Начало форум Forums League Дискусии Слабо съдийство

scoot.bg

Слабо съдийство

Тук можете да дискутирате всичко относно турнира.

Модератор: Организатори


Мнение Съб Ное 17, 2018 9:24 pm

Мнения: 1
Много лошо впечатление прави неадекватното на момента съдийство. Ето, днес, отново мачът ни бе опорочен. Наясно сме, че това не е професионален футбол и няма да тръгнем да пишем декларации до БФС. Но нали си плащаме, за да има рефер на мачовете ни. Излиза, че е по-добре без тях. Главен съдия на срещата с "Уайскаут" бе Гарбис Пилибосян. Въпросният повлия пряко на крайния резултат, след като изгони вратарят ни за втори жълт картон. Причината не е някакво шокиращо нарушение, или липса на феърплей. А въпросните ДВА фаула влизат в графа "спорни". За съжаление запис няма, както и в много предишни срещи, въпреки че заплащахме за услугата. Не това е важното в случая.
Смеем да твърдим, че като отбор приемаме загубите достойно, когато съперникът е по-добър от нас. Но когато губим заради странични фактори е някак обезсърчаващо.
Разбираме и че има правила и те трябва да се спазват, но говорим за турнир от приятелски характер - едни хора се организират и играят срещу други хора. За целта се отделя лично време, пари, а понякога и нерви. И когато си плащаме, за да бъдем част от този иначе добър проект, очакваме да получим адекватно отношение. Такова обаче нямаше в този ден, а смеем да твърдим, че и по-рано през сезона е имало такива проблеми.
Тогава обаче ръководещите срещите не са си позволявали такива крайности - да гонят играч за общо две нарушения в мача. Това поражда у нас разочарование, а вярваме, че не това е идеята на ForumsLeaguе :devil:

Мнение Съб Ное 17, 2018 10:33 pm
Toshey7 ФК ГлоБол Аватар

Мнения: 204
За съжаление не бях там, но вярвам на момчетата си на 10000%

Първото нарушение - шпагат на тъча, чисти топката и не докосва съперника. Жълт картон. Хайде ще си затворим очите, тълкувал го опасна игра.

Второто нарушение - на границата на наказателното вратаря избива с гърди, топката го удря по ръката над лакътя. Без да посяга. Спорно е дали изобщо е извън наказателното. Червен картон.

Разбирам, че преди мача е имало и приятелски закачки между съдията и другия отбор.
Нищо против момчетата от Уайскаут, силен отбор са и ние нямаме претенции към тях.
Но това оставя горчив привкус.

Напомням, че този съдия на друг вратар за репликата към него "арменски педераст" вдигна само жълт картон.
А в случая съзнателно решава мача с ужасно пресилено решение. Едно е да изгони полеви, друго вратар.

Няма какво да направим, но и няма да мълчим.
Стегнете се, защото от съдийски глупости произлизат половината дисциплинарни проблеми в лигата.

Мнение Пон Ное 19, 2018 2:12 pm

Мнения: 3
Здравейте,

ще си позволя да споделя и моето мнение, като целта ми е просто да помогна на организаторите в преценката им за съдийството на Гарбис (не търся никакъв вид конфликт или дискусия с враждебен тон).

Определено решението за червения картон беше ключовият момент в мача и даде сериозен наклон за изгледа на крайния резултат от двубоя. В същото време обаче категорично твърдя, че тенденциозност във вземането на решенията не е имало.

Като за начало трябва да се отбележи, че в името на добрата игра и спортсменство Гарбис си затвори очите за това, че отбора на ФК ГлоБол направи опит (не твърдя, че е умишлен) да започне двубоя с двама наказани играчи в стартовия състав. Предупреди ги за ситуацията и върна мача преди първия съдийски сигнал вместо да прибягва до излишни и крайни мерки или наказания.

На второ място ще адресирам ситуацията с червения картон. Истината е, че директен такъв можеше да бъде показан още в първата ситуация. Влизане на шпагат отзад, с единия крак във въздуха на нападател останал последен зад защитата (било то и на тъча) е много опасна игра, която може да доведе до много неприятни последици за потърпевшия играч.. Мисля, че отново в тона на неразвалянето на мача (а и предвид ранния етап от двубоя) Гарбис реши да не стига до такова крайно решение. Във втората ситуация имаме умишлена игра с ръка извън наказателното поле. Тук смятам, че няма нужда от дискутиране. Вратарят направи уникално силен мач, но в същото време през целия двубой влизаше доста рисково (на ръба на фала и опасната игра) за спорни топки и мисля, че логично сам се доведе до изгонването си.

Поздрави

Мнение Пон Ное 19, 2018 3:48 pm

Мнения: 683
И аз смятам, че Лигата се излага. За 25-30 лв на мач смятам, че поне един Христо Ристосков можеше да уредите...

Toshey7 написа:
За съжаление не бях там, но вярвам на момчетата си на 10000%


Гари ми е приятел и не бих искал да го нападаш така. А пък самият факт, че не си бил на мача е достатъчно показателен колко си наясно със случилото се. Кой какво ти е разказал, не знам, но и запис да си гледал, нещата не винаги изглеждат както са.

Нали не мислиш, че съдии се редят на опашка да свирят във Форумлигата? Всеки кръг и всеки мач има съдийски грешки, но ако за всяка една се пускаше тема... редно е и ние като играчи да помагаме на съдиите да взимат правилни решения, вместо за всеки тъч, аут и корнер да скачаме на бой - давам го само за пример.

Мнение Пон Ное 19, 2018 4:33 pm

Мнения: 192
Тук съм напълно съгласен с Жиняка. Наблюдава се едно тендециозно "мрънкяне" от съдиите, а аз лично не виждам основателни причини въпросните да бъдат разпъвани на кръст след всяка грешка и ви гарантирам, че те са подминали много повече простотии от страна на играчите, отколкото играчите са простили техни грешки.

Или както е казал народът - за тия пари, толкоз.

Мнение Пон Ное 19, 2018 4:43 pm

Мнения: 834
Местоположение: Sofiq
Не го защитавам, защото и на нас ни се е случвало да си патим от грешки на съдията, но вижте какви дузпи дават за Сити и вчера за Сърбия ли беше. А ние сме тръгнали да се сърдим на съдия и да му казваме, че си плащаме 30лв и той трябва да е безгрешен. В А група взимат по 1000 и след всеки кръг някой президент все вади отбора от първенството.
DIR.BG

Мнение Пон Ное 19, 2018 5:48 pm
merder Хеттрик

Мнения: 1373
vankata написа:
В А група взимат по 1000 и след всеки кръг някой президент все вади отбора от първенството.


То и тука ГО вадят, ама не до края .... за отбора говоря :tooth: :tooth: :tooth:

Мнение Пон Ное 19, 2018 6:50 pm
Toshey7 ФК ГлоБол Аватар

Мнения: 204
Хората, които ни познават а и тези които следят форума знаят, че ние сме последните хора, които ще мрънкат от нещо.
В случая целия ми отбор без изключение ми казва, че са скандализирани и ядосани от съдийство и от отношение. Аз казах вече - нямаме какво да направим.

А и когато съдийско решение реши супер тежък мач в който иначе побеждаваш силен отбор и пряк конкурент - разбирам ги момчетата, нормално е повече нерви и емоции да има.

Вече съм разговарял с делегата на мача, разговарял съм и с отбора си. Казали сме си каквото трябва, тук сме написали също.

За мен темата е важна, защото ние примерно не сме проблемен отбор. Ама има други отбори на които ако им се изгони със спорен картон вратаря, ще последва апокалипсис на терена и после драми, комисии и наказания.

Моето лично мнение в случая - извинявам се ако Гари се е почувствал нападнат, идеята ни беше да направим забележка, а не да се усеща агресия от думите ни. Важното е да се забавляваме, да се пазим и всички да ставаме по-добри и по-отговорни. И отбори и съдии и всички останали свързани с лигата.

Поздрави и до уикенда!

Мнение Пон Ное 19, 2018 8:24 pm
svo

Мнения: 2197
Гари е тихо и скромно момче. Играе в лигата от толкова много години. Като сте такива овчици, защо му скачате по главата, че бил приятел с хора от другия отбор? Ами че той е приятел с половината лига!
Вместо да му благодарите, че не е изгонил вратарят ви още при първия жълт картон, вие му се нахвърляте и после се обяснявате какви мили душици сте. Не си бил там, ама и ти да кажеш. Като имате нещо да кажете, кажете го лично на Гари и на ръководителите на лигата. Не пускайте тук теми в стил "Дързост и красота"!
ПКБ

Мнение Вто Ное 20, 2018 12:19 am
Toshey7 ФК ГлоБол Аватар

Мнения: 204
А искаш ли да не ни казваш ти какви теми да пускаме?
Щом целия ми отбор единодушно казва, че не е било окей положението - естествено, че ще говоря от тяхно име.

Каквото има за казване - казано е. ;)

Мнение Вто Ное 20, 2018 7:48 am
svo

Мнения: 2197
не, не искам (и няма) да не ти казвам. Направете си някъде форум и си пускайте плачовете там.
Както вече казах, вместо да му благодарите, че не е изгонил вратаря още при първия жълт картон, вие наглеете.
Вместо да направите забележка на вратаря, вие ревете като вдовица за ....
Така по-ясно ли ти стана?
ПКБ

Мнение Вто Ное 20, 2018 7:53 am

Мнения: 834
Местоположение: Sofiq
svo написа:
не, не искам (и няма) да не ти казвам. Направете си някъде форум и си пускайте плачовете там.
Както вече казах, вместо да му благодарите, че не е изгонил вратаря още при първия жълт картон, вие наглеете.
Вместо да направите забележка на вратаря, вие ревете като вдовица за ....
Така по-ясно ли ти стана?


Светльо, то така се получава малко все едно и ти си бил там и си видял ситуацията. Ако си бил ок, ама ако не си бил и двамата нямате право значи на мнение :)
Иначе стига сме се джавкали, написали са мнение но мисля, че всеки разбра, че грешки се допускат навсякъде и е нормално и при нас да ги има. Не ни е приятно ама факт.
DIR.BG

Мнение Вто Ное 20, 2018 12:06 pm

Мнения: 1315
Местоположение: София
Toshey7 написа:
А искаш ли да не ни казваш ти какви теми да пускаме?
Щом целия ми отбор единодушно казва, че не е било окей положението - естествено, че ще говоря от тяхно име.

Каквото има за казване - казано е. ;)


Тоше, спокойно. Никой не те напада. Аз също искам да кажа, че Гари свири доста добре. Не го казвам само, защото е синьо говедо като мен, нали :mrgreen: :mrgreen: Имам наблюдения, а и той често свири мачове в трета лига. Тоше, трябва да имаме предвид следното: Реферът взима дадено решение и отсъжда. Той има поглед върху ситуацията, а освен това спазва и правилника. Напълно съм съгласен , че няма как всеки футболист да е на едно мнение с рефера. Ние имаме едно виждане за дадена ситуация, рефера - различно. Обаче, в крайна сметка той е там, за да взима решения и ние трябва да се съобразим с това. Ако сте изключително недоволни от ръководения мач от Гари, пуснете жалба срещу съдийството в мача. Но съм сигурен, че при вас емоциите са били повече, предвид дербито, което сте играли. :)
Който заспива с мисълта за секс в главата, се събужда с решение в ръката...

Мнение Вто Ное 20, 2018 12:49 pm
Toshey7 ФК ГлоБол Аватар

Мнения: 204
Е ние сме най-пълния с левскари отбор в този турнир, не ни е това причината да пишем тема. :D
Няма как да пускаме жалби без запис. Така ситуацията става "ние видяхме така, той видя така".
Проблемът на момчетата е, че са останали с впечатлението че Гари е взел това решение с червения картон за да помогне на другия отбор, които са му приятели. Пък и няма запис и нищо не може да се докаже и просто се събират няколко обстоятелства, които са предизвикали гневна реакция дори и в най-спокойните от нас.
След като говорих с Иво (който е бил делегат на срещата), вярвам че не е така и просто така се е случило, така е преценил.
Уикенда ще чуя и гледната точка на Гари, която вероятно е абсолютно същата.

Както написах по-горе: каквото има да се каже по темата, е казано. :drunk:

Мнение Вто Ное 20, 2018 2:33 pm
Shipkov Хеттрик Аватар

Мнения: 2672
Тоше, живота за това е интересен, защото един мач отсъждането е против вас, друг е за вас... :wink:
Наскоро ви свирих мач, който измъкнахте с голяма доза късмет, и нещо друго. Знаеш, говорихме си, още тогава и ти казах, приятен отбор сте, готини хора, но на терена явно адреналина ви идва в повече. Киро също го познавам, не съм гледал ситуацията, но пък мога да си я представя. В случая, мен ако питаш, Гарби ако е искал да подпира противника ви, спокойно е можел да го изгони още при първия фаул, и щеше да му е по-лесно да обясни защо го е направил, от колкото сега да обяснява, защо не го е направил.
Като цяло, на мен ситуацията ми е доста интересна, точно поради факта, че противникът ви може да има не по-малко претенции, че вратаря не е изгонен при първата ситуация, а темата пускате вие с претенцията, че е изгонен при втората :D :mrgreen:
Абе, живот :!: :happy:
mladostbg написа:
Добрата новина за теб, Шипков е, че ако тръгнат нещата аз ще се заминавам с комуникацията с отборите, което значи, че ще те тровя денонощно, отговаряйки на иначе умерено-заядливите ти постове :-)

Следваща

Назад към Дискусии