Начало форум Forums League Дискусии Въпрос към Ръководството на Лигата

scoot.bg

Въпрос към Ръководството на Лигата

Тук можете да дискутирате всичко относно турнира.

Модератор: Организатори


pironkoff ФМБългария

Мнения: 322
''Във връзка с отправена жалба на отбора на Лидер Надежда, Ръководството на БФФЛ взе решение да премахне (намали от 10 на 6 мача) наложените наказания на състезателите Калин Карабов и Владислав Радославов.

Ръководството на турнира напомня, че всяко следващо провинение от дисциплинарен характер ще доведе до доживотно спиране на правата на състезателите.''


Здравейте,

след множество телефонни разговори и писания по чатове разбрах за това решение, но така и не разбрах какво е реалното основание да се намалят наказанията на тези двама състезателя ?

За повечето тук, на които това в момента не им говори нищо, това са двама от наказаните състезатели на Лидер в злополучния мач с ФМ през първия полусезон. Тогава на първо четене по двама играча от всеки отбор бяха наказани по 6 месеца, в последствие след безпорни доказателства ( по думите на Ръководството на лигата ) бяха наказани още двама играчи на Лидер ( които играха няколко мача след случката и получиха 6 месеца или 10 мача наказание със закъснение ) .
Та всички 6 души по случая бяха наказани по 6 месеца, за едно и също нарушение. Сега изведнъж последните двама наказани са реабилитирани малко след средата , без никакво логично обяснение ( признавам, получих едно обяснение - отбора им е получил повече от вас сумарно наказание, така че вече достатъчно почиваха тези, и ще им намалим наказанието )

Нека ако има някакъв нов критерии и форма на молба, да го знаят и останалите отбори, и да го прилагат и те при тяхни наказания.

В противен случай си мисля,че всеки си действа както му дойде, без да спазва и без това не особено спазващите се правила на турнира.

Благодаря предварително


Мнения: 10714

Здравей,

Отговарям, като не искам да влизам в полемика. Не мисля, че има отговор, който да ви задоволи, така или иначе. Хронологията накратко:

1. Има мач, на който има инциденти.
2. Пишат се доклади от длъжностни лица, които се предават на ДК на Лигата
3. Тя взима определени решения
4. Едната засегната страна - отборът на ФМ България - обжалва тези решения пред АК, която също се произнесе.

Дотук приключва случаят, така както предполага правилника на турнира.

5. Отборът на ФМБългария заплаши, че поради налагането на несправедливи наказания, ще напусне Лигата
6. Имахме среща между ръководството на турнира с представители на ФМ, на която те изразиха своите претенции чрез предоставяне на видео-материал като според тях, е наличен двоен критерий за налагането на наказанията от ДК и АК. По-точно - играчи на Лидер не са наказани за нещо, за което е наказан играч на ФМБългария.
7. Ние изразихме становище, че по правилник на турнира не можем по никакъв начин да променяме решението на тези две комисии. Че решенията са взети, минали са през много хора и ние отказваме да ги променим.
8. Взехме решение (извън какъвто и да било правилник, защото той не допуска механизъм за връщане на решения за преразглеждане към комисиите, нито за повторно разглеждане на инцидент от дадена среща) да накажем играчите на Лидер директно с наше решение.
9. По начина, по който бяхме сезирани от ФМ, получихме впоследствие молба от отбора на Лидер Надежда за намаляване на тези наказания, която ние уважихме. Мотивите ни за това са както следва:
--> Смятаме, че предвид начина, по който е наложено наказанието, превантивният ефект от него следва да е постигнат.
--> Доводът на отбора на Лидер, че наказанието е наложено без да е минало през комисии и че е наложено за инцидент, който вече е бил обработен от комисиите на Лигата.
--> При намаляне на наказанието беше ясно обяснено на момчетата от Лидер, че всеки дисциплинарен инцидент, дори в по-леки размери, ще доведе до постоянно спиране на правата им.

За избягване на подобни случаи вбъдеще, през лятото ще вкараме механизъм, при който при появата на нови доказателства за даден инцидент, той да бъде върнат за преразглеждане към първоначалния орган, който го е разглеждал (ДК или АК съответно).
Титла, Купа, битка до последната минута...
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall.


Назад към Дискусии