Начало форум Forums League Дискусии Декларация ФМ България

scoot.bg

Декларация ФМ България

Тук можете да дискутирате всичко относно турнира.

Модератор: Организатори


Мнение Вто Ное 13, 2018 5:44 pm
pironkoff ФМБългария

Мнения: 322
Декларация на ФМ България

С оглед решенията на ДК и АК на Форумна лига, по повод прекратения мач от 5ти кръг на Първа лига, между отборите на ФМ България и Лидер Надежда, отборът на ФМ България излиза със следната позиция:

Отборът на ФМ България изразява крайно несъгласие с решенията на ДК и АК на Лигата.
Решения, които меко казано будят недоумение, лежат на явни лъжи, прикриване на обективни факти и невзимане на мнение на странични наблюдатели.
Категорично не е гледан пълен запис на мача, предистория, свързаност на събитията.
Тенденциозно пренебрежително отношение към ценностите на играта и хората, които я практикуват.
Неглижиране на обидно поведение, за сметка на тенденциозно отношение към определени играчи.
Липса на всякакво желание за развитие в чисто човешки аспект на т.нар Форумна лига, с последвалото ѝ превръщане в поредната лига за избиване на комплекси.
Очевидни лъжи на длъжностни лица (съдия, делегат), които не само не се наказват, но и се взимат за меродавни.
Всички под един знаменател, за да няма сърдити – това поведение е недопустимо. Без значение кой каква "заслуга" има, всички по комсомолски получават по равно, а "приятелчета" са "пропуснати" и записани в графа "под наблюдение" (макар, Лигата да е предупредена за тях).

С оглед крайните различия във виждането за развитието на тази лига, с методите на оценка на различните ситуации, с ценностната система на ръководителите, заявяваме:

1. Настояваме за преразглеждане на наказанията на състезателите от двата отбора, с цел реални и заслужени наказания – не само на вече наказаните, а и на пропуснатите такива.
2. Незабавно наказание за очевидни лъжи и прикриване на истина от страна на съдия (най-вече) и делегат, на въпросната среща (с публично обявяване, защото подобно поведение трябва да стане публично известно)
3. Взимане на незабавни мерки (организационни, документални и човешки) относно поведението на участниците в Лигата, относно морала и характера на Лигата като цяло.
4. Изготвяне на дългосрочен план за предотвратяване на подобни ситуации занапред в Лигата.

Конкретно, изискваме ръководството на Лигата да спази Дисциплинарния правилник и да степенува наказанията както следва:
* най-голямо наказание за основния виновник в цялата ситуация Емил Симеонов (Лидер Надежда)
* наказанието на Валентин Тодоров (ФМ България) да бъде по-ниско от това на горния, тъй като действията му са плод на самоотбрана след удар с глава от горния
* многократно заявихме, че Ангел Ангелов (ФМ България) не би следвало да бъде санкциониран, тъй като той не се включва, а се опитва да предотврати сбиването между двамата играчи, описани по-горе. Но дори и да приемем позицията на ДК и АК, които виждат опит за удар или удар от негова страна, то следва да се вземе предвид Дисциплинарния правилник, който ясно казва, че опит за удар или удар при спряла игра се наказва с два пъти по-малко наказание от удар в лицето на противник, за което са наказани Емил Симеонов и Валентин Тодоров. Същото се отнася и за играча на Лидер Денис Кис, наказан по видеозапис. Неговото наказание също следва да бъде по-ниско от тези на Емил Симеонов и Валентин Тодоров.
* да бъдат наказани по видеозапис и според степента на деянието си останалите играчи на Лидер, които са описани подробно в жалбата ни към АК.

Очакваме официален отговор и решения по горното в срок до края на работната седмица (23:59 на 16.11.2018 г., петък). При липса на такъв и/или при липса на корекция на наказанията, отборът на ФМ България ще прекрати участие в Лигата веднага след изтичане на този срок. Нека отборът на Шисел да има това предвид и да следи темата, за да не се разкарват напразно до Спортна София в неделя.

P.S.: Към момента сме платили всичките си задължения към Лигата (включително сме предплатили и един мач напред), така че считаме, че сме коректни към нея дори при евентуално напускане на първенството.

Мнение Сря Ное 14, 2018 9:34 am
Trent71 ФенМания Аватар

Мнения: 1204
Не знам какъв ще е отговора на ръководството или бъдещето на ФМ в лигата, но който е написал декларацията има потенциал за бляскаво бъдеще в ПФК Левски, там ще е много вървежен :angel:
"Най-големият ми страх е да се преродя като футболист и да не мога да вържа едно изречение."

Мнение Сря Ное 14, 2018 1:53 pm
Sepulture ОЧЗ Меджик Аватар

Мнения: 1569
Малии, срокове... Силната страна на лигата :mrgreen:

Мнение Сря Ное 14, 2018 7:41 pm
slabaka Слабаците

Мнения: 559
Trent71 написа:
Не знам какъв ще е отговора на ръководството или бъдещето на ФМ в лигата, но който е написал декларацията има потенциал за бляскаво бъдеще в ПФК Левски, там ще е много вървежен :angel:


Те лефски се ползват с големи бонуси :mrgreen: Не ми се вярва ФМ да ги подкрепят толкова много :D

Мнение Сря Ное 14, 2018 9:34 pm
Trent71 ФенМания Аватар

Мнения: 1204
Бях убеден, че като стане въпрос за Левски, няма да пропуснеш да се включиш :mrgreen: :mrgreen:
"Най-големият ми страх е да се преродя като футболист и да не мога да вържа едно изречение."

Мнение Пет Ное 16, 2018 5:57 pm

Мнения: 10714

Здравейте на всички,

Прочетохме внимателно декларацията, настоящият отговор идва от името на Станчо, Ралф и мен.

Говорихме отново и с хората от ДК (в решението на ДК участвах аз), и с хората от АК (в решението на АК участва Ралф). Както вероятно знаете, допреди година реално функцията на ДК и всякакви наказания изпълнявахме аз и Ралф. Тъй като това не се приемаше достатъчно добре (и с право), миналата зима се гласува състав на две комисии, съгласно дисциплинарния ни правилник и те започнаха общо взето веднага да функционират.

В този ред на мисли, ние, като ръководство на турнира не можем да си позволим да отменим или коригираме решение, което е минало и през двете комисии. Убедени сме, че разбирате това и съответно - до какво би довело едно такова решение от наша страна. Ние сме тук, в случая, за да съблюдаваме работата на двете комисии и ако те не се справят - да предложим решения на следващия съвет на представителите. Ако ние вземем решение да променим техните решения - се връщаме към модел на управление, който беше приет като "не ок" от самите вас в изминалите години.

В допълнение на това - решението за наказанията беше разгледано от общо 8 човека, съвършено различни и независими един от друг. Всеки от тях гледа запис, чете доклади и е преценил как да гласува. Считаме, че след като толкова хора са излезли с това становище, то почива на логични аргументи. Напълно сме сигурни, че една ситуация изглежда по един начин, когато присъстваш на място (като участник или зрител) и когато се налага да гледаш ням видеозапис и да четеш писмени доклади. Лигата се доверява на длъжностните лица като хора, които трябва максимално обективно да опишат ситуацията, по която се извършват наказания и всеки един член на комисия разполага с тази информация. Вероятно отвътре нещата са изглеждали различно, но това, което хората са отсъдили - са го отсъдили от позицията на хора, които гледат едно видео и четат едни доклади (и мнения във форума, щото случаят се пренесе тук). И за тях това решение изглежда справедливо. Ние сме длъжни да се съобразим с тези решения.

Чисто фактологически, основното разминаване между страните (АК/ДК и момчетата от ФМ) идва в това кое всъщност е причината за цялата случка. А именно - че според 8-те човека от АК и ДК, подбудата за ситуацията не идва от шпагата, а от действието на играча на ФМ след това (настъпването по глезена, което според мнението е умишлено и целенасочено - т.е. не е част от нормалното развитие на играта). Предполагам, че оттам идва част от усещането за несправедливо взето решение. Но това е тълкуванието на двете комисии. Оттам идват еднаквите наказания - смята се, че и двата отбора участват достатъчно активно в спречкването, а тези играчи, които са разпознати по видеозапис - са и наказани (въпреки че за играча на Лидер, който е допълнително наказан - нямаше доклад).

Извън това:

--> Ние като ръководство на турнира ще направим това, което можем да направим - първо да наложим наказание на съдията на срещата, защото той е прекратил срещата неправомерно! Тук считаме, че АК взе справедливо решение да отмени премахването на точките от срещата, но това не касае индивидуалните наказания на играчите. Грешката на съдията си е грешка и тя няма да остане безнаказана.
--> За нас винаги коректното протичане на мачовете е било изключително важно. И колкото и иронично да изглежда - настоящите наказания са стъпка в тази посока, според нас. Както и всички останали наказания, които са наложени от началото на сезона (включително наказанието за грубо влизане в чисто-футболно единоборство). Като ръководство ще продължим да настояваме за сериозни наказания за всички провинения, които са неподходящи за турнира, в който всички участваме. И за нас това е начинът турнирът да бъде максимално чист.
--> Винаги сме държали на това хората да остават в турнира и текучеството да е много малко, защото смятаме, че това е един от основните начини да се осигури коректност. В рамките на това - силно се надяваме отборът на ФМ да преосмисли решението си за напускане на турнира като освен това предлагаме среща между нас (като ръководство) и представители на ФМБългария (по възможност без наказаните играчи), на която да поговорим и да видим какви са възможностите отборът на ФМБългария да продължи участието си в турнира, като един от отборите, които го основаха! Наказанията обаче не можем да променим.

В напълно конструктивен тон - изчакайте с решението за отказване и дайте да се срещнем вместо да си пишем по форума...
Титла, Купа, битка до последната минута...
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall.

Мнение Съб Ное 17, 2018 4:06 pm
Toshey7 ФК ГлоБол Аватар

Мнения: 204
Другата тема.
Последна промяна Toshey7 на Съб Ное 17, 2018 10:25 pm, променена общо 1 път

Мнение Съб Ное 17, 2018 10:06 pm
pironkoff ФМБългария

Мнения: 322
Благодарим за отговора. Той със сигурност не ни устройва напълно, но се надяваме след срещата с вас да намерим компромисен вариант, така че да се стигне до удовлетворително за нас решение по случая. Приемаме, че евентуална промяна на вече наложените от ДК и АК наказания, колкото и да считаме за несправедливи в случая, би имала негативен ефект върху Лигата, ако това стране практика, затова ще се съобразим с тях. Останалите неща, които не приемаме и за които настояваме ще ги обсъдим на срещата, за да не протича цялата комуникация по форумите.

Утре ще се явим на мача с Шисел, но искаме срещата ни с Вас да стане преди следващия ни мач, който по програма е на 24 ноември. Ако на нея не постигнем справедливо развитие по случая, решението ни за напускане на Лигата ще остане в сила.

Мнение Нед Ное 18, 2018 3:27 am
johnie13 ФМБългария

Мнения: 312
Боби, искам да те поздравя - за пръв път, откакто ръководиш тази лига, показваш някаква съпричастност към правилниците. Е, вярно, правиш го, понеже сега така ти е удобно, но какво пък - за всяко нещо си има първи път. Че се омазахте до ушите с тези решения е ясно. То не е и изненадващо, като гледам какви хора участват в комисията. Единият очевидно не е наясно с правомощията, които са му предоставени от същия този правилник, както и с тълкуване на правила и закони:
Zahariev написа:
Трябват спешни промени в дисциплинарния правилник.
...
От зимата до сега има не само разменени обиди, закани и удари, а цели побоища - за които "виновниците" се наказват с по 4 - 5 мача.
Аз съм част от ДК, екипът там... винаги сме били с вързани ръце, заради текущия правилник. Дори и да се наложи по-голямо наказание, несъответстващо на написаните правила - следва жалбичка към АК и то отпада.
Разбрахте къде е проблемът, нали?
Трябва спешна промяна.

http://forumsleague.org/forum/viewtopic.php?f=3&t=16108&start=15#p333824

Разбрахме къде е проблемът - трябва спешна промяна, но не на правилника, а на хората, от които се очаква да го прилагат правилно.

Другият член на вездесъщата комисия пък ни съветва да взимаме за пример, че от Лидер Надежда писали само двама по случая - като за единия е видно от видеото, че рита в корема опонент, но твърди, че е "един от най-коректните играчи в лигата", а на другия му трябваха 1 седмица разсъждения, за да се опре на довода, че "камерата лъже". Съжалявам, че не ги взимам за пример, но явно имаме различни морални устои.

Да не споменавам, че точно Боби Модев да бъде член на каквато и да е комисия в тази лига е абсурдно, като се има предвид, че като ръководител на лигата собственоръчно е нарушавал правилника в полза на своя отбор (справка - http://forumsleague.org/index.php?option=com_forumsleague&func=showRanking&p=46). Отделно, човек, който е писал черно на бяло, че правилникът е пожелателен, а не задължителен, е меко казано неуместно да участва в какъвто и да е орган, който да съблюдава именно това.

Така че не е изненадващо, че ДК налага наказания, които не са съобразени с правилника. Следваща инстанция - АК. За сравнение - ето така изглежда стандартно решение на ДК на БФС:
Изображение

А така изглежда решение, взето след 3-седмична дискусия от АК на БФФЛ:
Изображение

Предполагам, че във втория случай няма обосновка, понеже решението няма как да бъде подкрепено от правилата на Дисциплинарния правилник. Точно обратното - видно от снимките по-долу, различните по вид действия се наказват с различни санкции. Разбира се, това не важи за АК и ДК, които за обща работа 4 седмици решават, че най-добре всички да бъдат наказани еднакво.
Изображение

Конкретно по повод ето това мнение на Боби Модев:
mladostbg написа:
Ако смяташ, че можеш да идентифицираш по точка 3 и 4 играч, който се вижда, че отправя удар и т.н. - той ще бъде реципрочно наказан! Имаш клипа, погледни го, ако виждаш номера или начин, по който да идентифицираме кой е точно играчът, моля те - посочи, сложи скрийншот, огради... въобще както намериш за добре. Ние ще наложим нужното наказание.

http://forumsleague.org/forum/viewtopic.php?f=3&t=16108&start=45#p334017
Изображение

Чудесен съвет! Последвахме го и сме описали всеки един замесен с действията, които извършва, времето, по което ги извършва и конкретния член от Дисциплинарния правилник, който нарушава. Чакай сега да погледна решението... Странно - нещо ми се губят наказанията за тези лица. Нищо, де! Какво пък толкова - все едно за пръв път казваш, че ще изпълниш нещо, а не го правиш. Свикнали сме вече.

Все пак ще дам един пример за аудиторията, за да са наясно останалите участници в тази лига за какви неща си затваряте очите, но иначе по наложените неправилно санкции сте много принципни:

Владислав Радославов от Лидер Надежда в 30-тата минута на срещата удря с топката в гръб играч на ФМ България. Получава жълт картон. Чл. 15, т. 3 от Дисциплинарния правилник на БФФЛ обаче гласи друго (описано е в жалбата, играчът така и не е наказан, въпреки че явно се вижда на видеозаписа от срещата):
Изображение

В снимката с минималните наказания съм ви оградил с жълт цвят какво минимално наказание указва правилникът да се наложи в този случай, защото гледам, че и без това се борите с текстовете му като прасе с тиква.

Един любопитен факт за другия от играчите на Лидер, когото също сме посочили в жалбата си, но някак сте го пропуснали и него:
Изображение
http://amfl-bg.com/component/joomleague/219?func=showReport&p=273&mid=29157
Случва се 2 дни след нашия мач. Навярно и той като съотборника си е един от най-коректните играчи, които може да срещнете по аматьорските турнири.

Относно наказанието на Ангел - наложената санкция, както е видно от решението на ДК, е 6 месеца за ритник в корема на съперник и за обида на длъжностно лице. Първо, ритник от негова страна категорично няма. Не само, че се вижда на записа, но и ми е любопитно попитахте ли играча, за когото се твърди, че е ритнал за случилото се. Предполагам, че не сте, понеже такова лице не съществува. Това сме го написали и не оспорваме, че трябва да бъде наказан за действията си, но те попадат в друга хипотеза и подлежат на различна по степен санкция. Втората част от наказанието - псувня по адрес на съдията, за която се съди от съдийския доклад, за който пък вече се доказа, че не отговаря на истината. Т.е. вие вече сте наясно, че този доклад съдържа неверни факти, но въпреки това потвърждавате наказанието, което е наложено на база написаното в него?!

Ако гореописаните неща ви идват малко сложни, вместо да разсъждавате по тях още 1 месец и после пак да пльоснете 1 изречение без всякаква обосновка, моля отговорете само на следния простичък въпрос:

Защо ДК и АК не спазват правилата на Дисциплинарния правилник на лигата - целенасочено или поради явна некомпетентност?

Мнение Нед Ное 18, 2018 11:07 am
merder Хеттрик

Мнения: 1373
Не знаех, че в лигата сме имали женски отбор.

И какъв е изводът - бой на терена и после мрън мрън мрън, на ти си балончето, дай си ми камиончето
Последна промяна merder на Нед Ное 18, 2018 11:13 am, променена общо 1 път

Мнение Нед Ное 18, 2018 11:11 am
Belcheff Пий Си Мани Я

Мнения: 350
Няма да се включвам с протяжно слово, но на база поместеното клипче в другата тема, също смятам, че наказанияа за ФМ не са справедливи, щото изглежда - от това, което се вижда в краткото видео - че не те стартират каратето, а и са далеч по-кротки в момента на случването му, докато няколко момчета от Лидер не се намесват и става неизбежно двустранното участие. Не съм присъствал, не съм видял, затова и не мога да дам цялостно мнение, ала все пак, който и да е започнал първи, следва неговото наказание да бъде неимоверно по-сериозно от това на останалите. И това би трябвало по съвсем логични причини да се прилага като принцип.

От това, което се разбира от писанията в другата тема, тъй като нямам достъп до записа от мача, ми се стори, че има случай, в който играч на Лидер си асистира от тъч с гърба на противников състезател. Помните, има един много известен такъв гол от Висшата Лига, мисля и въпросът ми е изцяло с информативна цел, дано има човек, който може да отговори.

Понастоящем, третира ли се такъв тип асистиране като нарушение на правилата и неспортсменска игра?

https://www.dailymotion.com/video/x1x4t2c

Чудех се, дали тук му е мястото, но ако става въпрос за същата ситуация, има отношение и към евентуалните наказания, та, простете за спама, ако грешно съм схванал.

Мнение Нед Ное 18, 2018 11:12 am
merder Хеттрик

Мнения: 1373
PS. Ако ще се правят промени в правилника и с оглед примерите от БФС, предлагам да се "пьосне" една глоба "селяния"... Но не знам дали някой от присъстващите тук отбори и писачи....имам предвид играчи ще могат да си позволят бъдещо участие в лигата

Мнение Нед Ное 18, 2018 11:29 am
merder Хеттрик

Мнения: 1373
Belcheff написа:
има случай, в който играч на Лидер си асистира от тъч с гърба на противников състезател. Помните, има един много известен такъв гол от Висшата Лига, мисля и въпросът ми е изцяло с информативна цел, дано има човек, който може да отговори.

https://www.dailymotion.com/video/x1x4t2c"Владислав Радославов от Лидер Надежда в 30-тата минута на срещата удря с топката в гръб играч на ФМ България. Получава жълт картон. Чл. 15, т. 3 от Дисциплинарния правилник на БФФЛ обаче гласи друго (описано е в жалбата, играчът така и не е наказан, въпреки че явно се вижда на видеозаписа от срещата)"

Да се изгони, накаже до живот. Разстрел за Владислав Радославов! Горкият играч на ФМ, унизен, УДАРЕН, контузен.... Прощавайте - жив ли е? Ще се оправи ли някога. Възстанови ли се от това брутално и престъпно действие на рецидивиста Владислав! Пускам сълза. Ах онеправданите.

Мнение Нед Ное 18, 2018 11:59 am
Zahariev ФК Уайт Уолкърс

Мнения: 653
Аз имам само 1 въпрос:
Джони13 - Кой си ти? И каква роля изпълняваш в отбора на ФМ или в Лигата?
Като играч или представител? Този сезон не фигурираш в състава, пък не спираш да пишеш и да взимаш отношение? Или някой друг - ползва чужд профил. Интересна хипотеза.
Само поради тази причина дори не е нужно да ти отговарям.

Решенията минаха през 8 човека, приемете ги мъжки и толкова. Монетата винаги има 2 страни, искате наказанията да бъдат така, както вие сте ги чули/видели.
Примерите, които си дал са меко казани смешни.

Мнение Нед Ное 18, 2018 12:02 pm
Shipkov Хеттрик Аватар

Мнения: 2672
Belcheff написа:
....от това, което се вижда в краткото видео - че не те стартират каратето, а и са далеч по-кротки в момента на случването му, докато няколко момчета от Лидер не се намесват и става неизбежно двустранното участие. Не съм присъствал, не съм видял, затова и не мога да дам цялостно мнение, ала все пак, който и да е започнал първи, следва неговото наказание да бъде неимоверно по-сериозно от това на останалите. И това би трябвало по съвсем логични причини да се прилага като принцип.


Сашо, не знам кое видео гледаш, но това което аз гледам показва следната ситуация.
Изключително опасен шпагат от Емил Симеонов(Лидер), но изглежда като да е без пряк контакт с Валентин Тодоров (ФМ), последван от умишлено настъпване с цялата тежест (видимо около 100 кг) върху глезена на извършващия шпагата, едва ли с цел да го погъделичка. Следва изправяне на Емил Симеонов и поискване на някакво обяснение, доближаване на главите, и това е момента, в който не става особено ясно от видеото какво се случва, но се вижда, че има блъскане и от двете страни. Последва заставане в карате стойка,опити за удари и удари, и от двете страни. Следва опит Валентин Тодоров (ФМ) да бъде хванат от един играч на Лидер мисля Владислав Радославов, но неуспешен. В същото време друг играч на Лидер (Денис Кис) рита Валентин Тодоров и също прави опит да го хване. Всичко това се случва пред очите на играч на Лидер и играч на ФМ, които са просто зрители и люпят семки (те не съм сигурен кои са). Никой от отборът на ФМ не прави опит да хване или спре Валентин Тодоров, който видно от картината превъзхожда в схватката, противникът му е на земята, и прави опити да му нанася удари. Тогава се намесва трети играч на Лидер, мисля Калин Карабов, който изтичва половин терен, за да хване Валентин Тодоров и да го свали на земята. Това докато се случва, Ангел Ангелов от ФМ изтичва от своя страна същата половина на терена, и се спира с коляно в падналия на земята и видимо от видеото понабит - Емил Симеонов от Лидер.

Кажете дали аз не виждам нещо, или какво пропускам, защото четейки мненията, имам чувството, че гледаме различни видеа :D ?
Намесвам се, защото темата е в Дискусии, интересна ми е, а и предполагам, че за да е пусната тук, се очакват отзиви и гледни точки.

линк към видеото
https://www.youtube.com/watch?v=EbJZUBZJAsI
mladostbg написа:
Добрата новина за теб, Шипков е, че ако тръгнат нещата аз ще се заминавам с комуникацията с отборите, което значи, че ще те тровя денонощно, отговаряйки на иначе умерено-заядливите ти постове :-)

Следваща

Назад към Дискусии