Начало форум Forums League Дискусии Слабо съдийство

scoot.bg

Слабо съдийство

Тук можете да дискутирате всичко относно турнира.

Модератор: Организатори


Мнение Пон Май 13, 2019 10:41 am
svo

Мнения: 2185
не ми трябва да пускаш нищо. На нас ни отмени същия този Чочо гол след консултация с делегата преди години. Не се оплакахме, не ревахме. Ако ти кажеш на Рамунски е едно, но нека не забравяме, че Чочо е съдия в тази лига. Хич да не е, в подобни ситуации неговото мнение би следвало да е малко по-меродавно от твоето. Особено на мястото, на което се намираше :wink:
Аз лично не смятам, че в тази ситуация топката мина голлинията. Смятам, че в другата мина, но няма да си спра децата от детската градина или да пиша в някакъв безумен форум оплаквания. Нито битието, нито бъдещето ми зависят от някаква подобна глупотевина :wink:
ПКБ

Мнение Пон Май 13, 2019 12:20 pm
Trent71 ФенМания Аватар

Мнения: 1182
rosso1948 написа:
Аз примерно, като външен наблюдател, мога ли на някой мач да обява дадена ситуация за гол или да отменя такава? Ще се приеме ли моята гледна точка?


Миналият сезон, мача ви с Ракиите. Минкоса напредва по крилото и центрира, последва гол - ваш защитник е точно до гредата и ми е блокирал видимостта, съответно казвам откровено на Миро, че нямах никаква идея дали Минко е центрирал преди да излезе или не. Миро посочва центъра, а Жиняка, който е отвън на пейките, в същото време ни сигнализира, че топката вече е била вън, съответно Миро отмени гола и даде аут.
"Най-големият ми страх е да се преродя като футболист и да не мога да вържа едно изречение."

Мнение Пон Май 13, 2019 1:04 pm
Tzvetomir Трол Тийм Аватар

Мнения: 1595
Местоположение: Дружба

rosso1948 написа:
ясно се вижда, че топката влиза във вратата https://youtu.be/Yfr9RvhgT7k


Единственото ясно е, че дори и с преглед на запис, дали топката е преминала е спорно. Не адвокатствам на Рамунски, но който и да беше съдия, смяташ ли, че по-справедливо, след като той няма как да е сигурен (ако не си забелязал на часовниците на съдиите ни няма GLT/GDS), бе да приеме мнението на вратаря, защитниците или пък нападателите на пряко заинтересовани участници или неутралните друг съдия и доктор?
Благодаря ти и за свръх-очакванията към мен (аз бях делегат), казвайки "Съдията посочва центъра, делегата мълчи!", че от моята позиция съм можел да изразя адекватно мнение дали е преминала голлинията, но съжалявам - не изразявам мнение за ситуации, които физически няма как да видя. Пропуснал си аналогичната ситуация за Пежо, за която казах на Рамунски, че топката не премина със 100% от обема си голлинията, защото бе при по-близката за мен врата и я видях от аутлинията, а не се довери на логичното желание на момчетата от Пежо, голът да бъда зачетен и вече сам можеш да си отговориш на въпроса "За какво има на терена съдия и делагат, след като в спорни ситуации се приема мнението на хора извън терена?" :thumb:

Мнение Пон Май 13, 2019 5:06 pm
svo

Мнения: 2185
Цялата тази дискусия е глупава, излишна и няма абсолютно нищо общо с качеството на съдийството... Иначе, Рамунски си знае, че е гей :lol: :lol: :lol: :lol:
ПКБ

Мнение Пон Май 13, 2019 5:58 pm
rosso1948 Скуадра Олд Бойс

Мнения: 209
Нито се оплаквам, нито рева, както всеки път определяте публикациите на всеки, който напише нещо в тоя форум. Просто питам, и изразявам мнение, за ситуация, която е странна за мен лично. Не го обвинявам в слабо съдийство, просто използвам темата. Щом за вас тези неща са нормални, наистина няма какво повече да се каже.
Изображение

Мнение Пон Май 13, 2019 6:52 pm
Trent71 ФенМания Аватар

Мнения: 1182
Нарочно ли пропусна моето мнение, където ти описвам, че същото се е случвало във ВАША полза? :hmm:
"Най-големият ми страх е да се преродя като футболист и да не мога да вържа едно изречение."

Мнение Пон Май 13, 2019 7:12 pm
rosso1948 Скуадра Олд Бойс

Мнения: 209
Trent71 написа:
Нарочно ли пропусна моето мнение, където ти описвам, че същото се е случвало във ВАША полза? :hmm:


Как да ти отговоря за нещо, което дори не помня кога се е случило, или кога се е играл този мач, може би преди повече от година! Пусни видео, ако има да видим. Ще бъде доста странно, ако помня всяка една по странна ситуация :D Спирам да пиша, че наистина се въртим в кръг, и явно е доста безмислено дори и да пиша във форума. Изразих си мнението, питах, пък дали го приемате или не, няма никакво значение. Щом за лигата това е нормално, кой съм аз да променям, каквото и да било :)
Изображение

Мнение Пон Май 13, 2019 7:21 pm
Trent71 ФенМания Аватар

Мнения: 1182
E, аз ти казвам, че беше така и очевидно е нещо, което се случва сега, случвало се е и преди :)

Аматьорски турнир сме и когато съперник си признае (случая с отменения гол срещу вас от Жиняка), или когато има допълнителен съдия на далечната греда, тяхното мнение може да се вземе предвид.
"Най-големият ми страх е да се преродя като футболист и да не мога да вържа едно изречение."

Мнение Пон Май 13, 2019 10:51 pm
merder Хеттрик

Мнения: 1340
Бе Чочо е искал да заработи 5лева отгоре, поемайки свирката от г-н Рамунски! Двата отбора дължат по 2,50лв отгоре, които ще им бъдат иззети при първа възможност.

Мнение Вто Май 14, 2019 4:52 pm
svo

Мнения: 2185
на теб да ги дадем, нали :lol: :lol: :lol: :lol:
ПКБ

Мнение Сря Май 15, 2019 2:40 pm

Мнения: 10667

От записа определено не става ясно дали топката е преминала линията или не.

Рамунски е достатъчно опитен и очевидно знае, че позицията му няма как да му даде максимално добра гледна точка. Също така - разполагаме само с един делегат, който при подобна ситуация е инструктиран да стои около центъра. В този случай и двете длъжностни лица нямат добра видимост към голлинията. То физически е невъзможно да има. Затова трябва трети човек, по принцип.

Ако отстрани е имало хора, на чиято преценка съдията е склонен да се довери, аз лично не виждам проблем. Ако е някой от публиката, замесен играч или т.н. - е едно. Но там има все пак длъжностно лице (доктор) и друго неутрално лице, които явно имат отлична видимост, защото са на аут линията. При това положение - мога да разбера съдията. Опитал е да вземе най-правилното решение, знаейки, че самият той няма добра видимост.
Титла, Купа, битка до последната минута...
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall.

Предишна

Назад към Дискусии