Начало форум Forums League Дискусии ФМ България - Лидер Надежда

scoot.bg

ФМ България - Лидер Надежда

Тук можете да дискутирате всичко относно турнира.

Модератор: Организатори


Мнение Пон Окт 22, 2018 12:32 pm
pironkoff ФМБългария

Мнения: 322
Здравейте,
за съжаление пиша по повод прекратения вчера мач между отборите на ФМ България и Лидер Надежда.
Предполагам след налагането на санкции от ДК , ръководството на ФМ ще коментира отделно решенията.
В този пост искам да изкажа собственото си мнение, както и това на останалите присъствали на мача мои съотборници.

Аз поставих този въпрос и на събранието, когато се решаваше участие на бивши футболисти, като засегнах,че ще се стигне до този момент, когато младите , неуспели по един или друг начин футболисти, ще дойдат при нас и ще започнат да избиват комплекси и чудеса. Е , този момент мисля,че дойде. И не само заради вчерашния т.нар мач смея да го твърдя.

Относно конкретните случки от вчера - поредица от безумни действия, крайно далеч от спортсменска игра, да не кажа и много далеч от чисто човешката страна на нещата... Играч удря от тъч съперник и започва игра, друг предизвиква физически и подигравателно към по слаб физически човек от него,с коментар : ''един така се правеше и после УМРЯ за 1 секунда!!'' , подигравка с отбора на ФМ , който се съгласи да се играе, въпреки наличието на съперник с недопустими от правилника обувки ( отговор - какво значение имат обувките, като така или иначе ще ви бием ), още повече че и забавихме началото, за да дойде още един играч на отбора им. И накрая , след безброй провокации , след поредното грубо влизане в краката му, наш играч не издържа и потърси обяснение за това - в отговор получава удар с глава и отново боксова стойка - получи се физическа разправа, за която той ще си понесе последствията. И най-безумното , и необяснимо за мен . След края на разправата, цитирам думите на изгонен играч на ЛИДЕР НАДЕЖДА , който оставям без коментар, с оглед и момента с минута мълчание към трагедията на всички близки и познати на Илко : " Да умрат всичко, Чочо, чуваш ли ме, да умрат всички, е..л ли съм ви у лигата , да умрат всички''...


Отборът на ФМ остро осъжда всякакъв вид провокации и физическа саморазправа и се надява компетентните лица да вземат предвид всички факти и обстоятелства, довели до прекратяването на срещата, при налагането на наказания на отговорните за това лица със съответната тежест спрямо всяко едно от тях. И че се надяваме със стриктното спазване на правилника да се ограничат и предотвратят в бъдеще подобни ситуации, които за съжаление се случват все по-често по терените на “Спортна София”.

magichkoz Слабаците Аватар

Мнения: 940
Местоположение: София
За съжаление наистина се напълни с комплексирани олигофрени лигата. Този сезон няма кръг в който да няма поне 2-3 червени картона и АК и ДК да не пишат по 1000 пъти.

Крайно време е да се вземат сериозни мерки ..ако трябва дори да се намалят отборите , но да се спре тази глупост. С цел да разширим лигата се допуснаха какви ли не субекти и отбори!
Няма купа , няма титла , само синя тишина............


Мнения: 10714

Привет,

От гледна точка на ръководството - в момента си изчакваме докладите на длъжностните лице и ще вземем съответните мерки
Титла, Купа, битка до последната минута...
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall.

show & prove Цифра Злина

Мнения: 2245

Започнах да пиша хаплив коментар по темата с бившите звезди, но не мисля, че ще има особен смисъл. Надявам се хората сами скоро да осъзнаят, че е допусната грешка и тя да бъдя коригирана доколкото е възможно. На прима виста и хрумва: ако играчът попада в графата "бивш професионалист" или там както ще да се нарича (защото не всички са били с професионални договори, строго погледнато), то наказанието му автоматично и винаги да се умножава по 1.5 или 2 спрямо това на "нормален" играч в лигата.. (изключвам натрупани жълти картони или "нормален" червен картон - два жълти или игра с ръка в наказателното итн)

И се извинявам, че разводнявам темата и пиша без да съм бил на мача. Просто напоследък доста се прекалява вече със закачки, заплахи итн. Не ми е приятно да се псуваме и заплашваме на всеки мач (буквално!) и във всеки отбор да има поне по един такъв човек и съотборниците му да го знаят и в дадена ситуация вместо да му кажат да млъкне да идват при мен да ме дръпнат "за мое собствено добро", един вид, защото някакви хора от различни фенски фракции или просто неадекватни по друг начин са решили да си избиват чувството за малоценност по подобен начин.

Benito СФК Берое

Мнения: 1140
Местоположение: Стара Загора

Ако не е проблем, искам само да попитам. Сигурно ли е, че въпросният е бивш футболист или се предполага, че е такъв съдейки го по действията му?
Изображение
Изображение

Shipkov Хеттрик Аватар

Мнения: 2672
В името на обективността Ники, вашият играч стъпи умишлено на крака на играчът на Лидер, който беше направил острото влизане и беше на земята. Не искам да коментирам, с оглед килограмите на настъпващия дали може да се стигне до контузия, нито неадекватната реакция на играча на Лидер, просто в твоето писание не си посочил тази подробност, която се видя на място. За всичко друго... Петко нали е в АК? Виж как се процедира там и ще си отговориш на много въпроси. Аз, от днес съм си направил отвод от дисциплинарната комисия и се надявам вече ваичко да е мед и рози ;) .
mladostbg написа:
Добрата новина за теб, Шипков е, че ако тръгнат нещата аз ще се заминавам с комуникацията с отборите, което значи, че ще те тровя денонощно, отговаряйки на иначе умерено-заядливите ти постове :-)

d.karabashev ФФК ХардуерБГ Аватар

Мнения: 2878
Местоположение: FFC HWBG

Shipkov написа:
Аз, от днес съм си направил отвод от дисциплинарната комисия и се надявам вече ваичко да е мед и рози ;) .


:cry2: :rip:
Изображение


Мнения: 10714

Стояне - по принцип по-скоро би трябвало новите за Лигата играчи да се наказват по-строго. Без значение дали са били с или без договори. Щом си новопостъпил в Лигата - наказанията да са ти по-големи.
Титла, Купа, битка до последната минута...
Our greatest glory is not in never falling but in rising every time we fall.

pironkoff ФМБългария

Мнения: 322
Предлагам малкото игрище да го направим Октагон и с помощта на камерата да правим pay-per-view събития, всеки уикенд . Така ще оправим финансовия баланс, а може и горница да има.

onyx Легендите Аватар

Мнения: 1785
Напоследък рядко се изказвам по каквито и да било въпроси във форума, и предварително се извинявам на Пиронкоф за евентуалното разводняване на темата.

Така изглежда сайта на Лигата след изиграни 4 кръга (всъщност са изиграни 5, но от последния още няма решения на ДК):

Изображение

Във всеки един от подчертаните случаи става дума за обидни реплики, провокации, удари или грубости. В по-голямата част от тях има наказани повече от един играчи. За 4 кръга.

Оставям това да говори само по себе си за това в какво се е превърнала Лигата, и дали се прави нещо по въпроса за подобряване на нещата. Пък нека шпагатите да са ни основния проблем.
Изображение

Sepulture ОЧЗ Меджик Аватар

Мнения: 1569
Шпагатите и бившите "футболисти" са проблемът, да (: Само те са селтаци и само така може да се "набие" противник (:

Belcheff Пий Си Мани Я

Мнения: 350
Не коментирам въпросната ситуация, не съм присъствал. Ако разказът е и на 50% верен, то коментарът е ясен. Напоследък, както бе казано по-горе, всеки кръг има некви баталии. Ве, вие изперкахте ли? Бахти изпукалата лига. :lol: Некви тотални ненормалници бродят из терените, през кръг се ядат шамари и гледам - наказанията по 2, по 3 мача се цвъцкат. И преди съм го казвал: когато влизах преди години в Пий Си, понеже бях идея по-емоционален (но, може и нескромно да е, никога малоумен), изрично ме бяха предупредили, че направя ли кютека, НИ изхвърлят от лигата. Може и да съм бил романтично дезинформиран, ала някак дори така да бе сега, щеше да е по-добре. А персоналното доживотно наказание за всеки бонвиван, стартирал бой (не приказвам за сбутване и некви такива, ми за класически си кютек) е нещо, което умът ми не побира как не се налага. Казвам - стартирал. Щото, ако някой ви ошлепа, би било твърде нелепо да стоите и да го гледате. За отвърналия - да се мислят нещата, да се преценяват ситуации, да се разпитват делегати, съдии, замесени - ОК. Ама, при начеване на кютек, активната първично страна е толкова близко до акъла, че трябва да бъде наказана не за два-три мача, ами по принцип за между 3 и 100 сезона, че е скандално още да се въргалят подобни теми из форума. Кво се чака? Всички предложения от предни години за подобряване феърплей средата в Лигата бяха третирани между безразлично и подигравателно и след тва се чудим откъде идват тия неща. Ето ви пример:

viewtopic.php?f=2&t=12799

Ето ви и още полезни практики, познат ме осведоми за тях. Били налични в лигата, в която играе. Впрочем, от тази година същият играе и в нашата лига. Ще запазя името на Анатоли в тайна, тъй като не съм сигурен дали няма да го злепоставя, че си позволява да играе и в лига, в която феърплеят не е само цървулански и вече изтъркан както от повърхността на рекламните пана, така и от смисъл, слоган, ми реалноприлаган и потенциално ОПРЕДЕЛЯЩ - в случай на погазването му - ФАКТОР В КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ. Ето тук - примерно го мятам - можем да видим как изглежда искрено и реално желание феърплеят да бъде на пиедестал:

http://cfl-bg.com/Default.aspx?page=fairplay

Интимната ми мисъл е, че докато се бяга яростно от активното прилагане на тоя опразнен откъм съдържание слоган, който служи най-вече да се посмеем за негова сметка от време на време, не е чудно, че ше четем всяка седмица нов порцион наказания и становища на АК и ДК.

Ако имаме желание, можем да измислим прекрасен и ефективен модел, по който честната игра да нахлуе с шут през вратата в Лигата. Ама, това, което ми се струва, че липсва, е именно искрено намерение да се бори липсата на феърплей към момента. Та, за тва шутове-тупаници през мач. Прави ми впечатление, че когато съдиите решат да "затягат критерия", тва затягане се изразява не в санкция към нечия целенасочена селяния с огромен потенциал да доведе до кютек, ми към емоционални, но крайно неагресивни реакции спрямо някои отсъждания. Ми, не, като ми натъртиш на мен "само още един коментар и получаваш картон" нема да способстваш за феърплея в лигата, шото аз квото и да ти кажа, ако ще да си ми отсъдил дузпа за неправилно дишане, с която изпадам в по-долна лига, свършва мачът и те поздравявам, забравил съм отсъжданията ти и не съм стаил злоба нито към теб, нито към противника. Ма, да се оставя несанкционирано очевидно долно, подло поведение на терена - физическо и вербално - което в определени случаи е устойчива тенденция за даден човек или отбор - ето тва вече е безотговорно. Именно несанкционираното адекватно поведение от подобен тип трови дружеската ни лига, която напоследък никак не е дружеска.

И, аз не виждам връзка между ново/старо, тренирало/нетренирало, играло в жм група/неиграло в жм група. Не съм съгласен да се дамгосва новото, щото и аз преди 10 години бях нов, па и всички все някога сме били. Също, ако някой е цъкал професионално, след като правилникът на Лигата вече го позволява, кво да имам против и защо по презумпция да го считам за по-селянеещ? Хайде, съгласен съм, ако някой е нов, критерият към него да е идея по-суров, но ако правилникът ни е на място и се отстоява принципно, тая необходимост, струва ми се, ще отпадне.


Мнения: 20
И аз съм на мнение че наказанията трябва да са далеч по сериозни за такива прояви , не може наказание след 3-4 не-опасни фала да пропускам среща и този който тръгва да бие и рита и блъска с явно желание да те контузи също 1 среща. При системни прояви на отбор - 1.път сериозно наказание 5-10 мача + взимане на точки и при втори и трети път отпадане в по долна лига и изваждане на целия отбор от първенството за 1.2.3.5 години. Или поне това да важи за играча предизвикал това, минимум! Нека да играят хората които са дошли да играят футбол а не да чупят крака. Не съм против шпагатите,но ако това ще направи играта по безопасна съм съгласен да се махнат и да се наказват с жълт картон.

ProstoAZ ФК Форум ЦСКА Аватар

Мнения: 1918

Харесва ми лиричното отклонение на романтично дезинформирания, но искам да му напомня (на него и на лигата) две неща:

1. Младите днес (от 0 до 28 години) не могат да извличат информация от текст. Тоест твоето поетично писмо в бутилка ще го разберат други хора.
2. Липсата на емоционална интелигентност, съчетана с повече когнитивен дисонанс именно поради трудното извличане на информация от текст в последните години, водят дотам, че дори ние на честна мъжка да започнем да играем чисто и коректно, първо влизане, по-грубо отиграване или друго подобно, възпламенява тези хора така, както малко керосин и една искра.

jeyjey ГАД.БГ Аватар

Мнения: 2577
Местоположение: София, Бул. Патриарх Евтимий 66

Абе добре, че Ви има. Особено Белчев! :mrgreen:

Следваща

Назад към Дискусии