Трета Лига.

64. Членовете на ДК към БФФЛ се избират от членовете на Съвета на Представителите преди началото на всеки сезон.

65. Отбор може да обжалва решенията на ДК към БФФЛ чрез пускане на молба до Апелативна Комисия в двудневен срок от излизане на решението на ДК.

66. Минимални дисциплинарни наказания. Настоящите наказания са описани подробно в дисциплинарния правилник на БФФЛ, но се поместват и тук за информираност на състезателите:
66.1 При получаване на трети жълт картон играчът пропуска една среща на своя отбор.
66.2 При получаване на пети жълт картон играчът пропуска две срещи на своя отбор
66.3 При получаване на 7-ми, 9-ти и т.н. Жълт картон, играчът пропуска три срещи на своя отбор
66.4 При получаване на червен картон играчът пропуска минимум една среща на своя отбор
66.5 При получаване на втори червен картон играчът пропуска минимум една среща на своя отбор, ако картонът не е за груба игра, а за административно нарушение и минимум две срещи на своя отбор, ако картонът е за груба игра.
66.6 При получаване на трети и всеки следващ червен каротн играчът пропуска минимум четири срещи на своя отбор

67. Изтърпяване на наказания.


67.1 Наказания за брой мачове се изтърпяват непосредствено в следващите срещи, които отборът на наказания играч изиграе без значение дали тези срещи са от редовната програма на турнира или са изтеглени/отложени двубои. Например: Ако играч А е наказан за два мача в 14-ти кръг, той би трябвало да пропусне срещите от 15-ти и 16-ти кръг на своя отбор. В случай че срещата от 16-ти кръг бъде отложена, играчът ще изтърпи втория мач наказание в срещата от 17-ти кръг на своя отбор и ще може да играе в срещата от 16-ти кръг (ако разбира се, не бъде наказан непосредствено преди нея отново).

67.2 Наказания по време се изтърпяват в конкретните мачове, които попадат по редовната програма на турнира в периода на наказанието. Ако мач от редовната програма бъде отложен и се играе след периода на наказанието, играчът ще бъде наказан за този мач и няма да има право на участие в него. Обратното също е валидно - ако двубой, който е трябвало да се изиграе след периода на наказанието, бъде изтеглен и се играе по-рано, наказаният играч ЩЕ ИМА право да участва в него. Пример: Играч А е наказан до 22.10.2015 г. Среща, предвидена за 20.10.2015 г. е отложена за 25.10.2015 г. - играчът няма да има право да играе в нея.

68. Апелативната Комисия към БФФЛ може да се събира в състав, както следва:
--> Един член на ДК, който е избран от Съвета на Представителите и за член на АК.
--> Станислав Димов
--> Един измежду Георги Христов или Борис Модев.

 69. Апелативната Комисия към БФФЛ може да увеличава или намалява наказанията на ДК към БФФЛ, позовавайки се на дисциплинарния правилник на турнира и на взети решения в други подобни казуси. Апелативната Комисия е длъжна да отговори на всяка подадена жалба в срок от 5 дни като по своя преценка може да потърси мнението на засегнатите по казуса страни.


Секция 2: Съвет на представителите и Управителен Съвет

70. Съветът на представителите се състои от всички представители на отборите, участници в БФФЛ

71. Управителния Съвет се състои от избраните от Съвета на Представителите управленски лица, които извършват реалното управление на турнира.

72. УС е задължен да свиква събрание на Съвета на Представителите преди всеки полусезон на турнира. При гласуване с мнозинство, Съвета на Представителите може да подмени членовете на УС.

Секция 3: Комуникация с отборите

73. За официална комуникация между УС и отборите се счита единствено кореспонденция между член на УС и оторизирания за целта представител на отбора. При отсъствие на представителя на отбора той може да бъде заместен от заместник-представителя, ако такъв е посочен.

74. За осъществяване на комуникация с УС отборите трябва да използват един от трите метода:
--> Изпращане на писмо до Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
--> Изпращане на лично съобщение до член на УС във форума на турнира
--> Позвъняване на посочените телефони в раздел Контакти.

75. При подаване на контестация или оплакване от какъвто и да било вид, то трябва да се подаде задължително в писмена форма. УС е задължен да върне отговор в рамките на пет дни от получаване на оплакването или да се ангажира със срок кога ще бъде върнат отговора.
 

Звезден рожденик

Отбор: Скуадра Олд Бойс
Мачове: 7
Голове: 2

Случаен профил

Отбор: ФВ Тийм
Мачове: 4
Голове: 1